Rozdiel medzi piercingom a náušnicou

29. apr 2023

Celkom by ma zaujimala mentalita ludi, ktori malym detom bez ich vedomia prepichuju usi (proste im davaju robit piercing) ale v 15 dcere piercing do inej casti tela nedovolia. :D Nebavime sa o intimnych partiach.

mimolimit
29. apr 2023

To su tie kulturne zvyky🙈

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
30. apr 2023

@nikto2234 Co ja viem, ja mam sice syna, ale keby som mala dceru, tak by som hlavne chcela, aby sa dobre citila vo svojom vyzore.
Autorka, podla mma to nechcu dovolit hlavne preto, lebo sa im to nepaci. A spaja sa im to s predstavou, ze piercingom sa dieta automaticky stane bud narkomanom, alebo mladistvym vytrznikom alebo nieco toho typu Je to o zvyku. Nausnice u nas tradicne k zene patria, v inych castiach sveta su zase bezne ine ozdoby a pripadaju ludom pekne.
Ja osobne by som piercing dovolila a dohliadla by som na to, aby sa urobil hygienicky. Zial prave preto, ze rodicia to nechcu dovolit, tak pre decka je to o to atraktivnejsie a daju si to robit kamaratom alebo si to robia sami.

h2
30. apr 2023

Ja nemám dcéru, ale keby som mala, nikdy by som jej bez jej súhlasu nedala prepichnúť uši. Ani mne rodičia nedali, keď som bola malá. Až keď som sama chcela, nepamätám sa, koľko som mala rokov, možno tak 10-12.

gabika0825
30. apr 2023

Inak to by aj mna zaujimalo 🤔 že piercing pôsobí vulgárne 😁😁 tieto názory z 19 storočia 😁 ja som si dala prepichnut pupok v 14 a bola tam somnou aj moja mama, aby vás niektoré porazilo ✌🏼😁 a to už bolo zopár pekných rokov dozadu, teraz si myslím že je to už viac znormalizované ale ako pozerám niektoré sa zasekli niekde, nevadí každý mame svoj názor. Pokial si nechce dať dievča 20 piercingov na tvar ale iba nejakú decentnú trblietku do pupku alebo do nosa, nevidím na tom nič zle 😁

limoncino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majcinka212
1. máj 2023

@gabika0825 aj mne dala mamka nastrelit dalsiu náušničku asi v 12stich. mala jednu zvysnu 🙈 potom ze piercingy v nose sa jej pacia, tak som si v 16stich dala. a ked zadrela ze mam pekne brucho, tak v 18stich som hned isla na pupok 🤣 ako sa kochala 😁 ze sama by chcela 🤗😁

maisynka
3. máj 2023

@majcinka212 zlataaa mamina.

evka_osratakovka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz