Rúška a respirátory

30. okt 2021

Vie mi niekto vysvetliť jednoduchu vec? Prečo sa stále riešia rúška, respir., ako chrania pred cov. čiže teoriticky sú plné smrteľného vírusu, testovanie nedávno v skafandroch ale že nikto neriesi ich znehodnotenie, nikomu neprekáža, že sú šmarené kdekoľvek, ľudia si ich hádžu doma do bežného odpadu - tie rúška infikované "smrtelným vírusum". 🙈 To mi hlava neberie. Akosi to nesedí. Odkajživa bol infekč. material, odpad prísne separovaný.

marisoul
30. okt 2021

Tak hádam je to na ZODPOVEDNOSTI každého jedného človeka kam to "šmarí". A je to jedno či je to rúško/ffp2 alebo odpadky... Veď keď nikto nevidí, kľudne aj na zem von. 🤦

katarinaba
30. okt 2021

Ja som to pochopila takto: virus prezije len v tekutine - slina, hlieny, slzy a pod. Ked sa zachyti na rusku, tekutina vyschne, vyrus umiera. Preto uz rusko nie je problem.
Ulohou ruska je co najviac zabranit rozptylu tekutin - hlavne slin pri hovoreni, kychani a kaslani - teda prenosu na ineho cloveka, kde sa zachyti na slizniciach - teda v tekutinach druheho. Ruskom chranis inych. Respirator by uz mal zabranit prieniku virusu aj smerom k tebe, preto je ucinnejsi.

zuzuliennka1
30. okt 2021
zuzuliennka1
30. okt 2021

virus na vzduchu a bez hostitela neprezije… problem je jeho sirenie - a tomu brania (mali by) prave ruska, resp. ucinnejsie respiratory

sissy27
30. okt 2021

Nie som odborník, ale predpokladám, že aj ten vírus potrebuje nejaké vhodné prostredie aby prežil - ľudské telo. A v takom smetnom koši zrejme nemá vhodné podmienky pre svoje ďalšie pôsobenie a proste zanikne. Napríklad som zatiaľ nepočula o tom, že by sa nakazili zvieratá žijúce v domácnostiach - zrejme ani ich bunky nevie vírus prelomiť.

kristinkakvetinka
30. okt 2021

Ved keď robili aj prieskum ci sa nachádza vírus na rúčkach nákupných košíkov alebo klučiek tak tam nič nenašli

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
30. okt 2021

Mne zase hlava neberie, že použité testovacie sady sa môžu odhodiť do bežného odpadu. A pritom tento materiál sa má zbierať osobitne ako infekčný odpad. Tu už nikto nič negarantuje.

miankass
31. okt 2021

Môj úprimný názor na to je ze je to vlky biznis, tak ako s tymi nekonečnými vakcínami tak isto aj z ruskami a respirátormi, smrteľná choroba, ale platte si to zo svojho.. 😃👍 Hmm asi tak prečo??? Nezarabaju na tom malo nie? Vakcíny?? Hmm každý druhý mesiac sa dávat očkovať?? 😃😃 Ehm... Porozmýšľajte nad tým ze tu niečo nehrá.. Aj proti chrípke vakcínou sa chodíme dávať očkovať každé 2m.?Nie.
A neznehodnocujem covid, je to určite vážna a nepríjemná vec, ale robia z toho veľké HALÓ.
Na to aby sa pekne nabalili.moj osobný názor. A nie niesom antivaxer ani nič podobné.