Dobry den.
Rada by som vedela aky je v tom rozdiel.Kupujem tu veci pre nas a pre jednu maminku v nudzi ci uz darovane alebo kupovane.
Chcela by som vediet aky je vsak rozdiel ak si vyberiete zesielku poslanu obycajne a prvou triedou?
Pri obycajnych zasielkach sa vsak moze stat aj to ze predavajuci si kludne mohol vymislet ze zasielku poslal a obohatil sa....
Neake riesenie ohladom tohto by som uvitala ako to zistit.
pri prvej triede by mala prísť zásielka rýchlejšie - skôr. Len či ozaj... 😀 😀 😀 😀
Nedalo by sa to zisiti podla mena prijmatela a odosielatela bez podacieho listka?Predsa musia viest neaku evidenciu
@shadows324 nedá, lebo pri prvej triede dá iba nálepku prvá trieda, nič sa nenahráva, pri doporučenej sa nahrá podacie číslo a podľa toho sleduješ, nie podľa odosieľa alebo adresáta
@shadows324 ak chceš mať nejaký prehľad o doručení zásielky, tak ju musíš poslať doporučene, je úplne jedno či prvou alebo druhou triedou...
Dakujem vsetkym za odpovede
takže, keď chcem poslať tovar takzvanou obyčajnou poštou, tak to je ako keby mi odosielateľ poslal list? Čiže sa môže stať, že predávajúci ma oklame, že tovar poslal napr. včera? Ja si to neviem nijako overiť, či naozaj odosielateľ na tej pošte bol a poslal balík? Ja teda tiež predávam, ale vždy doporučene, lebo nestojím o problémy s mamičkami... Len nie som v tom nejaký profík, to sa priznám... 🙂
@skoupilka1 presne, pri obyčajnom a prvej triede nevieš overiť, kedy poslal, iba po doručení podľa pečiatky a tak isto, ty keby si posielala obyčajne, nemáš ako skontrolovať, či zásielka ozaj dorazila, ...
@skoupilka1
pri odoslaní tovaru, kde Vám pošta vystaví doklad s číslom zásielky, túto je možné sledovať, jedná sa o doporučené zásielky /listy/ 1 tr, alebo 2 triedy, alebo o balíky 1. alebo2. triedy.
Preto je dobré aj si vyžiadať číslo zásielky, pokiaľ je odoslaná doporučene, alebo ako balík. Vtedy je možnosť sledovania priamo cez portál pošty.
Doporucene, nezavisle ci je to 1. 2. trieda je istota cez podacie cislo. Sledujes ju cez stranku ty ako odosielatel, ale aj prijimatel. Tam sa moc osalit neda. Doba dorucenia 1-2 dni.
Obycajne, je o dovere jednej aj druhej strany, lebo ako odosielatel moze zavadzat, ze poslal, tak aj prijimatel moe odtajit, ze prevzal 🙂 Doba zaslania je rozna, moja skusenost z oboch stran, ze obycajne 2trieda dorucena do dvoch dni. Taka vychytavecka, ale mozna asi len v mensich obciach a ked poznate pani postarku, pri obyckovom zaslani, ked ma uz v rukach ona balicek aj s nalepkou trebars 1trieda, cvaknut mobilom detailne na adresu. Ano, aj to sa moze dat neskor stornovat, gulomet to nieje, ale predpokladam, ze vela neserioznakov si stym namahu neda, je takto scasti kryty odosielatel
Klamať sa dá aj pri prvej triede, rozdiel medzi obyčajnou zásielkou a zásielkou prvej triedy je v cene a v tom, že obyčajná môže cestovať aj 3 dni, zásielka prvej triedy by mala byť doručená na druhý deň, ak ju stihneš podať v lehote, ktorú majú jednotlivé pošty stanovené, že berú 1. triedu, potom je to už zmeškaná prvá trieda ... Ak chceš mať istotu, že si adresát zásielku prevzal, treba posielať doporučene (čo je drahšie poštovné) a to si vieš aj na nete odkontrolovať podľa podacieho čísla, čo sa so zásielkou deje ...