Rýchlik Bratislava - Košice

1. sep 2022

Ahojte, zajtra cestujem vlakom z Bratislavy do Nového Mesta nad Váhom. Je to rýchlik, ktorý ide potom do Košíc. Idem v doobednajších hodinách. Vlakom takmer vôbec necestujem, čiže som ako ťarťan v tomto. Baby neviete mi poradiť, či je dobré si kúpiť miestenku alebo nie ?
Ak áno, nájdem niekde označenie vonku na vozni, kde je moje miesto približne ?
V tom rýchliku je kupé alebo viac miest na sedenie ?
Ďakujem za rady.

terez246
1. sep 2022

V rýchlikoch sú kupé aj otvorené vozne, vyberieš si sedenie kde chceš. A áno, zvonka na vagóne je číslo vagóna a aj čísla miest, kvôli lepšej orientácii, kde lepšie nastúpiť. Ale samozrejme, netreba stresovať. Vždy sa dá prejsť z jedného vagóna do druhého a nájsť si miesto svoje. 😊

yoxinka
1. sep 2022

Ja by som si miestenku kúpila. Na dverách vozňov sú čísla vagónov, normálne nalepené na dverách číslo a vo vagóne su miesta označené číslami. Takže kúpiś miestenku tam bude číslo vagóna a miesto. Niekde sú kupé, niekde je open space, závisí od toho, aký vagón zaradia, je to rôzne.

pribinak
1. sep 2022

Je koniec prázdnin, sťahuje sa pol republiky. Určite si miestenku kúp, zas nestojí milión

autor
1. sep 2022

Ďakujem, a tie čo chodíte takto často. Dá sa predpokladať že v piatok doobeda bude ten vlak plný ? Miestenku si kúpim, budem mať síce len batoh ale visieť tam hodinu nechcem.

jaskolka
1. sep 2022

Ja určite miestenku odporúčam, zvlast na piatok poobede. Síce ešte nejdu študenti, ale neriskovala by som, nie je to veľká položka.

cheeta
1. sep 2022

Na nete bolo možné nájsť aj radenie vozňov (s označenými číslami) za sebou. Tak si vedela, že "tvoj" vagón je napríklad 3. za lokomotivou.

cheeta
1. sep 2022
cheeta
1. sep 2022

@cheeta to je príklad
D

inga93
1. sep 2022

tu mas radenie voznov, zadaj si cislo vlaku a ked si kliknes na konkretny vozen, otvori ti okno s info https://www.zelpage.cz/razeni/22/vlaky/zssk-605

autor
1. sep 2022

@inga93 ďakujem pekne. Teda keď si kúpim miestenku, tak môžem žiadať aj do toho open space alebo miestenka je len do kupé ?

anos18
1. sep 2022

Miestenka je aj do otvoreného vozňa

cacianka
1. sep 2022

Teta v pokladni ti vie na 90% povedať , aké vagóny tam sú kde ti vyberá miesto. Či je vagón kúpe, alebo open, nad sedadlách máš číslovanie tak tam si sadneš. Miestenka stojí 1 €, určite sa oplatí, najmä aj cestuješ poobede. Je pravdepodobné že na veľa ľudí zajtra ešte voľno, spojené dní, študenti ešte necestuju domov, ale nikdy nevieš a to 1€ je nič v porovnaní s istotou. Na lístku máš číslo vagóna, číslo sedadlá tak to nájdeš.

janai1
1. sep 2022

Najlepšie sa mi kupujú lístky cez appku "ideme vlakom" vieš si tam vyklikať všetky požiadavky, vybrať si miestenku cez grafickú rezerváciu tak vidíš či sú aj ostatné mieste predané (aspoň z časti - ti co majú miestenku)
Príde ti upozornenie ak vlak mešká, lístok máš v appke

viestta
1. sep 2022

Na tej trase sú rychliky furt plne. Budeš rada ak zajtra vôbec kúpiš miestenku, nie to aby si si vyberala

autor
1. sep 2022

@janai1 juj ďakujem za radu. Super vecička.

@viestta podľa aktuálne obsadenosti si ráno budem môcť kľudne vybrať.

blaazi
1. sep 2022

My sme s manželom sme často.chodili teraz v lete v piatky a nedele po tejto trase a boli sme nemilo vždy prekvapení ako bol vlak plný, doobeda, poobede, večer... tento víkend je síce mierne iná situácia - lebo predĺžený víkend. Ale osobne už neriskujem, miestenky kupujeme na tejto trase vždy.