Dobrý večer mate niekto skúsenosť s roztočom múčnym ? Ako sa ho zbaviť ?
@veva1997 vyhodit muku a dať následne novú do uzatvárateľnej nádoby, nikdy som s tým nemala následne problém.
Taktiez mam z nim zial skusenost, tazko sa toho zbavit...isli do kosa caje, ryza, cestoviny, muka, koreniny a vsetko tomu podobne. Dokonca aj v cokolade to boli a sladkostiach.
Linku sme museli povysavat a umyt. Vsetky nove potraviny idu do sklenej nadoby. Napriklad ryza po mesiaci v nadobe s ryzou a tam sa hemzili cerviky, takze sme ju kupili uz napadnutu. Clovek nevie, co si domov prinesie.
@lenqua_12325 my doma to iste, uz dvakrat som vypratavala celu skrinku... Ale pomohlo zacat chodit nakupovat potraviny do ineho obchodu, zrejme sme si ho stale nosili domov z tej istej Billy co mame najblizsie.
Vyhodiť starú múku a keď je problém s hocijakými chrobakmi police poumývať octom zriedenym z vodou a je pokoj 🙂
@medeaa my sme s tym bojovali rok, az ked som vyhodila uplne vsetko, vsetky potraviny do kontrajnera, tak sme sa ich zbavili. Ale hrozne. Staci nechat jednu potravinu nakazenu a aj nove sa nakazia. Vsetko musi ist nemilosrdne prec.
vsetko vyhodit, vsetky skrinky vyumyvat a potom vyfenovat. teplom znicis aj vajicka v skarach. a idealne co najdlhsie nekupit nic v com by sa vedeli znova namnozit. bojovala som s nim pred cca pol rokom a toto pomohlo. muku som potom skladovala v detskej izbe v dkrini a zabalenu v sacku 😅
Male chrobaky na fasade domu
Acarus siro ako malicke pohybujicesa zrniecka muky.... , raz mi vyliezli zo starej muky ktoru som dostala od znamej pre sliepky. sakel som mala polozeny na bare a uplne v soku som nechapala ako sa mohla cez noc rozsapat vsade po barovom stole.takou rychlostou sato rozsirovalo... nastastie dostala som radu tu na koniku co stim a perfektne to zabaralo . cely povrch som postriekala Biolit proti lezucemu hmyzu.bol to strasny smrad ,musela somsi dat masku, ale vsetko to hned to vsetko zmizlo. az potom som poumyvala a nastastie sa to neopakovalo. no urcite kazdemu poradim vzdy si davajte muku do sklenenych dobre uzatvaratelnych nadob.
Vyhodiť všetko napadnuté a poumyvat všetko dezinfekciou