Rozdiel medzi aktuálnym a disponibilným zostatkom na účte

samanta82
17. aug 2016

Ahojte.Dnes som bola prvý krát pozerať stav účtu cez internetbanking a mám tam dva zostatky a nerozumiem tomu.Poprosím o vysvetlenie.Učet mám v čsob

tyelde
17. aug 2016

disponibilný je ten, s ktorým môžeš reálne narábať, aktuálny býva vyšší, ak máš napr. nejakú zadanú platbu, ktorá ešte nebola stiahnutá z účtu (čiže tie peniaze tam stále sú, ale reálne ich už nemôžeš použiť)

loginexistuje
17. aug 2016

Aktuálny zostatok zobrazuje informáciu o reálnom stave vášho účtu, pričom časť z daných prostriedkov už nemusí byť k dispozícii. Disponibilný zostatok je suma, s ktorou môžete disponovať. Ide o aktuálny zostatok znížený o minimálny zostatok na účte a sumy v zákazoch a rezerváciách, alebo naopak zvýšený o sumu poskytnutú povoleným prečerpaním.

aandrea9
17. aug 2016

mám účet v slsp. aktuálny zostatok = moje vlastné peniaze, disponibilný zostatok = moje vlastné peniaze + povolené prečerpanie. samozrejme ak som platila kartou pred hodinou v tescu, o túto sumu aktuálny zostatok ešte znížený nebude.

ludmilik13
17. aug 2016

@samanta82 mozno stacilo pouzit google 🙂 paci https://www.slsp.sk/sk/ludia/informacne-centrum... tu to mas napisane ako ti to aj baby napisali.

lili007
17. aug 2016

u mna v tatrabanke rovnako ako u aandrea9:
aktuálny zostatok = moje finančné prostriedky
disponibilný zostatok = moje finančné prostriedky + povolené prečerpanie (akási predschválená čiastka na minutie považovaná samozrejme za úver)

manqua
18. aug 2016

ja mam tatru tiez ale nemam nastavene povolene precerpanie... 🙂 su tam stranse uroky bacha nato