Samsung alebo Xiaomi - ktorý telefón kúpiť?

31. mar 2021

Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať. Rozmýšľam nad kúpou nového telefónu, iOS som nemala nikdy v živote čiže Android je pre mňa dobrou voľbou. Osobné teraz vlastním mobil od značky xiaomi ale jeden zo starých modelov( redmi 6A).
Budem vysokoškolská študentka. A prosím žiadne dotazy že zistí si to na internete z chcela by som reálne a úprimné odporúčania.
Baby ktoré máte Samsung alebo xiaomi budem vďačná keď sa vyjadrite do komentárov 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

zuvelyn
31. mar 2021

Prešla som po 8 rokoch z iphone na xiaomi, a nechápem ako som mohla byť tak sprostá a vyhadzovať peniaze na taky nezmysel ako iphone ked za par supov mam omnoho lepsi telefón 🤦🏼‍♀️ mám xiaomi note 9 a nevidím na nom jedinú chybu. Muz ma 8 a rovnako spokojný.

ivkazba
31. mar 2021

Ja som roky verná Samsungu, súkromne aj pracovne. Raz som v práci dostala iphone a po 2 týždňoch som ho vrátila, nevyhoval mi. Xiaomi (novší ako ty) som skúšala a teda mne sa Samsung páči určite viac. Ale priznám sa, že zrejme dám ešte raz šancu iphonu, pretože idem kúpiť mac, tak mi príde logické kvôli prepojeniu mať iphone. Ale teda Samsung versus Xiaomi za mňa len a iba Samsung.

hettinka
31. mar 2021

@zuvelyn Potrebujem kúpiť mame slušný android za nizsiu cenu a vôbec sa v nich nevyznám. Ja mám jabĺčko.

Koľko už máš ten mobil? Je spoľahlivý? Nemrzne?

pribinak
31. mar 2021

@hettinka keď si zvyknutá na jablko tak zo xiaomi budeš na infarkt. Dostali sme ich v práci. No koniec, vrátili sme ich.
Samsung je lepšia voľba

hettinka
31. mar 2021

@pribinak ja nejdem meniť ani náhodou. Mám nový iPhone 12 mini. Ale mama má teraz starý Samsung a potrebuje vymeniť.
Len či som pozerala, samsungy sú drahé, skoro rovnako ako Apple.

pribinak
31. mar 2021

@hettinka nech určite zostane pri Samsung

hettinka
31. mar 2021

@pribinak drahé sú ako slak

pribinak
31. mar 2021

@hettinka však sú, ale fajn

felicita027
31. mar 2021

Ja som tiež dlhé roky mala Samsung a prešla som minulý rok na Xiaomi lebo posledné 2-3mobily od Samsungu napriek kvalitnému ochrannému skle na mobile sa rozbil dispej a nie to ochranné sklo takže za mňa Samsung, čo sa týka kvality išiel neskutočne dole... Staršie typy aj keď mi spadli zo schodov 1 pozchodia na dlážku tak sa nerozbili a tie posledné typy len sa zošuchli zo stola alebo z ruky a hneď boli rozbité alebo prestal reagovať na niektorých miestach dispej... Teraz ako som písala mám Xiaomi tiež asi 100x aj z veľkých výšok spadol bez rozbitia... + Samsungy stále po 2 rokoch sa v niektorých veciach zasekávali a spomalovali a Xiaomi zatiaľ ide naozaj bez problémov aj výdrž batérie je neskutočná nabíjam mobil 1-2x do týždňa a normálne používam aj internet a messenger.

ivkazba
31. mar 2021

@hettinka radšej nech si mama nechá značku Samsung, za mňa po rokoch Samsungu bol Xiaomi strach a hrôza a to si myslím, že technicky som dosť zdatná a flexibilná.

hettinka
31. mar 2021

@pribinak to jej radšej kúpim iPhone SE ak mám vyhodiť toľké peniaze.

pribinak
31. mar 2021

@hettinka však nech mama vyskúša čo jej bude pasovať

hettinka
31. mar 2021

@pribinak tak ona sa v tom nevyzna už vôbec. A toez, ona má ešte s home-tlačidlom a to pozerám, že tie nové samsungy už nemajú. iPhone SE áno. Len zasa iný Os, tak som na vážkach, čo sa jej lepšie bude učiť.

pribinak
31. mar 2021

@hettinka home Button už nemám. Už si ani nepamätám že niečo take existovalo. Mamina si tiež určite rýchlo zvykne.

nikpa
31. mar 2021

Ja mám momentálne nový xiaomi a teda pleskla by som ho volakde. Predtým som mala honor 8, po 4 rokoch šľapal ako hodinky ale zdochla mu baterka. Hovorim si, že honor má problém s Google play, tak idem do Samsungu, tie som mávala ešte predtým a bola som tiež spokojná. No keď som začala porovnávať pomer výkon/cena tak som narazila na xiaomi a nebolo o čom, 6gb ram+128gb pamäť kúpiš okolo 200€, hovorim si že to musí šľapat. No som sklamaná, mám pocit, že je pomalší ako ten 4gb, 4rocny Honor čo som mala, baterku vychvalovali do neba v recenziách ale tiež som sklamaná a to nie som žiadny mobil maniak, ďalej čítačka prstov tak isto bola vychvalovana že funguje dokonale dokonca aj v prípade mokrého prsta ale kdeže, tá sa chytí tak na 3-4krat, otras. A ešte veľa iných vecí ktoré ma dennodenne vytláčajú na tom telefóne, takže sa mňa xiaomi už nikdy, ani zadarmo.

ciarraa
31. mar 2021

U mna samsung, mam uz asi 6-7 samsung a vzdy som ho mala dlhsie ako 2 roky a bez problemov, kvalitny fotak aj vydrz baterie