Ahojte nemate skusenost s rozpadavanim pradla? Veci ktore obsahuju elastan sa mi zhruba po roku vytahaju na urcitych miestach, stratia tvar, natiahnu sa a pod. Zistovala som to u odbornika na hydrorozbor vody, kedze mame vlastnu vodu zo studne. Povedal, ze musim zistit aka latka konkretne to sposobuje,a az potom ju mozu hladat v rozbore...Pracimi prostriedkami to nie je isto, pouzivala som komercne aj ekologicke..v tom to nie je. Neviete niekto? Dakujem
Tebe sa to tiez stava Persica? Ja nepoznam nikoho..a to si sa s tym zmierila,ze kvalitne drahe veci skoncia v kosi? Keby veci z ,,cinaku,, ale ja tam nekupujem🙂
@askias U rifli je to casty problem, ze sa po case roztiahnu, mam lacne, ktore drzia tvar po rokoch a drahe, ktore sa roztiahli, aspon ja neviem potvrdit v tomto, ze jednoznacne plati znackove / drahe vydrzia dlhsie. Co rozhodne pomaha je susicka. Odkedy mam susicku, davam vsetky nohavice susit do nej a nic sa neroztiahne, asi tym teplom sa tie vlakna skratia a tym padom nohavice drzia tvar 🙂
Čo sa týka riflí, tak prať len na 30 a bez aviváže a prevrátené. Po praní zavesiť a po vysušení ich nežehlím. Ak už aj je nutné, tak len na nízkej teplote.
Rifle rovnako neznesú časté pranie.
dakujem vam! no aj tak sa s tym nezmierim 😀 mne sa pradlo absolutne rozpadne, to znamena ze najcastejsie na pleciach a chrbte sa ta latka uuuuplne zositkovatie..😕
Takze uz len do kosa..keby len roztiahne..nedavno sa mi teplaky kde bolo 5 percent elastanu a inac bavlna zositkovali a zaroven natiahli o dve velkosti a dlzka na obra. A jedno tricko sa tak natiahlo, ze malo rukavy po kolena a to neprehanam...jaj..
Nepouzivaj avivaz, ani gely na pranie s avivazou. Rozpadalo sa mi to tak ako tebe, podprdy , gatky, všetko co malo gumu, elastan. Odkedy avivaz nepouzivam tak to nerobí.
rostklec !! ked vravis ze sa ti to takto rozpadalo, tak asi to bude aj tou avivazou. Super problem je vyrieseny😍
a dakujem
no možno máš pokazenú pračku a pere ti na väčšiu teplotu ako nastavíš lebo to čo popisuješ sa deje keď perieš na vysokej teplote