Rozhovor v novinách

annm81
19. feb 2024

Ahojte. V poslednej dobe tu bolo viac diskusií o novele trestného zákona a keďže sa našlo dosť diskutujúcich, ktorí ju obhajovali, rada by som vám dala do pozornosti rozhovor s prokurátorom P Sepešim. Mnohé ste stále opakovali len to, že znásilnená žena má trestný čin bezodkladne ohlásiť a nijako ste nereagovali na argumenty, že nejde len o znásilnenia, že premlčacia doba nie je prioritne o tom, kedy obeť niečo nahlási, alebo že porovnania od koalície s inými krajinami sú porovnávaním niečoho úplne iného. V tomto rozhovore to teda máte od prokurátora, nie od nejakého anonymného diskutéra, ktorý navyše nestrávil ani semester na práve.

https://www.youtube.com/watch?v=F34TMdBqq-A


P.S. koho téma nezaujíma, nemusíte sa pýtať, prečo ďalšia podobná diskusia, ušetríte si čas, ktorý by ste venovali napísaniu takého príspevku a použite ho na niečo užitočnejšie.

ivka225
19. feb 2024

@annm81 To je všetko pravda, ale veci sa majú tak, že aj keby NR SR pod vedením Pelegrica prijala zákon, že za znásilnenie bude odmena, tak s preferenciami Smeru to ani nepohne, pretože Korčok je americký agent a nechá nám preoperovať deti na 78 pohlaví.

annm81
autor
19. feb 2024

@ivka225 To je pravda. Preto link hore asi nie je rozhovor pre tvrdé jadro voličov Smeru, ku ktorým sa informácie zväčša nedostávajú vôbec (lebo sledujú len dezinformačné média a profily "svojich " politikov na sociálnych sieťach), alebo ak sa aj dostanú, ich vnímanie je už natoľko skreslené, že ich vytesňujú, ale skôr pre ľudí, ktorí súčasné koaličné strany volili len preto, že podľa nich nič lepšie nenašli.

annm81
autor
21. feb 2024

Tak, dámy a páni. Včera bolo zrušené financovanie programu na podporu ľudských práv. Aké je zdôvodnenie vlády? Citujem z oficiálneho profilu strany Smer:
"OCHRANA OBETÍ TRESTNÝCH ČINOV JE ZÁKLADNÁ ÚLOHA ŠTÁTU NIE DÚHOVÝCH MIMOVLÁDOK!"

A toto nemajú problém napísať v situácii, kedy robia aj nemožné, aby znížili trestné sadzby a premlčacie lehoty aj násilných trestných činov. Ja som si zvyčajne dávala nejaké servítky pred ústa, ale viac už nedokážem. Napíšu, že ich úlohou je chrániť obete trestných činov, lebo vedia, že ich voliči sú idioti. Povedzte mi, ako môže byť niekto tak dementný, že nevidí rozpor v týchto dvoch vyjadreniach! Ako? Tí ľudia napriek tomu majú volebné právo. Slovensko si zaslúži novú železnú oponu. A tentoraz by mal byť ten plot strážený policajtmi strieľajúcicmi po ľuďoch, čo utekajú z toho raja, nielen z vnútornej strany, ale aj z vonku - nech tú svoju debilitu neroznášajú na západ.

eva8
21. feb 2024

@annm81 mna pochytilo toto celkove sklamanie po snahe o rozdelenie rtvs pod zamienkou nezavislosti...

eva8
21. feb 2024

Zverejnenie zákona v Zbierke je zvyčajne podmienkou, aby ho následne bolo možné napadnúť na Ústavnom súde. Výroky premiéra Fica a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho o tom, že urobia všetko preto, aby novela napriek podaniu na súd vstúpila do účinnosti, podľa prezidentky svedčia o tom, že chcú zákon uverejniť v Zbierke súbežne s tým, ako má nadobudnúť účinnosť.
Ústavný súd by tak vôbec nedostal možnosť pozastaviť jeho účinnosť pred tým, než sa má v praxi začať používať. „In fraudem constitutionis“ vo voľnom preklade z latinčiny znamená podvod na ústave alebo obídenie ústavy.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23285085/ranny-brifing-p...

annm81
autor
21. feb 2024

@eva8 Toto je už úplne šialené a nemá to nič spoločné s právnym štátom. Už nemôže byť zrejmejšie, že ide o beztrestnosť našich ľudí, teda im skutočne stačí, aby bol zákon v platnosti hoc len jednu sekundu. Vyzerá to, že nám ostáva jediná nádej a síce, že nejakí právnici prídu s riešením, kedy táto právna kľučka bude neplatná. Samozrejme, za predpokladu, že Ústavný súd rozhodne o nesúlade s ústavou.

Čo mi rozum už absolútne neberie, je že za toto dostáva koalícia potlesk od svojich voličov. Prečo? Aj keď asi len rečnícka otázka a odpoveď poznám. Sú ozaj tak zaslepení nenávisťou k západu a k liberalizmu, že im je jedno, že toto nemá na ich život žiadny pozitívny dopad, ale môže mať reálne negatívne dopady, ak budú obeťami kriminálnika? (Nespominam už také abstraktné úvahy, že každý korupčník posmelený zákonníkom je škoda pre celú spoločnosť).