Ahojte baby prosim vas ako to funguje na stranke Sashe keby som chcela nieco vyrabat 🙂 ? Je to nejake vyhodne tam ponukat svoje vyrobky ? :/ Videla som tam pracicky podobne mojim , ale za dost vysoku cenu :/ .. ja by som tak vysoko nesla s cenou , tak reku ci ta stranka tak dobre vie predat ? :D .. teraz sa da take handmade predat lahko aj cez FB . Neviete teda poradit ? :/ Dakujem ;)
@slamka555
@mischelin89 platí sa myslím 12% som tam registrovaná už roky ale veľa sa mi toho nepredáva je pravda že na môj profil tam tak trochu dlabem lebo inde sa mi predáva lepšie 😋v každom prípade zaregistrujte sa za to nič nedáš ☺aj ja predávam lacnejšie ako tam daktore baby ..a možno aj preto sa mi menej predáva lebo sa boja že to nieje kvalitné keď je to lacnejšie :P
@lubik87 12% z kazdeho predateho kusu ? :/ .. tak asi preto niektori nadhodili tie ceny ;) .. akoze podaktore diela su tam ozaj kraasne a hodne tej ceny..ale niektori uz prestrelili ;) neviem teda no uvidim skusim to asi zatial na inej nemenovanej socialnej sieti :D ;)A potom ked tak aj tam 🙂 vdaka baby ;)
Tie percentá sú tam na môj vkus vysoké, preto tie ceny sú tam aké sú. Jasné, že je to známejšia stránka, že tam chodí viacero ľudí, ale ja napríklad som si z tade objednala len raz, lebo tie ceny sa mi zdajú prehnané a radšej zájdem na jaspravim alebo nejaký iný portál, kde narazím na lepšie ceny 🙂
@hapipa to.ano :/ .. no ja napriklad som o tej stranke nevedela az par mesiacov dozadu som objavila :D ..asi som pozadu :D... ;) Ano chapem teda, ze ked spravca stranky pyta zo zisku tolko percent tak ludia si nadhodii ceny :/ ..ale niektore fuu 🙂 .. no neviem .. ;) a da sa zistit ci im to niekto kupuje ? 🙂 Alebo neda ? 🙂
Keď som zvažovala predaj ručných prác cez web, nakoniec som sa toho vzdala, práve preto, lebo sa to brutálne neoplatí, férovú cenu totiž nie je nikto ochotný zaplatiť a vždy s anájde niekto, čo krátkozrako podlezie cenu, len aby predal.
Môj príklad - robím ažúrové šály. Materiál na kvalitný šál stojí 15e (vlna, mohér, bambus) alebo min 5e (zmes alebo akryl), potrebujete cca 1000-1500 m tenučkej priadze. Práca - zhruba 20-50 hodín. Na Sashe si berú 12% (inde 10-15%), pričom by ste mali byť registrované na odvod dane, zdravotky a pri vyššom obrate aj platiť sociálku.
Možno by ste boli ochotní za taký šál z tej najkvalitnejšej prírodnej priadze zaplatiť povedzme pre zjednodušenie 100 eur (maximálne), potom sashe dám 12e, materiál 15e, poštovné 3e, pri paušále 60% daň bude 7,6e, zdravotka 3,76e a socka 13,26e.. takže mi ostane 45,36 eura, alebo 90 CENTOV za hodinu práce. Oplatí sa? Mám dať menšiu cenu? Ak by som dala cenu za šál 50e (a mnohým by sa zdala premrštená, chápem), potom mi ostane na ruke zisk 16,69e, alebo 34 CENTOV za hodinu práce. Ak nemáte živnosť nikam nič neodvádzate (sashe to nekontroluje, umyli si nad tým ruky), tak riskujete pokutu za neodvedenie dane, zo sociálky prirátajú percentá k dlhu na poistnom... A Sashe (aj iné portály) sú povinné dať daňovému všetky údaje na kontrolu, teda koľko a za koľko ste čo predali.
Ručná práca má svoju cenu. A ak pôjdete s cenami výrobkov nižšie, okrádate sami seba (neceníte si svoju námahu) a ničíte ceny pre ostatné = profesionálne sa tomu nik nebude môcť venovať, alebo umrie hladom.
@duun ja nepreratuvam.na hodiny robím to ako relax a robím veľa hračiek pre deti a chcem aby boli dostupné aj normálnej matke..príklad ..pani si objednala Mira Jaroša tak som pozerala na nete či niekto vyrába ..našla som za neuveriteľných 75€ s podobou 30%...človek sa na tom napara a navymysla ale taká cena 😕 ja som dala 35€ ale len preto že postavička mala detaily a fakt som sá pri tom "natrapila" ..
@duun To mas pravdu, ze ak je material drahy a travis pritom tolko hodin, ze
nebudes teda pytat za jeden sal 5€ :/ .. rozumiem .. nehadam sa ;) ale ..ok ja by som chcela malovat pohare..tak som nakukla za kolko eur asi to tak baby predavaju .Ved fixky na to ma vysli cca 25€ a jeden pohar 1,20€, takze podla mna zas tych 5-6€ za jeden pohar by uuplme stacilo 🙂 teda aspon mne a podlatoho kolko fix na to pouzijem kolko minut ho budem robit..ale videla som tam pracicku kde jedna zienka pyta za pohare ( nebudem pisat co presne nech ju tu neoznacujem konkretne) , kde je par tahov ciernou fixkou 17€ :O ..ato sami zda zbytocne vela a neviem veru ci to niekto kupi :( .. a ano aj to mas pravdu ,ze kazdy si ceni svoju pracu inak ..ale tak ja som potom asi moc skromna 🙂 .. Ved kebyze ich predam 6-7 ks uz sami vratia naklady dotoho vlozene 🙂 A to uz by sa mi musel podarit nejaky fakt brutalny kuusok aby som si zato pytala 17€ ;) ale tak ..skusala no .. ale neodsudzujem ..a su tam aj fakt nadherne pracicky hodne ich ceny , na ktore popravde ja vobec nemam sancu ;) ..
@slamka555 tak este mozes skusit zadarmo a bez provizii propagovat svoje vytvori na bazosi,FC ci https://art4all.sk . SZCO by si mala vytvorit ak sa jedna o PRAVIDELNY prijem a teda sustavnu cinnost .
@fotoarch "Podnikaním sa rozumie sústavná činnosť vykonávaná samostatne podnikateľom vo vlastnom mene a na vlastnú zodpovednosť za účelom dosiahnutia zisku. " Diskutabilné, čo je sústavná činnosť.. ale ak si vytvorím niekde profil a zamýšľam predávať dlhšie, tak je to už podnikanie. Podnikateľ so živnosťou pýta za výrobok 50e, jasné, že "pani odvedľa" bez živnosti môže odrátať dane, odvody a ponúknuť cenu 20e a ešte mať zisk. Ak to spraví raz, dobre, ak 50x do roka, tak sa nedivím, ak by na ňu poslal kontrolu :( Chápem to ale, sama mám szčo a je to "o hubu" že hoci ten mesiac nezarobíš nič, tak musíš zaplatiť odvody z minima - výpalné je nemalé - zdravotka cca 61(a pripadne aj socka min.152e) Pozri: https://www.sashe.sk/info/napoveda/predaj/legis...
@slamka555 neviem presne kolko ale z kazdeho nakupu platis nejake percenta majitelovi stranky. 5-7%? Kamoska tam uz dlho predava, ale presne neviem. Ved sa popytaj na podmienky nezavazne priamo tam 🙂