SBSv obchode za nami stále chodil

1. mar 2020

Stalo sa vam niekedy ze sbskar v obchode za vami stale chodil? My sme vcera boli v obchode sbskara nikde a vlastne ani nam nenapadlo ho zhanat 😶 Vzali sme co sme potrebovali a pri pokladni ze "a toto nebudete platit"? Hovorim ze ved to mame take ani tu nemate na co hovori ze to treba povedat ze on sa prechadza po predajni. Normalne nas sledoval pritom som tovar mala vo vrecku odkedy sme vosli do obchodu 😒😒😒

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ovaaa
1. mar 2020

Nie nestalo.Ak mam tovar, kt.mozu mat v predajni tak mam blok od zakupenia, kt. mozem preukazat nakup inde.Ak nemam tak hned nahlasim na info sbs alebo predavacke pri pokladni.

moonlight1210
1. mar 2020

V malom obchode ukazem tasku s uz urobenym nakupom predavacke spolu s blockom pred zaciatkom dalsieho nakupu.
Vo velkom vyuzijem moznost si ho odlozit v skrinke.
Alebo ho, ak je to par kuskov, ukazem spolu s blockom na informaciach pri vchode. Proste, aby niekto o nom vedel. Minimalne, aby mali kamerovy zaznam, ze som o nom informavala, ked uz by bol niekto velmi premotivovany ma zacat riesit.

majamat
1. mar 2020

ja sa snazim tiez nosit blok,a le teda ak mam nieco zn. Balea a som v Tescu, tak neriesim. skor tie ostatne veci, no na druhej strane, mozem mat u seba veci, co som si davnejsie v Tescu kupila, nemozem vsetko aj rok stare dokladovat.

majamat
1. mar 2020

a teda este sa mi to nestalo,a by ma niekto sledoval.

kotulicek
1. mar 2020

No mona.mama robi sbs a takéto. Sa jej ešte nestalo ....asi sbs-kár videl že smatras v kapele preto si mohol myslieť že si si tam niečo dala .... Mama všetkosrtko diskutuje s druhým čo je na kamerách on musí potvrdiť že si zobral máš schované a.ona potom osloví

kingstonka
1. mar 2020

U nás v 101 drogérie takto chodia predavačky za zákazníkmi a keďže mi to je veľmi nepríjemné , tak keď nemusím neidem tam. ( Do drogérie idem raz za čas na väčší nákup a snažím sa študovať zloženie výrobkov, tak som asi podozrivá, ale našťastie hneď vedľa je iná drogéria, kde mi je oveľa príjemnejšie nakupovať)

montemotherone
1. mar 2020

Škoda že sa mi to nestáva. Ja väčšinou hľadám niekoho kto by mi poradil a všetci sú dôkladne schovaní 😁 Ale nie, občas, hlavne v malých drogerkach ma stopujú. Tak, je to ich robota 🤷‍♀️ Keď mám nejaký príbuzný tovar, radšej hneď pri pokladni hlásim čo si nesiem aby som potom netrapošila 😉 Ale tomu sa nevyhneš. Netreba to prežívať. Môj muž raz pípal v Tescu, celeho ho prehľadali a nakoniec sa zistilo že mu pípa kravata, ktorú mal už pol roka a ani nie z Tesca. Vzadu vo vnútri ostala tá malá obdĺžniková vec. Ja sa skôr bojím toho, že sa zakecám na telefóne, alebo s deťmi a fakt niečo strčím rovno do tašky. Ešte sa mi to nestalo, ale mám taký iracionálny strach, keďže sa väčšinou ponáhľam 😊

michaella24
1. mar 2020

Tak ono, predavačky to nerobia naschvál, aj keď je to nepríjemné. A neverili by ste, koľko ľudí, ktorí vyzerajú na prvý pohľad nevinne či upravene, kradne. A boli to často zákazníčky, ktoré sme poznali z videnia, zdravili sme sa aj mimo práce, prehodili pár slov a na pohľad slušné ženy na normálnych pracovných pozíciách (napríklad sestrička). Ak niekoho vyzve predavačka, aby ste jej ukázali nákupnú tašku, nie je na tom nič zlé, len nahliadne, nebude sa vám hrabať vo veciach a riešiť čo tam máte. Ak máte čisté svedomie, kde je problém? Veľakrát ľudia prinesú tovar zakúpený v inej predajni a neuvedomia si, že ho predávajú napríklad aj v tom obchode kam prišli. Nie každý vás hneď registruje, či ste s ním už prišli alebo nie. Veľakrát som zákazníka upozornila na to a ešte mi to aj položil dokonca k ostatnému tovaru na pult, a keď som chcela blokovať, vzal to, že to kúpil inde. No môžem veriť aj nemusím. Ono keď stojíte aj na tej druhej strane, predávajúceho, veľa vecí si uvedomíte. Nikto nechce platiť za chýbajúce kvatná tovaru. Ďalšia vec je, že som sa snažila nechodiť za ľudmi, ani mne to inde nebolo príjemné, a preto som väčšinou len pozorovala z diaľky, aj to na pokyn nadriadeného alebo som už vedela, že je to známa firma a treba dávať pozor. A to šlo o predajňu v obchodnom centre, presklený výklad, veľa ľudí dnu. A týpek sa neštítil do batohu hneď pri vchode si ukladať pol kilové fľaše medu... Verte, že predavačka to nerobí naschvál, aby vám znepríjemnila nákup. Sú to príkazy zhora či skúsenosti. Je lepšie, ak rovno poviete, čo máte v taške či vo vrecku. Ľudia sú šikovní. Pchali si napríklad bryndzu rovno v chladničke do rukáva zimnej bundy. A kopec ďalších príkladov 🙂

ndrag
1. mar 2020

Mne sa toto stava vylucne iba vo FANN parfumerii. Nikde inde na mna tak hnusne nezazeraju predavacky a sbs ako tu, preto tam ani nic nekupim, jedine si ovoniam parfum a kupim od konkurencie. Ani sa necudujem, ze ich predajne su stale prazdne.

983
1. mar 2020

Ja som prišla do predajne DM s detskou fľašou avent v kočíku, bola zadrcaná od mlieka ale aj tak si mysleli že som ju tam potiahla. Všade mi popozerali, do prebalovacej tašky do kočíka 🤦‍♀️ trapas

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. mar 2020

@983 asi si mysleli ze si spravila mlieko v predajni 😂 a dala dietatu 😂

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaella24
1. mar 2020

@ahoj0 veď to určite, ja osobne som to nežiadala napríklad ani raz bez príčiny a žiadalo sa to pri potvrdených krádežiach. Ono je to nepríjemné pre obe strany. Nikto nie je nadšený, keď musí riešiť takýto konflikt. Veľakrát nám vyťahovali konzervu z vačkov, bryndzu z rukáva, atď. Ale ono zase keď vidíš, ako si človek priamo pred tvojimi očami hodí niečo do tašky, tak zasiahneš, to je prípad, kedy by som vyzvala tašku, ako napríklad pán s medom... Ktorému som povedala, nech mi ukáže batoh. Nemal v ňom nič, chodil s ním čisto len na krádeže. Všetko vyložil a s nadávkami odišiel. A vnímali sme ho už dlho a kolegyňa ho raz podobne načapala, ako si tam tlačil celú krabicu tyčiniek.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaella24
1. mar 2020

@ahoj0 možno, neviem, schválne som nikdy nerobila zle zákazníkom 😀 Možno mala zlý deň, možno sa jej niečo nezdalo. Ja napríklad tiež práve preto nechodím do 101 drogérie či Fann, lebo ma vyrušovalo to prenasledovanie. Chápem, že často je to príkaz nadriadených. Ale ja som sa z týchto skúseností dívala s dostatočným odstupom, aby sa zákazník necítil obťažovaný. Hovorím, je to nepríjemné pre obe strany 🙂

abab
1. mar 2020

Mne sa to stalo v jednej Teta drogerii, dosť neprijemne. Chcela som si prečítať zloženie, vyberala okuliare z kabelky, keď ma zbadal SBSkar. Nepovedal nič, išiel za predavačkou, tá na mňa nahučala, že prečo nemám košík, vraj každý musí mať košík. Vzala som si teda košík, keďže som chcela využiť posledný deň zľavy, nakupovala som ďalej a oni za mnou sliedili. Keď som odchádzala, v predajni bolo asi 4-5 ľudí bez košíka a im nič nepovedala. Podotkla som, že nevidím nikoho s košíkom, na čo ona sa ešte ofučala. Odvtedy tam nevkročím. V iných obchodoch Teta sa mi to nestalo, dokonca sú aj milé niektoré predavačky.

pimpa12
1. mar 2020

@michaella24 súhlasim s tebou. Tiež pracujem ako predavačka a keď mi zavolajú tí z kamier, je mi to hrozné nepríjemné ľudí žiadať aby mi ukázali veci. Dokonca jeden neprisposobivy sa mi vyhrážal bitkou ak zavolám políciu ( kradol alkohol). Ale skladať sa s kolegami na ukradnutý tovar sa mi tiež nechce.

judar
1. mar 2020

Mne raz absolutne stacilo ked si kamaratka pozerala nohavicky v obchode a ani nie 2 metre pri sebe mala sbskara a cumel na nu ....bolo to dost neprijemne ked uz uz ani nohavicky si clovek v obchode nemoze prezret a sbskar oci ako na zlodeja

gabika0825
1. mar 2020

Baby ja som kedysi pracovala v obchode s handrami a nemali sme sbs službu čiže museli sme si predajňu strážiť sami. Boli sme zväčša dve kolegyne ale ani jednu z nás nenapadlo za niekým stáť. Jedine sme šli za zákazníkom vtedy keď prišiel a videli sme ze niečo hladá tak to je slušnosť a záujem sa opýtať zákazníka či treba s niečim pomôcť alebo poradiť. Mali sme však na bráne pípače a tovar zaalarmovaný takže sme kontrolovali iba vtedy keď ten dotyčný pípal. A s tým nikto nemal problém veď to je normálne. Ak má však predavačka podozrenie že niekto môhol precvaknúť alarmy a kradol, tým pádom nemusel pípať na bráne tak môže dotyčného vyzvať k prehliadke. Je to normálna vec a človek čo nič neukradol a má cisté svedomie tak mu to vadiť nebude. Len zlodej odmietne a bude nervózny z toho. Takže celkom nechápem prečo tu niektoré píšete že by ste neukázali tašku a že predavačka nemá právo vás skontrolovať, lebo to právo má práveže.. a radšej ukážem predavačke, aj keby tam mám neviem čo nevhodné v tej kabelke, ako policajtom čo by to riešili ešte viac

autor
1. mar 2020

@gabika0825 ale tu nejde o to. Ide o to ze ten tovar v obchode ani nemaju. To ako s plienkami. Nemali ich tam a predsa treba ukazat vraj pritom ten tovar by ani nenablokovala a tento bol dost arogantny. Nebolo ho v predajni az ked sme sli k pokladni sa objavil a ze a toto neplatite? Hovorime ze to uz mame a take ani tu nemate

sofia1
1. mar 2020

@abab pre toto do tety nechodím,lebo v každej človeka doslova prenasledujú a je to dosť obtazujuce.

lenka2710
1. mar 2020

Ja to tiež neznášam, keď niekto za mnou chodí v obchode, cítim sa strašne zle! Raz som sa s mamou šla kuknúť na topánky, nič poriadne nemali, tak mama chcela ešte kúpiť brachovi boxerky! Pani od topánok tak vyštartovala za nami a normálne nám stala za chrbtom, už som jej chcela niečo povedať! A nedávno sa mi stalo s dcérkou, mame takú dohodu že si môže v obchode dat do košíka max 2 veci, vždy si tam dá dzusik a nejakú tyčinku alebo tak! A tiež sme išli nakupovať, hodila do košíka džús a potom takú tyčinku a pri pokladni sa na mňa predavačka osopila, že kde je to lízatko?? Ja hľadím na ňu, že aké lízatko? No ze chodila s lízatkom po predajni, tak jej vravím, nech ju teda prehlada! Čosi zamrmlala popod nos ale neriešila ďalej, ja sama som malú fakticky potom prehladala a nič som nenašla! Ona si proste len vymenila lízatko za tyčinku, lebo môže si zobrať len dve veci 😂😂 ale odvtedy normálne vidím, ako ju doslova pasie očami keď sme v obchode, je to dosť nepríjemné a pokiaľ môžem, idem radšej sama!

martina2ve
1. mar 2020

Obcas sa mi to stalo,ze ma prenasledovali a nakukali na mna. Je to maximalne neprijemne,ale viem ze to maju nakazame z "hora"...
Ked som davno pracovala pre jednu nemenovanu firmu zo sperkami, sme sa museli "venovat" zakaznikovi a neexistovalo si ho chvilu nevsimat. Inak sme mali siahnute na vyplatu.Lebo sme mali vsade kamery a nasa sefova sedela 12hod-7dni v tyzdni na kamerach a spehovala a ked sme nahodili mensi ignor tak uz volala na sluzobny mobil..psycho. -viem toto je ine,ale tiez to je pekne neprijemne hlavne ked vam 2x clovek povie ze sa "iba pozera" a musite stat pri nom.😰👎🏻
Takze k tym SBS, proste berte to tak,ze si robia svoju robotu a noste bud bloky, alebo nemajte po vackoch nejaky tovar..

dominika7990
1. mar 2020

O tej dm čo čítam sa normálne čudujem 😳 v živote má nikto tam nesledoval ani nezastavil pritom napríklad v taške mám vždy nejaké ich kapsicky pre malého alebo flašku na pitie v kočíku a tak 🤷‍♀️ A napríklad košík nákupný ani neberiem vždy všetko búcham do košíka v kočíku a na kase vytahujem zo spodu (Nie lenivosť ale pri dvoch deťoch a s kočíkom ešte vozík tlačiť ako fakt nie 😂) ale fakt nikto má nikdy nekontroloval ani nesledoval