Dnes ma v spravach "šokla" informacia,ze v najblizsích rokoch sa ma Slovensko stať "nákupným rajom" v strednej Európe, čiže sa plánuje dalsí rozmach vystavby nakupnych centier.
Aký je Vas nazor???
Ja budem tiez len rada, budem chodit nakupovat k nam... 😉
uz by bolo nacase mat viac nakupnych centier nez mame...lebo sme s tym nejako dost pozadu.. ☹
ja som opacneho nazoru-mnedsej by ma sa to nepaci, uprednostila by som zelen,parky,kupaliska-strkoviska,detske ihriska,posedenie vonku,grily,opekacky a pod. 🙂
bibu..ja by som skor to spojila s tym tvojim..cize aj to co si spomenula ale aj nakupne strediska....tak by bol vacsi vyber tovaru, znaciek, cien atd..ma to velmi vela vyhod..
Bibula -100% suhlasim...Ak nieco surne potrebujem,alebo po niecom veeelmi tuzim,kupim si to cez internet...Dufam,ze z nasich deti nevyrastu nekupovaci maniaci.
Absolutne neuznavam ak niekto stravi cele dopoludnie s malym bbom v nakupnom centre, ja osobne idem radsej s dcerkou do prirody
Sisulik-ale aj nevyhod. Viac nakupnych centier je sice sanca pre lepsi vyber,cenu,ale....Myslim,ze rodicia budu s detmi travit este menej casu.
No je to amozrejme otazka priorit 😉
etu...ved dieta zoberu so sebou... 😀
ale ved som spomenula ze by bolo dobre mat obe veci..aj aj...a tak sa da chodit na nakupy a aj do prirody..keby boli obchodne centra, tak tam sa da kupit vsetko potrebne a netreba zbytocne behat vonku po obchodoch a zhanat veci...
ja si myslim ze konkurencia len prospeje tu u nas obchodu...to neznamena ze sa to musi vylucovat so zelenou...len do obchodu sa mestu viac oplati investovat akodo vystavby parku ci ihriska...
ale ved kludne by mohli pristavat aj parky a ihriska vedla nakupnych centier...a parkoviska by mohli byt pod obchodnym centrom a nie vonku, vedla...
ved mohli by, len z toho nemaju peniaze 😀
...ano,vsetko ma svoje "+" i "-",mne salen nepaci,ak niekto vezme decka na cely den do supermarketov a mysli si,ze ony su tam stastne.....
Ano,je tam vela atrakcii, detsky kutik, kino,...,ale .... 😉
leish...no ano...nemaju z toho peniaze...ale preco to inde na svete moze fungovat (tie ihriska spolu s nakupnymi) a na SR by to nemohlo???
sisulik-mozno sa dozijeme 🙂
aj ja dufam...
etu, leish 😀
ja by som prijala, keby vsetky nakupne centra neboli nasackovane tesne vedla seba (a la hornbach, kika, avion, ikea, galan, atd. v blave) - tam ked chce clovek cez vikend zaparkovat 😅 😝 des a hruza
uz ich mame i tak dost...ako vravi emjee najvecsie problemy su s parkovanim to je najdesnejsie :-/ nakupne centru na centre,,,viac nam netreba
..mna najviac stve to,ze nam zastavaju ornu podu a ked sa skoncia "danove prazdniny" tak zduchnu prec 😠 , nasi ludia tak stratia pracu a poda na ktorej sa mohlo pestovat obilie je tak nepouzitelna 😠 😠
Mozno sa Vam to zda banalne ,ale v dobe potravinovej krizy je to dost vazna otazka.
Mne osobne viac hypermarketov nechyba. Mnozstvo veci si kupim cez internet 😉
etus mas pravdu...aj to ovocie zeleniny v hypermarketoch je chemicky upravovane...stavbou hypermaketov prichadzame o podu a tym aj o zhdrave potraviny
mne to hrozne lezie na nervy a som proti tomu....Kedysi,keď som sa pozrela naookolo,bolo vidieť polia,lúky-skrátka krásny výhľad na prírodu-aj keď sme cestovali,nebolo to také otupné,vždy bolo čo obdivovať,kam ísť si oddýchnuť...A teraz?Všade šedé obrovské kolosy,obrovské parkoviská,kopec áut..Samé kamióny,ktoré privážajú a odvážajú tovar,zničené cesty-o prírode a výhľade na ňu ani nehovorím,to je už navždy preč....Všetko hnusné,šedé,špinavé... ☹ ☹ ☹
Ja osobne si myslím,že ďalšie nákupné centrá už nepotrebujeme,aj tak-vždy sú poloprázdne,iba v čase pred Vianocami sú plné.....A to kvôli tomuto sa má Slovensko stať brakoviskom,aby sem mohli chodiť rakúski občania nakupovať za lacné peniaze??!! ☹ ☹ 😒 😖 😠 😠
zienky boli ste niekedy v polsku??? za hranicami napr. barwinek a tak??.-...ked si vsimnete tam ludia ziju uplne s prirodou v starych drevenickach, na dovre kozy a je im doobre a nasmeu statu sa stale malia obchody
Maruschka- presne tak!
A nas obcanov,ktori tu zijeme sa nikto na nazor napýta 😠 😠 😠
Ja chcem aby moje deti vyrastali na Slovensku,kt. je krasne najma prirodou. Co tak spisat nejaku peticiu???
etus a myslis zew by ta peticia pomohla: 😕
no , mozno by sa aspon zacala konecne nejaka diskusia na tuto temu. Pros 😠 te mi je zle z toho ako s prepacenim nasi politici "lizu zadky" zapadnym korporaciam 😠
etus...a co tak zavolat palbu, lamparen? 😕 a najlepsie do mesta skade niekto ma fotky ked to bolo niekedy aj pekne zarastene ukazat fotky a ukazat dnesny svet z ludmi by to mozno pohlo
....dobry napad,ale to uz bude znova neskoro,lebo oni su velmi cinni a tie skatule stavaju jedna radost 😠
etuska,v tomto štáte nastala taká situácia,že ktorákoľvek firma/obchodné reťazce/obchodné centrá,si vedia podplatiť politikov na tých správnych mestách,ľudí vo vedúcich pozíciach v rôznych mestách,potrebných úradoch...Veď sa pozriete len na Žilinu-je divné,že na námestí sa ide stavať s úplným kľudom Aupark a pritom námestie bolo vždy centrom mesta,centrom oddychu...Ľudia sa naučili namiesto do prírody chodiť na výlety do nákupných centier...
Si pamätám,že keď sa na Slovensku v BA otvoril AUPARK-tak naši ľudia-slováci chodili normálne na autobusoch-spoznávacie zájazdy-z rôznych kútov Slovenska,pozerať sa na ten zázrak...Práve v tom čase som tam praxovala v lekárni,takže som mala možnosť sledovať celý ten cirkus...Samozrejme,aj tak drvivá väčšina nakupujúcich tam bola z Rakúska-našinec na to ešte nemal 😕
etus mylssi ze neskoro??? mozno i tu na koniku by sa niekto taKY nasiel a trvalo by to mozno tyzden dva-...
dievčatá,aj keď sa dá dokopy asi milion ľudí,nič s tým neurobí,pretože peniaze hýbu svetom...A z čoho by si naši politici stavali úchvatné vily s obrovskými bazénmi a tenisovými kurtami?!A hádam by ste od nich nechceli,aby sa vozili na nejakej Fabii,namiesto BMV za 5 miliónov?!
Hlas ľudu stratil už dávno cenu na Slovensku...Ľuďom sa stačí venovať presne pol roka pred voľbami a potom dovidenia 🙄 🙄 🙄
ked bude za čo nakupovať pri prejdení na euro tak by to nemuselo byť zlé lebo z pohladu zamestnávania bude veľká ponuka pracovných miest 😉