Sčernanie náušnice

14. júl 2024

Ahojte baby chcem sa opýtať máte aj vy takú skúsenost? Dcérke sčernala celá zlatá naušnica v ušku. Iba jedna náušnica sa takto sfarbila.Stalo sa nám to prvýkrát.

raffaella
14. júl 2024

Ano, mne osobne cerna kazda nausnica zo zlteho zlata odjakziva. Nema to ziadny suvis s kvalitou zlata, ma to suvis s individualnou reakciou tela (niekde sa pise o ph ludskeho tela). Je o tom vela informacii na internete, tu je to napriklad dobre vysvetlene v poslednom bode - Body chemistry, to je moj pripad.
https://www.nobbier.com/blogs/editorial/why-doe...

Mne ako dietatu cernala nausnica tiez iba v jednom uchu a v dospelosti uz v oboch usiach. Ale nie je s tym ziaden problem, vatou na zlato a striebro to krasne zide dole na 100%, robim to zhruba tak raz za 1 - 2 mesiace. Predpokladam, ze dcere to scernalo iba v mieste dotyku s pokozkou, ci? Pokial je nausnica naozaj zlata tak sa neobavaj, dcera ma to co ja a x dalsich ludi, reakcia tela na zlato. Tu vidis, ako to vyzera u mna, v skutocnosti je to horsie vsak ako na foto - lava strana je scerneta nausnica v mieste styku s telom, napravo je uz vylestena.
Cize vybrat nausnice, vycistit vatickou na zlato a to robit pravidelne.

autor
14. júl 2024

@raffaella nie, práveže celá náušnica jej scernala. Náušnice má zlaté a nosí ich už dlho a teraz jej ta jedna náušnica celá scernala .

kika12345k
14. júl 2024

Na počkanie to vyčistia v zlatníctve 🙂) maju na to taký roztok ktorý si vieš kúpiť aj domov