Pekný deň, bojím sa aj opýtať takúto otázku, že sa do mňa pustíte, ale neviem to nikde vygooglit. Šoférujem veľmi krátko, vodičak mám už pár rokov, ale jazdiť som začala až tento rok. Prešla som si testy a hlavne križovatky, ale dnes som si nebola istá na železničnom priecestí. Je riadená semaforom a je tam aj zavora. Svietili červené svetlá, ale neblikali. Čo to znamená? V pravidlách cestnej premávky som nasla len možnosť že blikaju. Ďakujem za každú rozumnú odpoveď
@kaktusik007 žiadne zvukové signály nebolo počuť. A závory neboli spustené. 🤷
červená je stop, tak ako na semafore, závory idú dole až potom.
Buď striedavo bliká červené svetlo so zvukovou signalizáciou alebo nebliká ani jedno. Určite obe svetlá naraz svietili? Nemohlo len svietiť svetlo na svetlá a len sa ti to zdalo? Ešte je možnosť poruchy, ale vtedy tiež striedavo blikajú červené svetlá. Na červenú vždy stoj a vždy sa očne presvedč či neprichádza vlak, nikdy nevieš či ide alebo nejde o poruchu. Ak červená trvá dlho a vlak neprichádza, treba volať 158 a nahlásiť poruchu zabezpečovacieho zariadenia na priecestí s číslom priecestia, ktoré je uvedené na ,,semafore" na jeho zadnej strane.
Na pozadi vzdy mysli ,ze technika zlyhava ,takze ked svieti akakolvek cervena neprejdem ,radsej sa otocim a nahlasim na infolinku ,aj ked ti svieti ci zelens ,ci blika biela alebo nic vzdy sa aj tak presvec ci nic nejde .
ked svieti cervena tak sa stoji, nie?
mohlo sa pokazit blikanie,... takyto semafor vydava aj zvuky - aj to sa mohlo pokazit ak bol ticho
a isto svietil? nebol to odraz zo slnka? v kazdom pripade ak tam nebolo biele svetlo ktore by svietilo tiez asi by som nenabrala odvahu prejst cez kolaje 🤷🏼♀️ no pises ze boli zavory... tie boli spustene?