Sen o smrti dieťaťa

4. jún 2024

Mam spokojny zivot a nikdy sa mi nesnivaju zle veci. Avsak v noci som mala taky realny sen, ze sa toho pocitu potom nemozem zbavit. Snivalo sa mi, ze nejaky stary cinsky dedko dal mojmu synovi, ktory bol v tom sne mladsi a mohol mat tak 1-2 roky, malu flasu tvrdeho alkoholu a moj syn to naraz hned vypil. Za chvilu v mojom naruci zaspal. Zrazu sa v sne objavila moja mama, ktora mi hovorila, ze mam rychlo volat zachranku. Ja som vsak bola uplne paralyzovana, len som ho drzala a ukludnovala sa, ze ved dycha a len to jeho telo potrebuje spracovat. V tom istom case som videla aj toho zakerneho zvraskaveneho dedka, ako sa na tom smeje. Za chvilu syn prestal dychat a mna sa zmocnil taky pocit, co sa da tazko opisat a potom som sa zobudila a isla skontrolovat dieta. Normalne na nic neverim a hodila by som to za hlavu, ale kedze to bolo take zive, moze to nahodou nieco znamenat?
Nic take sa neudialo, nebojim sa o neho. Jedine, co mi napada je, ze som sa rozhodla po dlhej uvahe nedat sa na tretie dieta a tuto otazku uzavrela.

martinmmartin
4. jún 2024

Jasne ze to nieco znamena. Mne sa minule snivalo presne to iste , lenze to nebol stary cinsky dedo ale traktor a nedal mojmu decku palenku ale isli sme orat zemiaky- a fakt do roka Dacia uviedla nove Sandero

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
5. jún 2024

Je to hlas tvojho podvedomia miešany s obyčajným spracovávaním a ukladaním informácií do kortexu. Ten sen niečo znamená, ale nie že tvoj syn alebo niekto z blízkych zomrie. Mozog sa chytil nejakej myšlienky a potom ju rozvíjal naučeným postupom - jedno zlé privodí ďalšie zlé a ešte horšie. Mňa furt pri podobnych snoch hnevalo, že som ostal zamrznutý a nebojoval som. Po absolvovaní mojej úzkostnej poruchy a dlhom liečení sa som mal len veľmi málo takychto snov ale vždy v nich bojujem a vyhrám. Tvoje podvedomie mä tendenciu myslieť negatívne a strachom. Je to najľahšia cesta mozgu a tak bol vyvinutý. Ak ale budeš aktívne myslieť počas dňa pozitívne a negatívne myšlienky zahodíš alebo obalíš peknými myšlienkami, bude sa ti nívať viac pekných snov. Keď si uvedomíš svoju lásku k sebe a naučíš sa ju, budeš v snoch menej mrznúť a viac bojovať. To si len myslím logicky. Nečítam ani snáre ani na to nemám vzdelanie. Niektorí psychológovia ale vedia zo snov určiť ako sa skutočne máš.

lalu_sk111
5. jún 2024

to bude sen o tebe..mozno o tvojom vnutornom dietati. Nestalo sa ti teraz nieco, co ta zatazilo? mozno ten sen znamenal, ze sa s tebou nieco deje a tebe to nepride dostatocne vazne..ja som mala taketo sny pred burnoutom.