Je krajina, v ktorej maju ucitelia rovnosaty? Ake by boli pozitiva a negativa ucitelskych rovnosiat na Slovensku?
Som učiteľka a nevidím v tom zmysel. Pochopila by som, ak by sa zaviedli nejaké pravidlá v obliekaní, napr. dĺžka sukne, výstrih..., Ale rovnošaty pre učiteľov mi neprídu momentálne potrebné.
V Rokforte majú. 😁👍
@koniarova nemaju…
@simsalabim do kelu. Tak sa ospravedlňujem.
Dôvod? V zásade nie som proti, páčia sa mi aj rovnošaty pre žiakov, ale určite sa to nestretne s ohlasom u žiakov, ucitelia by sa prispôsobili, ale len rovnošaty pre učiteľov, na to nevidím dôvod.
@koniarova iba studenti maju uniformu na Rokforte. Ucitelia nie.
A k veci - nevidim dovod, aby ucitelia hocikde nosili uniformy…
V Japonsku majú pre učiteľov pravidlá obliekania (ako nevyzývavé, tlmené farby...).
A platil by mi to stat na statnej skole? Nemam zaujem si kupovat veci, ktore sa mi nepacia. Mame v okoli sukromnu skolu a ucitelia maju tiez ako ziaci unifotmu, teda nosia bud polokoselu s logom skoly alebo koselu. Som satovy typ, polokosele su pre mna brrr.
To ke nejaka rocnikova praca, ci co tato otazka.... rovn9saty su na vybranych/ sukromnych skolach. Ale aj to zvacsa len ziaci, ucitelia nie.. v ucotelskych iniformach nevidim nejake ectra bonusy. Okrem identifikacie.
boze, tyzdne tu vypisujes cielene prispevky o uciteloch, ich plate, praci, staznosti na nich atd
Autorka, robíš nejaký výskum ? ... minule tu boli platy, pracovný čas - teraz rovnošaty ?
Na odľahčenie navrhujem guľu na nohe prípadne obojok ? .... a ráno pri vstupe príspevok, že mohli prísť postrážiť tvoje deti 🙂
Ja som im vďačná, že učia tie moje - nemusia mať rovnošatu 🙂
Pozitíva v tom nevidím žiadne, len samé negatíva. Ak máme z detí vychovávať inteligentné a kreatívne bytosti, nemali by sme ich žiadnym spôsobom viesť k tomu, že uniformita je niečo normálne a pozitívne. Tak isto som aj proti uniformám pre žiakov.
@zuzitko74 presne 👏 Neviem či je to pravda ale už dávnejšie som videla video na YouTube že tie rovnošaty na školách vraj nenapomahaju prevencii závisti a šikany lebo sú v lepšom prevedení pre tých čo na to majú a v umelinovom pre tých z menej majetnych rodín. Pritom ta umelinova verzia je tiež predražena. Neviete či je na tom niečo pravdy?
Nie som proti, ale nemyslím si, že toto je to hlavné, čo treba v našom školstve riešiť.
A hlavne, školám by to odohralo ďalšie financie, ktorých aj tak majú málo. Predpokladám, že by to školy museli nakúpiť z vlastného rozpočtu, ako aj v iných profesiách a štandardne majú potom aj zamestnanci príspevok na starostlivosť o pracovné ošatenie, pranie a pod. A ideálne, mať aspoň dva až tri takéto rovnošaty, lebo čo ak sa to zašpiní v práci a bude si to musieť prezliecť, či počítať s tým, že to budú denne prať a brať ráno vždy čisté, to sa veľmi nedá ak má len jednu rovnošatu. A o letnej, či zimnej verzii ani nehovorím.
Čiže, ešte dlho u nás nereálne.
Poznam jedine sukromne skoly... nie krajina, ale proste niektore skoly, Aj tu v De, aj v UK a aj FR, zvysok sa nevyznam 😂 Pozitiva nevidim, jedine kvoli lepsej "identifikacii" na vyletoch... oni si uz dospelaci medzi sebou znackove tenisky ci bundu totiz nezavidia...