Rúško, pod ktorým sa dá aj dýchať

12. apr 2020

Zdravím. Neviem ako vy, ale ja nie som schopná dýchať skoro v žiadnom rúšku, zvlášť keď je už vonku teplo. Som alergická na peľ a tak mám upchatý nos. Mám znížený čuch a dýcham dobre iba na jednu dierku, po celý rok. Keď si zapchám ľavú dýcham dobre, necítim, že ju nemám voľnú. Keď si zapchám pravú, tak sa dusím. Takto pod rúškom nemôžem dýchať vôbec a mám bolesti hlavy. Mám obyčajne bavlnené a skúšala som aj jednorazové. Prosím vás z čoho si ho vyrobiť aby bolo možné pod ním dýchať ? Ďakujem

simsalabim
12. apr 2020

Myslim, ze take nenajdes. Ja som tiez alergik a kombinacia tecuci nos+rusko je 👎 Naozaj sucitim s moslimkami - takto zit musi byt priserne. Nedivim sa, ze chlapi moslimovia sa nezahaluju. Nedavno som bola bicykli - siltovka a rusko a ten pohlad na svet bol velmi limitovany.

jajko22
12. apr 2020

Ja rusko nemam na nose ked som mimo ludi, a to som teraz stale bez cudzich, iba medzi ludmi ho mám na nose. Naco ho mam mat na nose na polnej ceste? Alebo na prechadzke na ulici? Aby sa mi oslabila viac imunita po 20 minutach..ked si predstavim dychat odkysliceny vzduch z úst nie..nosim ho na nose len medzi ludmi a to som teraz iba v obchode. Ked ho nosis dlhodobo na nose tak sa Ti oslabuje imunita akurat. To nema logiku chranit sa pred virusom ktory sa siri len kvapockami..nie vzduchom vonku..v uzavretych priestoroch.

jajko22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauritkatesty
12. apr 2020

@jajko22 uplny suhlas. Tiez som aleegik a toto ma ubija,kde sa da teda rusko nemam. Aj tak ide hlavne o to,mat ho medzi ludmi,ak sme sami nema ziadny vyznam....nefiltrujr to vzduch.

jaron
12. apr 2020

Mám "sennú nádchu" (i keď posledné roky s výrazným zlepšením stavu). Už sa teším, ak to príde, keď si kýchnem, tak mi rúško odstrelí na 10 m a nás budú ľudia asi rovno strieľať. 🙂
Samozrejme mimo ľudí (mimo mesta) rúško nenosím. Aj teraz idem behať a rúško mám iba v podobe šatky na krku, ktorú si nasadzujem iba v prípade, že náhodou ide niekto oproti a samozrejme malý kúsok, kým som v meste.
Neviem ti však poradiť, v akom rúšku sa lepšie dýcha. Možno menej tesné? Ťažko povedať.

23121974
12. apr 2020

V žiadnom...Ja neznesiem nič na nose,takže s hentou blbosťou ledva lapám po tom vydýchanom vzduchu a akurát ma potom štípu sliznice v nose,čo si ich ešte viac oslabujem....

fiona203
12. apr 2020

Asi ma niektorí za názor ukamenuju, ale podľa mna dlhodobo nemá zmysel nosiť rusku, len na krátku chvíľu. Do vlhkých rusok sa zachytáva strašne veľa baktérií a ľuďia s oslabenou imunitou alebo alergiou si len zanášajú pluca. Neviem si predstaviť, že roky budú musieť ľudia nosiť rusky 8 hodín denne, keďže vírus len tak rýchlo nezmizne a vakcína je diskutabilna ci zaberie, keďže vírus rýchlo mutuje.