Ahojte. Vela krat som videla, ze kadetade v obchodoch predavaju, ze si zo semiacka viete vypostovat kvety. (Asi jednorocky. Skusali ste? Oplati sa to? Od kedy do kedy kvitnu?
Nerobím to moja mama si takto pestuje iba cinie a levandule, ale to ma ako zábavku
Ja radšej kúpim čo vidím a už kupujem len trvalky jednoročky iba pár ks do hrantika
Kazda rastlina ma vzadu napisane kedy je potrebne ju sadit a kedy kvitne. Je to rozne. Ja sadievam aksametnice. Tie su velmi jednoduche vypestovat zo semiacka. Minuly rok som skusila petunie a boli trosku narocnejsie, lebo su to velmi malicke semiacka. Ale nakoniec boli krasne. Ja si vsetko predpestovavam na okne. Ak sa ti nejaka rastlina bude pacit, tak si skus vyhladat na internete ako sa pestuje. Aj na youtube je kopec videi s postupom. A uvidis, ci sa ti do toho bude chciet, lebo kazda sa pestuje inak.
Kazdy druh kvitne inokedy, mas to na sacku napisane. Niektore treba predpestovat priesady, niektore sa vysievaju rovno do pody. Niektore z tych semienok su dvojrocky, teda jeden rok sa vysievaju, druhy rok kvitnu, niektore trvalky. Vsetko je na sacku. Aj termin vysevu aj termin presadzania aj spon v akom sa maju vysadzat.
Niekedy sa to oplati, niekedy je jednoduchsie kupit sadenice. Lebo aj muskaty aj petunie alebo surfinie si vies vypastovat, ale tie sa vysievaju v januari a ked nemas vykurovany sklaenik, tak je s nimi vela strapacii s neistym vysledkom.