Rovnošaty pre učiteľov

3. mar 2023

Je krajina, v ktorej maju ucitelia rovnosaty? Ake by boli pozitiva a negativa ucitelskych rovnosiat na Slovensku?

anjelicek26
3. mar 2023

Poznam jedine sukromne skoly... nie krajina, ale proste niektore skoly, Aj tu v De, aj v UK a aj FR, zvysok sa nevyznam 😂 Pozitiva nevidim, jedine kvoli lepsej "identifikacii" na vyletoch... oni si uz dospelaci medzi sebou znackove tenisky ci bundu totiz nezavidia...

patus_2
3. mar 2023

Som učiteľka a nevidím v tom zmysel. Pochopila by som, ak by sa zaviedli nejaké pravidlá v obliekaní, napr. dĺžka sukne, výstrih..., Ale rovnošaty pre učiteľov mi neprídu momentálne potrebné.

koniarova
3. mar 2023

V Rokforte majú. 😁👍

simsalabim
3. mar 2023

@koniarova nemaju…

koniarova
3. mar 2023

@simsalabim do kelu. Tak sa ospravedlňujem.

zuzana76
3. mar 2023

Dôvod? V zásade nie som proti, páčia sa mi aj rovnošaty pre žiakov, ale určite sa to nestretne s ohlasom u žiakov, ucitelia by sa prispôsobili, ale len rovnošaty pre učiteľov, na to nevidím dôvod.

simsalabim
3. mar 2023

@koniarova iba studenti maju uniformu na Rokforte. Ucitelia nie.

A k veci - nevidim dovod, aby ucitelia hocikde nosili uniformy…

pinkgirl
3. mar 2023

V Japonsku majú pre učiteľov pravidlá obliekania (ako nevyzývavé, tlmené farby...).

benit
3. mar 2023

A platil by mi to stat na statnej skole? Nemam zaujem si kupovat veci, ktore sa mi nepacia. Mame v okoli sukromnu skolu a ucitelia maju tiez ako ziaci unifotmu, teda nosia bud polokoselu s logom skoly alebo koselu. Som satovy typ, polokosele su pre mna brrr.

ukulela
3. mar 2023

To ke nejaka rocnikova praca, ci co tato otazka.... rovn9saty su na vybranych/ sukromnych skolach. Ale aj to zvacsa len ziaci, ucitelia nie.. v ucotelskych iniformach nevidim nejake ectra bonusy. Okrem identifikacie.

viestta
3. mar 2023

@koniarova v Oxforde majú, aj to nie vsade

onedaynick
3. mar 2023

boze, tyzdne tu vypisujes cielene prispevky o uciteloch, ich plate, praci, staznosti na nich atd

lapalma
3. mar 2023

Autorka, robíš nejaký výskum ? ... minule tu boli platy, pracovný čas - teraz rovnošaty ?
Na odľahčenie navrhujem guľu na nohe prípadne obojok ? .... a ráno pri vstupe príspevok, že mohli prísť postrážiť tvoje deti 🙂
Ja som im vďačná, že učia tie moje - nemusia mať rovnošatu 🙂

zuzitko74
3. mar 2023

Pozitíva v tom nevidím žiadne, len samé negatíva. Ak máme z detí vychovávať inteligentné a kreatívne bytosti, nemali by sme ich žiadnym spôsobom viesť k tomu, že uniformita je niečo normálne a pozitívne. Tak isto som aj proti uniformám pre žiakov.

katka700
3. mar 2023

@zuzitko74 presne 👏 Neviem či je to pravda ale už dávnejšie som videla video na YouTube že tie rovnošaty na školách vraj nenapomahaju prevencii závisti a šikany lebo sú v lepšom prevedení pre tých čo na to majú a v umelinovom pre tých z menej majetnych rodín. Pritom ta umelinova verzia je tiež predražena. Neviete či je na tom niečo pravdy?

clovekoj
6. mar 2023

Nie som proti, ale nemyslím si, že toto je to hlavné, čo treba v našom školstve riešiť.
A hlavne, školám by to odohralo ďalšie financie, ktorých aj tak majú málo. Predpokladám, že by to školy museli nakúpiť z vlastného rozpočtu, ako aj v iných profesiách a štandardne majú potom aj zamestnanci príspevok na starostlivosť o pracovné ošatenie, pranie a pod. A ideálne, mať aspoň dva až tri takéto rovnošaty, lebo čo ak sa to zašpiní v práci a bude si to musieť prezliecť, či počítať s tým, že to budú denne prať a brať ráno vždy čisté, to sa veľmi nedá ak má len jednu rovnošatu. A o letnej, či zimnej verzii ani nehovorím.
Čiže, ešte dlho u nás nereálne.