Ahojte aký je postup keď si necham ušiť šaty ale výsledný efekt sa nezhoduje s mojou predstavou (aj po detailnom vysvetlení)? Musím ich už zaplatiť a vziat ?
@satanca Treba chodit na skusky a vzdy hned povedat, co ma byt inak, co treba opravit alebo prerobit. Ak je to na dalsej skuske stale neopravene, tak zas upozornit, ze si to neprajes takto, ale inak a ze ked to neprerobi, tak saty nevyplatis. Rovno by som sa pytala preco to neurobi tak ako chcem.
Nie vzdy je na vine krajcirka...su aj otravny zakaznici toto chcu takto to chcu to sa im nelubi a stale spekulacie...nic proti ale aspon by sa jej patrilo aj daco dat ked uz si dala snahu s vysomarenia sa z dakoho predstavy lebo podaktorí majú prehnané predstavy
@judar Na to je skuska, nie? Ze ak neboli pochopene predstavy, alebo doslo k nedorozumeniu, tak sa dohodne co sa ako prerobi. Ved vacsinou sa na zaciatku veci len prispendlia, vyskusa sa ci to sedi a az tak sa sije.
Ine je ked niekto meni svoju predstavuje na kazdej skuske, to je samozrejme mimo.
Dala si krajčírke aspoň fotku, obrázok tvojej predstavy? Moja mamka tiež voľakedy šila, a teraz už len sem-tam niečo prešije, upraví a tak. A vravela, že väčšina ľudí nemá absolútne predstavu o konštrukcií, strihu šiat, že z akého materiálu by mali byť, keď chcú konkrétny výsledok ( príliš mäkká látka, mlandrava, a chcú dlhú áčkovú sukňu napríklad), že si myslia, že na nich to bude vyzerať rovnako ako na modelke v časopise , pričom majú inú veľkosť a proporcie, ..... Hlavne treba poznať prácu krajčírky ( ja som tiež videla všelijaké právničky OMG), a potom už len treba všetko detailne vysvetliť a zaznačiť.... Mamka nedávala falošné nádeje, a rovno vysvetlila potenciálnej zákaznícke napr. že z tejto látky to také nikdy nebude a keďže máš malé prsia, tak to nebude vyzerať tak ako na obrázku....
Čo konkrétne krajčírka nezvládla....čo si od nej chcela a nespravila to ? Zákazkové šitie nie je sranda, výsledok nemáš zaručený.... Nemáš fotky vzoru a výsledku?
suhlasim s
@kengurica, ludia maju casto svoju predstavu a nie vzdy to potom na nich vyzera ako si predstavuju a krajcirka zato nemoze.....moja mama tiez sila a casto sa stavalo,ze niekto chcel nieco z takej latky, z ktorej to proste nikdy nebude take....
ja som si tiez uz potom nedavala sit,ale radsej kupila v obchode...lebo v obchoide vyskusam a vidim ako v tom vyzeram. Ked som si dala sit,malokedy to dopadlo ako som si predstavila....
cize zalezi...chyba moze byt aj u krajcirky,ale aj u zakaznicky.....
nebola si na skuskach... ja som si davala sit suknu hlavne do prace, bola som tam 4x- meranie, 1.skuska, 2. skuska, prevzatie,,, osobne,, ma to dost zatazovalo tolko krat navstevovat krajcirku, kvoli puzdrovej sukni,, odvtedy som s tym skoncila... ale prilezitosti na pripomienkovanie mi dala celkom dost....
@satanca predpokladám, ze uz si zaplatila aj látku aj zalohu. Mne sa stalo to isté. Bolo to tyzden pred plesom a dala som za usitie 120€. Tak som vzala. A znovu k nej nepôjdem ani ju neodporucim.
Ak by som neplatila zalohu ani latku, nechala by som jej to tam. Ved zmluvu s nou nemas.