Ahojte. Dnes som od brata dostala malé okruhlé akvárko (zdochla mu rybka) a ja ako človek ktorý sa do takýhto vecí nerozumiem, by som Vás chcela poprosit o rada : Aká rybka by sa tam najviac hodila a ako sa správne o u starat ? dakujem
@ivana1410 v tom malom okruhlom akvarku ziadna rybka dlho nevyzije. To je vhodne akurat ako filmova rekvizita, nie ako miesto pre ziveho tvora. Fakt by sa tam trapila. Potrebuje k zivotu kyslik, urcity priestor a to sa v tych par litroch vody dosiahnut neda. Voda sa zakali od zvyskov potravy aj od hovienok, vzduchovac a filter tam nedas, rastlinka sa nezmestia...
Radsej tam daj nejaku kvetinku. Miniorchydea alebo povedzme kaktusy.
ahoj treba vybrat rybku ktorá nepotrebuje do tak maleho akvaria kyslik .ak je to len taka mala gulka akvarko tak najlepšie bojovnica (samec)farebne pekne ukáže a dá sa chovat v malom ,kolko to ma litrov ?bojovnici stačí aj 2 litrové,na spodok nejaké okresné kamienky,jedna rastlina (kludne umelá)neh to pekne ukáže a jedna ryba. 😉
@tatiana7777
@ivana1410 rybkam neskodi male akvarko..ale gulate.
Bojovnice su ako stvorene na male akvarka,ale gulate nie je ani pre ne.To je pekne na kvetinky skor.
opytaj sa v akvaristike ake sa tam hodi, mali by vediet. Mne sa mari, ze by to mohla byt zavojnatka (zlata rybka), lebo ine zdochnu. My mame len riadne velke, pri malom neviem, ale kedze tam nie je kyslik, tak casto menit vodu. Ale podla mna ked akvarko, tak uz vecsie hranate, kde vojde par rybiek, kyslik, rastlinky a je sa na co uz aj pozerat 🙂
@euka210
@satanka1
@tatiana7777
@satanka1
ja som to akvarko dostala....takže keby si chcem kupit z vlastnej iniciatívy tak urcite si kupim vacsie
my sme kupili dcere male akvarko a rybku betu bojovnicu uz ju tu baby spominali ale treba si davat pozor kde ju kupujete lebo tie lacne rychlo dochnu
my máme malé gulaté akvarko, a tiež bojovnicu, vobec sa nezbláznila ako to tu niektoré píšu..má tam jednu umelú rastlinu na ktorej spí, a podla nás je velice štastná a spokojná 🙂
ako take akvarium moc asi vhodne nie je, no na druhej strane v nich casto byvaju prave uz viac krat spominane bojovnice. tie nejak nepotrebuju moc priestoru a su to viactake samotarske rybky, ktore teda nepotrebuju ani spolocnost
@ivana1410 tiež odporúčam bojovnicu, sama som ju zvažovala, nakoniec som si zariadila väčšie akvárium s viac rybami, živými rastlinami a komplet zariadenie ku tomu. Bojovnica je samotárka, maximálne nejakého slimáka by som ku nej dala a myslím že sa chodí nadýchať vzduchu nad hladinu, tak nepotrebuje ani filter a iné zariadenia do akvária, lebo do okrúhleho sa asi aj tak nedá nič nainštalovať. Ale také akvárium celkovo neodporúčam. Avšak dá sa keď človek chce. Ale ja osobne by som to tej rybke nerobila. Predsa len, filter, teplomer, osvetlenie a nejaké to ph vody je dôležité a to sa v okrúhlom akváriu asi nedá dopriať. Treba sa informovať aj priamo v akvaristike, tam poradia, vysvetlia.
@ivana1410 ziadnej rybke nie je dobre v gulatom akvarku...zblazni sa tam a zdochne