Ahojte .
Asi ma porazí zo stresu čo prežívam . Pred asi troma mesiacmi sa mi v detskej rozbil teplomer . Teda triasla som ho v takej tej “nasadke” čo teraz býva pri teplomeroch a vyletel . Odlomil sa trochu na konci , ako je to strieborné , rýchlo som ho vzala a dala preč . Nevšimla som si , že by niečo z neho vytieklo . Dnes som ale vzadu pod stolom našla ešte úlomok skla a na stole a na zemi bolo niečo strieborné . Taká tekutá strieborná vrstva . Pri upratovaní sme sa asi nedostali tak ďaleko pod stôl 🙈 ono to nebolo napadne , len dnes som si to všimla . Teraz sa bojím , či to nebola ortuť 😱😱😱 som v strese strašnom, že sa nám to vyparovalo v detskej do vzduchu tak dlho 😱 neviem ale či to bol ortuťovy teplomer čo sa rozbil . Mame aj taký aj tie nové , čo sa predávajú- bez ortuťové. Neviete , mohla to byt ortuť ? Veľmi sa bojím , že ju moje deti vdychovali 😭😱 a neviem čo robiť
ak bol kupovany nedavno, tak bol urcite liehovy. ortutove teplomery sa uz par rokov nepredavaju.
@somavi ak si nasla tekute gulicky striebornej farby tak ano, zrejme to bola ortut... nerob paniku, to mnozstvo ortute z teplomera aj keby zjedli tak im to nic neurobi, maximalne ich prezenie... klidek nic sa nedeje. to je zanedbatelne mnozstvo
@mrkvicka060 nie , guličky nie , len takú rozmazanu farbu strieborno sivú na podlahe .
@somavi tak to zrejme ani nebol ortutovy, predavaju bezortutove s galiom to je tiez striebornej farby. Ortut by boli male gulicky po zemi. 🙂 takze pohoda
Áno,ortuť sa rozbije na malé guľôčky. Rozbil sa aj mne už 2x a tu sme. Ak to nebola guľôčka,tak to nebola ortuť a to male mnozstvo isto neuškodí.
@mrkvicka060 a ta z galiom nie je nebezpečná?
@zenicky tie nie su toxicke 🙂
@deti95060810 ahoj môžem sa vratit k tejto tvojej téme ty si pozbierala všetkú ortut alebo sa niečo aj rozutekalo dalkujem
@zana45 áno.. môžeš mi napísať aj IP..
@somavi ja som sa ako malá s ortuťou hrávala 😂 Starší brat mal asi deci vo fľaštičke a my sme si to vylievali a prelievali a tu sme všetci. Takže kľud.
@deti95060810 podarilo sa ti pozbierat všetku tu ortut
@zana45 asi ani nie... bolo to pred cca 10 rokmi - ešte u mojich rodičov... Dokonca bola pri tom aj moja malá dcéra asi mala 2 roky a úplne Ok...
tak to je dobre že je všetko ok dakujem
kľud....
mne sa rozbil ortuťový teplomer doma na sporáku, ortuť sa vyliala medzi hrnce..... už je tomu viac rokov....Takže upokoj sa, nič sa nedeje....
vonku dýchame tiež poriadne svinstvá a sme v pohode... teda v relatívnej pohode...😉