Ahojte, prosim existuje moznost roztopenia striebornej retiazky a vyrobenie nového sperku z toho? Ked som sa pytala v zlatnictve, povedali mi ze by som ju mohla predat a potom si dat nieco vyrobit. Mam retiazku po mamine ktoru ja ale urcite nosit nebudem, a chcela by som si z nej na pamiatku dat nieco vyrobit. Viem ze ju kupila za podstatne viac peniazkov, ale v zlatnictve mi povedali ze mi daju za nu max 20 eur... Neviete mi poradit ci realne existuje taka moznost ze by mi ju roztopili a vyrobili napriklad prstienok? Je velka, tazka a taka mohutna s velkymi okami.
Diky za rady
Skús pohľadať na nete nejakú rodinnú firmu na výrobu šperkov,alebo výrobu na mieru. Obyčajné zlatníctva sa s tým babrať nebudú a je veľa dizajnérov,ktorý ti urobia ozaj nádherný a originálny kúsok. Konkrétne meno neviem,ale myslím,že nájdeš. A potom sa aj pochváľ výsledkom💍😉
20Eur za striebro? To musí byť riadna reťez keď výkupná cena striebra je okolo 0,4Eur/g.
My sme si davali robit obrucky z obrucok po starych rodicoch. Fungovalo to ale tak, ze oni ich netopili a nerobili nove, ale nam dali nejake uz vyrobene, len ich upravili podla nasich poziadaviek ( gravirovanie), material sme teda akoze dodali svoj a platili sme iba za pracu. Ale teda boli zlate, nie strieborne.
@elizabet173 Ide to aj so striebrom,, ja sama viem tavit striebro a aj nieco z neho vyrobit, no len tak amatersky pre seba.
Autorka, skus najst nejakeho sperkara napr. na Sashe. Normalne sa to da. Ja zial nemam dost skusenosti na to, aby som si trufla spracovat cudzie striebro a navyse s citovym vyznamom. No a tiez pri malom a praci niet casu.
Ďakujem vam baby 🙂