Ryby v jazere

29. júl 2024

Ahojte, radsej anonymne nech nie som za uplneho debila 🙂. Dnes som sa bola prejst na mieste, kde tazia piesok, a vyvrela tam voda, je to uz dost velke aj hlboke, a dnes som tam prvykrat videla male rybky. Existuje este nejaky iny sposob ako sa tam dostali, okrem toho, ze ich tam clovek nasadil? 😆 Len ma to dnes tak zaujalo.

hellwant
29. júl 2024

a nie su to zubrienky? 🙂

fido69
29. júl 2024

Nie. Niekto ich tam vypustil. 😉

autor
29. júl 2024

@hellwant nie su, hodila som kusok jedla a boli na brehu, kde bolo vidno ako jedia. To boli male rybky (nie akvarijne😆)

autor
29. júl 2024

@fido69 takze si tam uz niekto dopredu robi rybnik na chytanie ryb.

sashka22
29. júl 2024

Vtáky, žaby mohli úplne vklude na sebe preniesť ikry

autor
29. júl 2024

@sashka22 toto som myslela, ze ci okrem cloveka, ich vie takto vtak na peri napriklad preniest a sa tam potom vyliahnu. Zaby asi nie, najblizsie jazero, kde ziju ryby je asi 1,5km-2km odtial.

martinmmartin
29. júl 2024

Mal som tu istu otazku. Rybie ikry su prispisobene na transport vodnym vtactvom. vacsinou prilepene na nohach a pierkach ale v madarsku akurat dokazali aj prenos kaprich ikier v traviacom trakte kacic .

autor
29. júl 2024

@martinmmartin obcas som tam videla plavat zopar kaciek, nedaleko su rybniky, cize mohli ikry preniest na peri.

autor
29. júl 2024

@martinmmartin vdaka za odpoved, hned mi napadlo, ze clovek zasiahol, nakolko nedaleko je rybnik, jazera, kde su hufy rybarov a ze si idu vytvarat nove miesto. Ale tymi kackami to je tiez realne.

viestta
29. júl 2024

@hellwant zubrienky v juli?

hellwant
29. júl 2024

@viestta 😅 hej uz maju po sezone, zrusili sme jazierko a uz som aj zabudol ze su z jari.