kočky, ktoré máte skúsenosti so záhradkárčením, poraďte mi prosím... 🙂
kúpila som si včera cibuľky krokusov, kosatcov a frézií. Cibuľky sa ale sadia na jeseň. Čo by sa stalo ak by som ich zasadila teraz? a ak by som ich nezasadila, ale až na jeseň, čo s nimi dovtedy?
tiež by som sa potešila nejakým radám k pestovaniu.
PS: budem ich mať na balkóne... 🙂
vopred ďakujem za každú radu či skúsenosť.. 🙂
Idu mi teraz. Ale ja ich mam vonku v predzahradke neviem ako by to bolo niekde na balkone v kvetináči..
ahoj lusiena, hlavne si treba dať pozor aby tam naozaj bol chlad a tma až do jesene aby sa príliš cibulky nevysušili prípadne podľa toho do čoho si ich uskladníš zase aj nesplesneli, a ak na balkón tak podľa toho aká tam je svetová strana a ak je tam viac slnečno treba si zase dať pozor aby sa Ti nevysušili ale nič sa im nestane ak si ich vysadíš teraz možno Ti stihnú kvitnúť ešte túto jar, ale ak si ich zasadíš na jeseň a tiež ich necháš na balkóne v črepníku treba sa o črepníky postarať aby Ti zase do jari nevymrzli cibuľky je to iné ako v záhrade v zemi.
@vravkasolivajka nemám ich veľmi kde uskladniť, pivnica je síce tmavá, ale teplá, aj tam sa kúri, teda je tam vykurovací kotol bytovky a je tam teplo viac ako v byte... asi ich predsazasadím a uvidíme... 🙂 ďakujem za rady... 🙂
Ja som mala na príklad cibuľky klasicky v papieri doma. Normálne začali ísť tak som ich dala teraz na balkón a už sú väčšie. Aj plesneli a aj tak idú. A mama ich mala vonku len tak k takej otvorenej šope a tiež inú. Sú to hiacinty. 🙂
@lusiena Mozu byt. Ale lepsie je ich dat rovno do zahrady. S kvetinacmi je problem so zimovanim. Musela by si ich na zimu bud zakopat alebo chranit pred premrznutim napriklad zabalenim do bublinkovej folie alebo vrecoviny a tak nechat na balkone. Zas kvetinac sa da doniest do tepla a urychlit kvitnutie. Napriklad ak by si ich dala do tepla okolo Vianoc tak vo februari by uz mohli zacinat kvitnut. Lenze po odkvitnuti sa musia dat cibulky do zahrady, lebo dalsiu zimu by uz v kvetinaci neprezili.
Mame taku: https://www.modrykonik.sk/group/1929/
Daj si ich teraz do chladu, kde je tma. Inak ja som sadila minulý rok tiež čo sa má sadiť na jar a su ok v zemi a hádam mi aj idú.. To nevadí podľa mňa. Horšie čo som sadila teraz tak náš kocúrik jak blb všetko vyhrabal!!!