Rozdelenie upratovania v bytovom dome

lubicab393
26. feb 2021

Krasny den prajem❤️ idem si k vam po radu 😀 byvame v byte, v bytovom dome, kde na dvoch poschodiach byvaju 3 rodiny☝🏼 na samom vrchu byvaju 2 rodiny (2 byty, 3 a 3 clenovia) a pod nimi byvame my (4 clenovia) . Problem je, ze pod nami je este pivnica a spolocne priestory, ktore kazdy den vyuzivaju vsetci, teda vsetci chodia po schodoch z dola hore, okolo nasho vchodu, teda kazdy den ☝🏼☝🏼☝🏼 je vsade bordel, ktory si od nasich dveri az dole JA sama stale upratujem... Ked sme sa ale chceli dohodnut na upratovani, sused z hora povedal, ze oni budu umyvat schody iba hore svoje a az po spodok ich budu umyvat az vtedy, ked aj ja budem umyvat od uplneho vrchu az dole🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ je to tak prosim vas spravne??? Ja nechapem preco by som mala upratovat schody im 2 rodinam hore?!!! Dost, ze uz 4 roky upratujem sama vsetko dole, aj schody pred vchodom.. Co vy na to???

noemi155
26. feb 2021

@lubicab393 my tiež bývame na bytovke a to upratujeme každú sobotu má niekto iný službu
A to upratujeme od hora až po pivnicne priestory a taktiež okolie bytovky
A je jedno či bývame dole ,v strede alebo úplne na vrchu
Takze podľa mna úplne normálne
Je to tak na 2hodky ale da sa to zvládnuť

felicitab
26. feb 2021

Čudujem sa, že pri tak malej bytovke ste si rozdelili ešte aj poschodia. Veď umývajte každá domácnosť celý priestor a striedajte sa. Alebo sa dohodnite a zaplaťte upratovaciu službu. My platíme pár eur do mesiaca, a teda zaplatila by som aj trojnásobok :D

sense
26. feb 2021

Rozdeľte si služby že každý víkend jeden byt od hora až dolu

ivuska027
26. feb 2021

U nas si poschodie kazdy sam a spodok a výtah kazdy týžden niekto iný. Máte domový poriadok? Tam by to malo byt a mali by ste ho mat schvaleny a podpisaný každým vlastnikom.

motylicek07
26. feb 2021

u nás umýva stále sused, odpratava aj sneh

jumama
26. feb 2021

U nas to byvalo tak, ze kazdy umyval svoje poschodie, striedali sa rodiny, ktore na nom byvali a spolocne priestory - prizemie a pivnicu bola sluzba kazdy tyzden niekto iny, bolo tam take to otacacie kolecko, co ukazovalo, kto ma sluzbu. A priznam, vzdy ked mi vysla ta pivnica, vedela som, ze tam nik nic nerobil, ze umyli iba dlazky vo vstupnej chodbe, ale pivnice nikdy. Tam bolo vzdy prachu nanoseneho...

mogaa
26. feb 2021

@lubicab393 no u nás boli výsledky najlepšie ked sme si rozdelili služby že každá domácnosť(byt)umýva schody celé, čiže od vrchu až po prízemie.....vedľa vo chode si každá rodina umýva svoje schody + majú rozdelené umývanie priechodu(tam sa všetci striedajú)......

ivuska027
26. feb 2021

Okrem ineho, vo vasom pripade najidealnejsie, zozente si a zaplatte si firmu, co to za vas urobi kazdy týžden a vec vybavena.

mogaa
26. feb 2021

a súhlasím že ak sa nedá dohodnúť, tak umývaj aj ty len pred svojimi dverami a ostatné nechaj tak😉alebo sa dohodnite a zaplaťte si umývaciu službu.....mne stoja tie 3eurá mesačne za to že to niekto umyje a neroznáša sa to...ono stačí že 1rodina z vrchu raz neumyje a roznáša sa to dole, platí to ja naopak

carmenuska
26. feb 2021

My sme mali ten istý problém v bytovke a chápem tá,že stále máte bordel dolu. Funguje to tak,že každý si robi svoje poschodie v sobotu.Pmus keď vyjde služba tak jeden byt upratuje pivnice a spoločné priestory , vonka sa pozamata, okolo košov,odpadky sa pozbieraju atď... Spodné byty ,nakoľko kolo nich prejde každý a musia upratovať častejšie sú od tohto oslobodene a nechodia ani na brigádu.Je to spravodlivé a všetci sme spokojní. Dolu je upratané , okolo bytovky tiez.

lubicab393
autor
26. feb 2021

@felicitab a kolko platite?

lubicab393
autor
26. feb 2021

@ivuska027 nemame domovy poriadok, ani netusim ako sa ma robit ani nic 😁😁

lubicab393
autor
26. feb 2021

@noemi155 raz za tyzden je strasne malo.. ja zametam momentalne cez toto blato kazdy den ☝🏼☝🏼☝🏼 raz za tyzden ked mi upracu , to mi je na nic.. radsej si necham zaplatit a budem to robit ja.. len netusim kolko sa tak ma platit... aby zas nenadavali..

lubicab393
autor
26. feb 2021

@carmenuska tu nerobi nikto nic... iba my mame upravenu a krasne urobenu terasu a okolie.. iba ja sa staram o schody a okolie vonku... jednoducho ostatni iba “robia bordel” a byvaju ... jedny nasi susedi ani von nechodia 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

slavkab
26. feb 2021

V dnesnej dobe, ked su rozne upratovacie firmy, nemusite toto so susedmi riesit...dajte si vypracovat niekolko cenovych ponuk a vyberte si...kazdy za to zaplati rovnakym dielom a nemate starosti...predpokladam ze mate spravcu a zastupcu vlastnikov bytov

felicitab
26. feb 2021

@lubicab393 3 eurá na mesiac, ale upratuje suseda (sme menší vchod s 11 bytmi). Kolegyňa majú zaplatenú firmu a tiež platí tuším 3-4 eurá.

simca06022011
26. feb 2021

@lubicab393 len vies, to ze tebe sa zda raz za tyzden strasne malo, nemusi platit pre inych, ja by som castejsie chodby urpatovat odmietla. Este aj upratovacia firma chodi vacsinou raz za tyzden. Cize skor rieste to preco sa vam to tak nosi do domu, naucit ludi pouzivat rohozky a pod. Ono je to na nervy ked je bordel, ale to chce iniciativu viacerych ludi, aby sa to pohlo. U nas v bytovke tiez to bolo kadejako, pamatam, ze kedysi brigady okolo domov boli take ze vsetci sa schovali a vonku sa stretli 3-4ludia. Musela to spravkyna aktivne chytit do ruk aj s upratanim spolocnych priestorov, vyhadzanim haraburd, upratovanim a potom sa uz pridali aj dalis.
K upratovaniu - system "po poschodiach" nefunguje, ked kazdy umyva inokedy. Kedze jeden si uprace svoje a navlaci sa mu to z hora/dola. Cize skor, kazdy tyzdne jedna domacnost od hora dole, vsetko...alebo oslovit firmu, aelbo niekoho kto to bude robit sam. Upratovacej firme ja platim v kancelariach cca 7-9EUR na hodinu, ale to su ine priestory, kupelne a tak. V bytovke sa vam to rozratata samozrejme medzi vsetky byty.

lubicab393
autor
26. feb 2021

@slavkab nemame nic 😂😂😂😂

lubicab393
autor
26. feb 2021

@felicitab to by som mala 6€ na mesiac a robila otroka😀😀😀

felicitab
26. feb 2021

@lubicab393 No, preto by pre vás bola lepšia firma, lepšie to finančne vyjde vo väčších bytovkách/panelákoch. Ja osobne by som bola ochotná platiť aj oveľa viac, stálo by mi to za ten pokoj a ušetrený čas. Skúste sa so susedmi porozprávať a dohodnúť, možno by aj im viac vyhovovala upratovacia firma.

slavkab
26. feb 2021

@lubicab393 tak toto je tiez dolezite 🙂 kto vam spravuje dom? Ste SVB?

alexk12
26. feb 2021

@lubicab393 "riešite" somariny plate si upratovačku z bytového fondu

zavana
26. feb 2021

takéto problémy sme mali tiež na bývalej adrese. tam si každý ýmýval len svoje schody a striedala sa potom len služba vo vestibule a pred vchodom. ako najlepšie je fakt si zajednať nejakú upratovaciu firmu

misa11111
26. feb 2021

Niekto to má tak že si zaplatia pani ktorá každú sobotu uprace od hora dole všetko na jedného člena rodiny cca dva eurá.
Moji rodičia bývajú v bytovke a každý víkend si upratuje každý svoje poschodie raz jedna suseda raz druhá potom rodičia . Čo sa týka spoločných priestorov tak vo vestibule majú nástenku stará sa domovník a tam je vždy meno kto ma upratovať spoločne priestory pivnice okolo domu atď. Funguje to už 30 rokov

simca06022011
26. feb 2021

@lubicab393 preco 6EUR za mesiac? :D

simca06022011
26. feb 2021

@lubicab393 a inak prosim to v akom dome byvas? Kazdy co poznam ma spravcu, domovnika, domovy poriadok.. kto u vas riesi poziarnu ochranu, udrzbu, opravy? :D NIK?

lubicab393
autor
26. feb 2021

@simca06022011 sme tu iba 3 rodiny, je to Lesna sprava a majitel su Lesy SR, spravuju vsetko , ale do nasho poriadku sa nestaraju

carmenuska
26. feb 2021

@lubicab393 bohužiaľ toto je o ľuďoch.Ja som tiež ako ty.A keď máme službu ,tak v ten týždeň aj 3x aspoň minimálne pozamatam ten bordel. neznesiem to.Niekto by potom chodil aj rok...Ale tu sú susedia dosť na to vycvičení. Takisto v zime ten čo má službu von,musí odhadzivat aj sneh. Ľudia sú dnes už tak bohužiaľ na Tom,že radšej zaplatia upratovačku...Ale u nás je veľa dôchodcov a keď sme im povedali,že 5€ to stojí,tak to radšej chceli ,že teda upracu.

ibrunova
26. feb 2021

@lubicab393 Ale môže sa stať, že sused riadiť nechce, ale ani platiť upratovačku nebude chcieť.. Ak mu to takto vyhovuje, načo by to menil.. Je to hrozné sa dohodnúť, najlepšie je riadiť celú bytovku naraz, možno raz v strede týždňa nasucho aspoň pozametať a raz za týždeň umyť, plus okolie- smeti, prípadne sneh.,.

simca06022011
26. feb 2021

@carmenuska my sme byvali v bytovke 6x3byty.. a vacsina dochodcov... a teda vies kto upratoval.. asi 3-4 sme boli co riadili a aj to mi prisla vzdy jedna mila suseda trieskat, ze mi konci tyzden a nevidela ma v sobotu umyvat :D vzdy to urobila, az pokym som jej nevynadala. A teda "domovnicka" vsetko zariadila a upratovacka tam chodi (a to bol len zaciatok.. deduskom vyhadzala haraburdie z pivnic, kocikarnia co ja viem kade, zo schodisk si prestali robit odkladacie priestory.. no radost tam teraz ist:D)