Je to pravda, že do sauny v aquaparku budem musieť ísť úplne nahá, ani v plavkách?
V každej saune by mal byť človek nahý, maximálne zahalený v plachte. Z plaviek sa počas saunovania vylučujú škodlivé látky, stačí si o tom niečo nájsť na nete...
Väčšinou v plavkách nepúšťajú ale dostanete plachty do ktorých sa zabalíte a budete v nich… Niektorí sú ok s tým byť úplne nahý ale veľa ľudí je v tých plachtách… v plavkách sa ale nedá ani do výrivky ktorá tam je, tak tam jednoducho nemusíte ísť …
@merrysa takže, keď pôjdem do sauny, budem mať na sebe plachtu, nebudem tam "ako ma boh stvoril"?
@miriam_s akože, keď človek chce, tak tam môže ísť úplne bez ničoho? Aj keby to iným vadilo...?
Plachtu mas na sebe, nikto nic nevidi, niektori sa saunuju nahi. Ides tam s tym, ze poznas pravidla saunovania a tiez to, ze do vyrivky sa tam chodi tiez bez plaviek. V niektorych takychto saunovych svetoch som sa stretla s tym, ze v plavkach sa da ist do vyrivky, len si nepamatam, ze do ktorych.
Je to hlavne z hygienickych dovodov, lebo z plaviek sa uvolnuju pri vysokej teplote skodlive latky.
V saune to nikomu vadiť nebude. Sauny sú bezplavková zóna
preboha, ludia, nesaunujte sa, ked to neviete!....do sauny sa chodi vzdy nahy!....ci sa ti to paci, ci nie (plavky su skodlive)....co to ma co inym vadit?...je to zasada saunovania....ak v saune inym vadi nahota, tak nech tam nejdu...mne napr. vrcholne vadi opak, ze normalni saunujuci a chapajuci su nahi a pridu tam ludia v plavkach....fakt....
Ale ved budes v plachte. Ja chodim do sauny roky rokuce a vzdy som v plachte zabalena, nikdy niesom naha.
Ale urcite nie do sauny v plavkach, to je proste zasada.
Do parnej sauny môžete ísť aj v plavkách, ale do suchých sáun musíte ísť bez plaviek nakoľko sa z nich uvoľnujú toxické látky do tela a vzduchu. Človek ide do sauny kvôli ozdravovaciemu procesu a nie aby ste tam z plaviek vdychovali a vstrebávali toxíny. Na recepcii wellnessu vám dajú plachtu, v šatni si vyzlečiete plavky a zabalíte sa do plachty. No a hor sa do sauny. Keď nie ste zvyknutá treba začať infra saunou 😉
@sorciera24 ja som už zažila v maďarsku že ľudia nechávali otvorené dvere na saune lebo im je tam príliš teplo 😂
Plachu musis. Ved si tam hadam nesadnes holou ritou 😁
@sorciera24 práve preto, že som v saune nikdy nebola sa pýtam. Ale bolo mi to povedané tak, že ani tu plachtu nedostanem. Proste nemám rada nudizmus
V každej saune dostaneš plachtu, nemôžeš sedieť na doskách s "holým zadkom"
Od koho ti to bolo povedane? Este som sa nestretla ze by nedavali plachtu. Vstup bez plachty je zakazany, nakolko by sa tvoja pokozka nemala dotykat drevenych lavic na ktorych sedis, z hygienickych dovodov
@kuriatko84
@janai1 čiže to nie je tak, že by sa tam niekto "pretŕčal nahý"? Všetci sú zabalení v plachtách, ano?
Jasne, ze aj nahi ludia tam chodia. Nie vsetci su zahaleni v plachte
Nie. Niektori su tam aj nahi a sedia na tej plachte.
ak nemas rada nudizmus, tak sauna nic pre teba...ja zas opak....možes mat plachtu, ale ludia okolo teba budu aj nahi.....(inak, to nie je o pretrčaní sa!!!)
Nie, nie sú zabalení v plachtách. 90% ľudí je tam nahých
A keď to berieš ako pretřčanie tak prosím ťa do žiadnej sauny nechoď.
Kazdy ako uzna za vhodne, niekto sedi zabaleny v plachte, niekto si s nou zabali len haklive casti, niekto si ju len podlozi pod zadok. Treba sa s tym vnutorne vysporiadat alebo tam nechodit, pripadne si zapatit sukromne saunovanie
@janai1 vieš co, ja som sa s tymto stretla len na SR...fakt, mam pocit, ze tu ludia sa hanbia, alebo su prilis puritanski alebo co...tak nech nejdu do sauny, ak to neakceptuju....
@sorciera24 nebolo to mienené v zlom. Ale nepotrebujem obzerať druhých ľudí nahých... 🤷🏻♀️
Este pridam, ze v saunach je aj tak pritmie, trt makovy vidis, musis sa obzvlast snazit aby si nejake haklive detaily videla, si rada, ze vidis obrysy cloveka.
tak potom naozaj radsej ostan doma.....ja do sauny chodim, ale teda nikoho neobzeram...
Tak ich neobzeraj 🤦
@sorciera24 to je asi môj problém, že som asi puritanka. Mne príde prirodzené, že človek nechce aby ho druhý videli nahého a tak sa zahalí 🤷🏻♀️
Velka vacsina saunujucich tam nechodi obzerat druhych a ja ked si dam dole brile, lebo ich mam zahmlene do 3 sekund som rada, ze najdem dvere a dalsiu saunu 😂 To je len taky cesko-slovenskych predpotopny nazor, ze do sauny chodia ocumovat druhych vsetci a furt. Ale jasne, ak sa hanbis, tak tam proste nechod, lebo sa budes citit zle.
ano, my sme tu tak boli vychovavani a tento nazor tu mame este 50 rokov, co inde uz davno nie...ja na prirodzenej nahote nevidim nic zle.....ty to beries z pohladu - pretrčať sa a obzerať, my, kt. vieme, o co ide, vieme, že ziadna obzeracka nas nezaujima....len tolko...
Ešte som nikdy nevidela aby niekto obzeral druhého v saune či je nahý alebo nie. Keď to tak strašne riešiš fakt tam nechoď. Budeš jediný človek ktorý bude kaziť deň iným ktorí si prišli oddýchnuť
Do žiadnej sauny sa nechodí v plavkách