S ktorým notebookom ste spokojné?

2. nov 2024

Ahojte prosím vás s ktorým notebookom ste spokojné? Ktoré značky sú naj že sa oplatí kúpiť? Vďaka

lindous
2. nov 2024

Ja mám Asus, som spokojná, ale teda ja som úplne priemerný používateľ - využívam office, pár pracovných programov (tie ma držia od Mac-u 😅), web.. myslím, že od tohto sa treba odraziť, na čo ten notebook potrebuješ…

br4n
2. nov 2024

Ja na prácu používam macbook pro, ako bolo spomenuté vyššie, rozhoduje načo ho chceš

autor
2. nov 2024

@lindous
@br4n len na sťahovanie hudby, kukanie filmov a pár vecí cez word zapísať resp formuláre stiahnuť a vytlačiť nič extra

haggard_222
2. nov 2024

Skús popozerať recenzie na Heureke, alebo na Youtube recenzie od TOUCHIT.
To čo si popísala, to by mali zvládať aj tie najlacnejšie noťasy a najzákladnejšie modely. Takže ja by som na tvojom mieste sledovala len recenzie a či nie je daný model nejako vadový, že by ľudia nahlasovali rovnaké problémy s ním.

Do vyšších modelov by som šla jedine ak by bolo treba noťas na prácu - aby zvládal utiahnuť rôzne programy náročnejsie na CPU, grafiku či pamäť, prípadne ak by sa malo jednať vyslovene o herný noťas, alebo business noťas.

haggard_222
2. nov 2024

Inak predtým som mala na doma tiež Asus (2 rôzne modely) na cca. to čo popisuješ aj ty že ho budeš na to využívať, a bola som vždy veľmi spokojná. Určite nestrelíš vedľa ak si kúpiš Asus, prípadne Dell. Nepozerala by som na tvojom mieste HP - tam si dosť priplácaš za značku, tj. HP ti za rovnakú cenu nedá toľko čo napr. Asus.

autor
2. nov 2024

@haggard_222 nie take programy nejaké špeciality nepotrebujem 😂🙈 ďakujem pozriem 👍

autor
2. nov 2024

@haggard_222 zatiaľ pozerám asus a acer, kamarátka mala hp a ze do toho nemám ísť že rýchlo sa jje kazilo alebo bohvie ako s tým narábala 😂🤷‍♀️

maranco
2. nov 2024

Pozri si niečo značkové repasované so zárukou

viestta
2. nov 2024

na bezne domace pouzitie sme mali aj Acer aj Asus a sluzili tak ako mali. Teraz mame Lenovo, tiez sluzi ale mame ho len preto, ze sa k nam dostal ako nevyuzity

tenerifka
2. nov 2024

Ja mam uz niekolkokrat po sebe Acer, u mña rozhoduje cena a velky monitor. Cena preto, lebo na to, na co ho potrebujem, mi staci uplne ten zakladny, a aj tak mi po case nestastne rubne na zem..... Teraz som menila kvoli tomu, ze bol po pade rozbity, inak by este vydrzal, mala som ho cez 5 rokov

haggard_222
2. nov 2024

@autorka My máme firemné HP, teraz sme dostali novú radu Elitebook 845 G11 v tej lepšej konfigurácii - tj. noťas za cca 1600€ s DPH, a touchpad stojí za prd, labilnú konštrukciu má, mám problémy s drivermi, atď. Výkon je super, ale za tú cenu by som čakala aj tie zvyšné veci aby boli ok. Predtým som mala Dell Latitude 7490 a s ním som bola spokojná, len teda ten už mal problém utiahnuť to čo som potrebovala, ale tak to bol tuším model z r. 2018. Pred ním som mala HP 845 G3 a tiež som moc nebola spokojná. Takže ani za mňa HP nie.
S Lenovom skúsenosti nemám, ale počula som ľudí dosť nadávať na Lenovo noťasy.
Na Asus som nepočula nadávať nikoho, skôr opak. O Acer noťasoch som nepočula nič 😀

Ak plánuješ na tom noťase multitaskovať, tak možno by som vynechala noťasy s procesormi ako Intel Celeron alebo Intel Core i3, a pozerala až i5 alebo AMD Ryzen 5.
Tieto dva Asusy by ti mohli pasovať:
https://notebooky.heureka.sk/asus-vivobook-x150... - tento je Intel Core i5, RAM 16GB, pamäť 512 GB
https://notebooky.heureka.sk/asus-m1502ya-nj391... - tento má AMD Ryzen5, RAM 16GB, , pamäť 512 GB, čiže porovnateľný s tým vyššie
Grafiku majú dobrú oba noťasy.
Prvý noťas má Bluetooth 4.1 a druhý má 5.1 takže ten druhý podporuje "lepší" prenos cez Bluetooth, napr. ak by si počúvala z neho hudbu cez Bluetooth slúchadlá.
Prvý je modelový rok 2023, druhý je 2024.
Oba majú 15,6" full HD displej, numerickú klávesnicu, 2 USB porty, 1 USB-C prot, výstup na káblové slúchatká (jack).

autor
2. nov 2024

Ďakujem vám pozrem si to všetko na nete, nechcem nič drahé ale pravda tiež nič lacné a nemusi byť extra velké. Tak pokukám možno nájdem niečo, pekný víkend vám

dari226
2. nov 2024

Lenovo

thirstymonk
2. nov 2024

Kupovať notebook, alebo mobil podľa značky je najväčšia blbosť. To je jak keby človek kupoval auto podľa toho, že je to mercedes (a automaticky považoval aj smetiarsky mercedes za dobre auto, v ktorom "chce" isť do roboty)...

Na značky zabudni, sú lepšie a horšie značky, najlepšie sú toshiba, lenovo, priemerne su asus, acery tie nove (stare su shitty). Podstatná je konfigurácia počítača

Povinnosťou je SSD a aspoň 16GB RAM. 8GB je dnes už málo aj na mobile... Minimálne 4 jadrový procesor, ale ja mám 6 jadro (virtuálne 12 jadro) a stíha za mnou. Nič slabšie od toho by som nekupoval...

Grafická karta stačí aj vstavaná, pokiaľ neplanuješ hrať najnovšie hry, alebo sa venovať nejakému strihu videa a pod.

nikha2809
2. nov 2024

Mame nejaký Lenovo Ideapad gaming 3 využíva ho dcéra na Smartbooks a muž na faktúru raz za mesiac...asi je to aj škoda a stačil by aj lacnejší ale tento nám bol poradeny, že bude dobrý aj za pár rokov

autor
2. nov 2024

@thirstymonk
@nikha2809 ďakujem vám za info

autor
2. nov 2024

@thirstymonk tvoje info si screenshotnem 😁 to sú ako naozaj dôležité informácie 👍

niekto2hy
2. nov 2024

Repas Lenovo Thinkpad,HP Elitebook 840 su v pohode.Mam aj Asus Vivobook,ma plastovy obal,tak nie je na nejake nosenie,ale zas ta cena 90€ sa da zniest.

marica61
2. nov 2024

Lenovo

thirstymonk
4. nov 2024

Za maličko, zavisi od toho, na čo to potrebuješ teda... 🙂