Ahojte, chcela by som sa opýtať na názor... Ja a môj manžel sa rozvádzame. Iniciátorom rozvodu som ja. Mame spolu takmer 2rocnu dcérku. Chcela by som sa rozviesť, pretože moje manželstvo bolo neuvazene. Zosobášili sme sa po pár mesačnej známosti, keď som ostala tehotná. Takmer vôbec sme sa nepoznali, teraz už áno, a viem, že s týmto mužom jednoducho nemôžem zostať. Moja mama ma za to nenávidí, mam zostať vo vzťahu len pre to, že moja mama si to želá? Mam kamaráta, ktorého poznám takmer celý život, mam30 rokov. On mi pomáha, všetko vstrebať a zniesť. Moja mama ma za to označuje za chuderu, ku.. a ešte neviem co. Osobne si myslím, že ma psychicky problém. podľa nej si matka nemôže raz za 3-4mesiace sama vyjsť na víkendový výlet. Chcela by som ísť so svojimi kamarátmi, ale ona ma za to označuje, že sa nechcem starať o svoje deieta a ze ho mam dat do útulku. Tak sa vyjadrila a ze sa postará aby som o svoje dieťa prísla. Len pre to, že chcem ísť so svojimi kamarátmi a nie so svojím manželom a dieťaťom. Toho kamoša už kontaktovala, aby mi dal pokoj a aby si našiel inú ku...
@lucia_cierna25 Mňa by zaujímalo, ako konkrétne by sa chcela Tvoja mama postarať, aby si o dieťa prišla. 🤦
zablokuj si ju a kašli na ňu
A to tu teraz máme svorne začať nadávať na tvoju mamu?..bez vetra sa ani lístok nepohne a na jej rečiach niečo pravdy bude.....čo presne ti vadí na tvojom manželovi? a načo máš milenca,pardon kamaráta? jasné,že potom s manželom byť nevieš,nechceš,ak sa tam už vyskytuje iný muž....rob si čo chceš,ale nechci odo mňa,od nás pochvalu....lebo si nemyslím,že si už urobila všetko ,aby tvoja rodina fungovala ako má....a nie,nešla som ani by som nešla od 2r. dieťaťa sama na víkend....sama?...boli sme,všetci, ako rodina....
@h2 no uda ju na socialku, políciu, fararovi, ficovi....v chorej hlave sa vykoti nápad ze az.
Matku odpoj vypni zablokuj a rozved sa
@lucia_cierna25
@lucia_cierna25 na tom víkendovom výlete bude aj ten kamarat 😉 . Ja som tiež bola na víkend preč, ale s naj kamoskami a manžel s tým nemal problém. Chodíme takto každý rok a pred rokom sme boli aj s najmenším, mal 9 mesiacov a bola mu udelena vynimka 🙂 .
Ved ak sa chceš rozísť, tak sa rozved, si svojpravna......... Len ty vieš ako to cítiš, aké máš dovody. Lebo ja mam taký pocit, že tu by sa dosť zišiel názor tvojho manzela
@lucia_cierna25 svadba bola neuvazena, mas kamosa, chces ist s nim na chatu bez dietata, mama je proti..neviem, skusila si vsetko aby to manzelstvo fungovalo alebo ani sa nepokusas lebo nechces? Nie je na reciach mamy aj trocha pravdy?
Súhlasím s tým blkonutym a prerušením kontaktu a je na tebe keď to tak cítiš ze neni ten pravý tak sa vkľude rozved však je to tvoj život a nie jej a ty si uracis s kým budeš o ďalších 20 rokov a po koho boku budeš.. A vsak keď ides na výlet tak občas môžeš zobrať so sebou aj dcérku a učíte je v poriadku si obcas s babami aj niekam vyraziť však preto ste pár... Keď jeden nemôže môže druhy.. Však dcérka má aj otca a aj mamu
@lucia_cierna25 mama asi vie, prečo ti to hovorí. Pozná ťa lepšie, ako my. A pozná aj tvojho manžela, aj okolnosti, za akých si sa vydávala, aj terajší spôsob tvojho života. Takže ťažko ti dávať relevantné rady. Len aby si tu za nejaký čas nepísala, že si tehotná a nechal ťa "dlhoročný" priateľ.
Môj manžel mi od začiatku môjho tehotenstva nepomáhal, sama som nosila ťažké nákupy, na spoločné sťahovanie s manzelom mi pomohli moji kamaráti, vtedy som bola tehotná, môj manžel nevymenil ani žiarovku v byte nie to ešte aby niečo iné urobil. Keď som mála horúčky ani ho nehlo sa postaviť k dcére a ísť ju upokojiť, ja neviem, ale ja s takým mužom žiť nechcem, nikomu nebudem brániť sa s ňou stretávať ja chcem len zmeniť svoj život. To, že ľudia na kamarátstvo vidia niečo ine, je to škoda, ktorá môže veľmi ublížiť, a veľa ľudí to nevie pochopiť. Moja mama ma vôbec nepočúva, stále sa snažím, chodím do práce, do školy poctivo aby som zabezpečila dcére lepší život a ona ma označí za zlú matku, ktorá si nezaslúži dieťa, som denne od 6 do polnoci na nohách aby bolo všetko ok, nakúpené, navarene, oprane a upratané, venujem sa dcére a popri tom robota a škola a niekto si myslí, že som zla? Každého názor, neberiem, ale trápi ma, že toto moja mama nevidí, iba aká som zla, keď sa chcem rozviesť.
Okrem toho ja sa venujem dcére každý víkend, môj manžel má vyložene nohy a ja chcem ísť s partiou kamarátov, ktorých poznám od malička na turistiku. Raz za 3-4 mesiace, môj manžel má volne často s kamarátmi strávené vikendy a ja nemozem? Môj manžel je s tým ok, len trápi ma názor na mňa mojej mamy
On ma plány na rok dopredu, podotýkam bez našej dcéry ja ju beriem vždy, sem-tam chcem ísť sama bez nej a to je také hrozné?
@lucia_cierna25 manžel sa rozviest chce ? Vie o tom ?
@maminuska áno vie o tom a rozviesť sa chcel a teraz nie, veď kto by mu robil sluzku? Najhoršie je, že jeho názory sa menia z hodiny na hodinu.
@janinah ja som nechcela aby ste na moju mamu nadávali, ja ju mam veľmi rada napriek všetkému co povedala, ja len teraz neviem co mam robiť, či pozerať na svoje pocity alebo na svoju mamu
@lucia_cierna25 dnes je toľko žien čo bude robiť slúžku , mnohé tento model čo žiješ považujú za štandardný a normálny , a nepripadajú si ako slúžky . Možno aj tvoja mama to tak považuje.
Osobne si myslím že príliš skoro sa rozvádzaš , 2,5 roka manželstva, to sa ešte hrany obrusujú , kolieska do seba zacvakávajú , hovorila si s manželom o tom čo ti vadí ? Nie raz ale niekoľkokrát ?
@maminuska miliónkrat, keď ta nechá choru ho obskakovat, to za normalne nepovažujem, vždy náprava vydržala tak týždeň, potom sa všetko vrátilo do standardu
@lucia_cierna25 si dospela a svojporavna.. rozhodla si sa tak sup sa rozviest ..mama to predycha a v dalsom partnerovi bud opatrnjesia ... byt s muzom ku komu nic necitis nieje dobre pre nikoho ani teba ani muxa a uz vobec nie dieta.. radsej zostante kamarati a stastny kazdy s inym partnerom .. sama si zi svoj zivot a nenechaj sa ovplyvnovat druhymi- oni neziju tvoj zivot, nevedia co sa deje za dverami ..
@syslik81 toto presne mam v hlave aj ja, ale problém je, že moja mama ma zdravotné problémy a ja jej nechcem spôsobiť ďalšie, preto je toto rozhodnutie pre mňa ťažké, nejde o víkend s kamošmi, ale o celkový zivot
@lucia_cierna25 tak a prečo si ho chorá obskakovala ? ľahnem a ležím , som chorá .
Vieš rozviesť sa je veľmi ľahké to je to najjednoduchšie riešenie, je to asi 20-60 minút na súde, to čo nastane potom je ďaleko horšie. Sama som rozvedená a znova vydatá ale ja som teda sa snažila podstatne viac aby to fungovalo v prvom manželstve.
Byť sama s dieťaťom tiež nie je med lízať.
@lucia_cierna25 Ja keď som mala 2rocne dieťa ani ma nenapadlo ísť sama na víkend a kamarátmi. A kto ti bude strážiť dieťa? Manžel? Mama asi vidí že problém nebude len manžel...
@lucia_cierna25 možno je problém práve to, čo si si od neho na začiatku nechala. Keď si bola chorá, si mu mala povedať, že nevladzes, má také isté ruky a nohy ako ty, tak nech sa obslúži sám. A potom ti mal priniesť čaj a tak nejak ..........
Nečudujem sa, že chceš odist od takého chlapa, ale nerozumiem, čo s tým má tvoja mama. Jej prinajlepsom oznam, že ideš na víkend preč, že sa rozvadzas. ...... a že ju máš rada, ale do života nech ti nekeca. Má svoj vlastný zivot, aby ho žila sama, tak, ako aj ty a každý z nás. Jediný, kto do toho môže trochu hovoriť, je tvoj manžel. Iba od vás dvoch závisí, ako to s vami bude ďalej. Maminka môže poradiť, ale nie zasahovať, tak si to nenechaj, si predsa dospela
@lucia_cierna25 mamine zdravotné problémy sú jej a vždy aj ostanú jej problémami. Pomôž jej, koľko môžeš, ale nenechaj sa nimi vydierať 😉
@ivana11155 asi si nemala manžela ako ja, že on leží v posteli a ty si nonstop v strese 2,5 roka aby mala tvoja dcéra všetko čo potrebuje, alebo kľudne popis prvých 2,5roka tvojho dieťaťa ako to u vás fungovalo, asi si nevymienala žiarovky v byte a nemalovala izbu tvojho dieťaťa namiesto muža a veľa ďalších veci, možno áno nechcem súdiť, len chcem poradiť čo dalej
@lucia_cierna25 množstvo žien vymieňa žiarovky a maľuje izby.
Skús ísť na to inak , nerob veci ktoré nemáš a uber z komfortu svojmu manželovi a značne. Zväčša muži zareagujú až na to . A mu skáčeš okolo prdele , tak sa nečudujem že je to u vás také .
@lucia_cierna25 kto bude s malou ak pôjdeš preč s kamarátmi ?
@maminuska no on, viac menej som ho donútila, lebo on stále chodí so svojimi a ja keď aj idem beriem aj malú so sebou, teraz on s tým nakoniec súhlasil, ale zadrhel je moja mama, ja nechcem aby sa jej niečo stalo, ale tiež cítim, že potrebujem nutné voľno, 2 dní nie je tak veľa, či? Žijem v zahraničí, môj manžel je cudzinec (to možno nie je podstatné) ale 2 dní v týždni pracujem a 3 dní mam školu, cele poobedia aj víkendy trávim s malou, keď je aj on doma ona je proste na mne zavesená a nemôžem sa ísť ani vycikat, a on sa ani nesnaží ju nejako na chvíľku zabaviť, preto som si chcela proste oddýchnuť, naozaj sa cítim vycerpane, o nič iné nejde, ale to moja mama nevi, lebo ona nepracovala ani nestudovala, ale vicita mi, že chcem opustiť svoje dieťa na 2 dní, že ju mám dať do domova a budem mat pokoj potom nejde o manžela ale o mamu!!!
@lucia_cierna25 tak choď prečisti si hlavu a vráť sa domov s inými myšlienkami , ako si zjednodušiť život a neobskakovať muža, uber mu z komfortu a nech sa v tom troška podusí . Ak sa rozvedieš na Slovensko sa len tak vrátiť nesmieš , to dúfam vieš .
Daj tomu ešte trocha čas a zmeň seba a svoj prístup .