Ahojte prosím poradťe. Pomerne často sa mi sníva s maminou sestrou ktorá je už ale asi 20rokov mrtva. ja si ju vôbec nepamatám len si pamatam že ma nemala rada ,chodili sme k nej na prázdniny a stále ma len okrikovala. Sníva sa mi že sme íšly k nej domov a hladali ju tam ale ona tam už nebola a také podobné sny na ktoré sa budím úplne spotená. Neviem prečo to tak je ale nepáči sa mi to pretože potom na to 2sto myslím a keď to už zas prejde tak sa mi snou zas sníva. Je možné že by ma ešte vtedy ako dieťa uriekla alebo niečo také?
Skor si myslim, ze ta trapia nedoriesene veci a neprijemne zazitky z detstva, ktore ta s nou spajaju. Mozno si kladies otazky, preco ta nemala rada a podobne. Mozno si vela neprijemnych emocii ako dieta v sebe potlacila - ako obranny mechanizmus, preto si to uz nepamatas, ale vracia sa ti to v snoch. Na to by bol dobry nejaky psychoanalytik. Myslim, ze by to ani nebola dlhodoba zalezitost, aby ta toho zbavil 🙂
@maria1989 to je taký krúžok čo z neho visia pierka a zavesí sa nad posteľ? A čo on chytá zlé sny, alebo ako?
@rencika8 viem ako sa cítiš. Prežívam niečo podobné, no ja sa bojím kvôli tomu ostávať aj sama v noci doma. Keď sa mi niečo sníva, tak dakedy v noci ani na vecko nejdem. Manžel ma tiež posiela k psychológovi, že on by mi mohol pomôcť, lenže ja som takej slabej povahy, že ja keď si len na to spomeniem, tak plačem, tak neviem, či by som u psychológa dačo zo seba vydala.
@luciannka83 tak to sme na tom teda naozaj rovnako.Keď sa mi sníva niečo také tak už potom samozrejme nezaspím ,len ležím posteli držím sa frajera a ani sa nepohnem z postele. Priateľ mi hovorí že ma to prejde že sa mi to sníva len preto že som unavená a vyčerpaná ale neni to rok čo sa mi to sníva a neviem si veľmi predsaviť či by som to vedela niekomu neznámemu rozprávať a hlavne ak by mi ten človek stým pomohol.
@luciannka83 áno, tak by to malo fungovať.
@rencika8 u mňa to trvá rok, ale začalo to brutálnymi nočnými morami, teraz to už nie je až také hrozné, ale aj tak ma to obmedzuje v osobnom živote. A ty plánuješ ísť za nejakým psychológom?
@rencika8 skús lapač snov, počula som od pár báb, že funguje