Ahojte,
po vsetkych tych katastrofickych scenaroch mi to nedalo a hladala som nejake seriozne clanky na tuto temu.Myslim, ze som nasla a bola by som rada, ak by si to precitalo co najviac ludi.Z tohto pohladu to je realne a je len na nas, aby to tak nebolo.Prosim, ked si najdete cas, hodte do googlu odkaz z nazvu temy a precitajte si to az do konca.Potesi ma kazdy nazor.
nahradne vykurovacie zdroje existuju uz velmi dlho.
tyka sa to aj paliv do aut.....
na rope sa vsak stale da tazit a preto bude urcite erste par rokov temou konfliktov.......
a neboj, potom sa opat najde nieco ine.
Ale jasne ze uz davno su alternativy, dokonca uz aj arabski ropni magnati maju plan B a su majoritnymi akcionarmi vacsiny velkych svetovych znaciek, problem je ale inde, ropny priemysel predstavuje vela penazi nie len v samotnej rope, ale aj v rafineriach (napr vo francuzsku rafineriu Total vlastni skupinka nechutne bohatych ludi, ktori potahuju nitky aj v politike a oni naozaj nemaju zaujem na tom, aby sa nieco zmenilo) a tiez netreba zabudnut na mnozstvo pracovnych miest (myslim tym cely energeticky priemysel, okrem ropy a plynu tiez ekologmi tolko zaznavana nuklearna energia atd atd) ktore, ak sa nevybuduje kvalitne zazemie vo vyrobe alternativnej energie, budu zo dna na den vymazane. Ti ludia sa ocitnu bez prace, .... to bude taka revolucia, ze sa globalneho oteplenia ako ludstvo ani nedozijeme. Takze, alternativa : ano, ale nie bez ladu a skladu.
A vojny okolo ropy? Neviem ci v dnesnej dobe este potrebujeme ropu na to, aby sme vyprovokovali vojnu...ropa je uz len zamienkou (aj to velmi chabou a priehladnou), pod ktorou sa skryva uuuplne iny dovod. Najskor sme sa bili pre ohen, potom pre podu, nabozenstvo ale o co vlastne za tym vsetkym islo? Ak ta tretia svetova naozaj pride, tak urcite nie kvoli rope. A mas pravdu, je to na nas, ale vychazdajuc z historie, z nepoucitelnosti a z faktu ze clovek je bytost nekonecne egoisticka a baziacia po moci, plus kriza (a s nou spojena posledna "teoria vezi", ktora je tiez zaujimava - samozrejme ako teoria) nevidim tu nasu buducnost velmi ruzovo...
Ale kdeže ropa ako zámienka na svetovú vojnu! Veď už dnes jazdia po cestách hybridné autá, elektrické skútre, čoskoro to budú elektrické autá, Tesla vynašiel elektrický motor v 19-tom storočí... prečo sa začalo na jeho myšlienke pracovať až pár posledných 10-ročí? V prvom rade techn. pokrok ešte neumožńoval vyrobiť elekt. motor za cenu vhodnú na komercializáciu modelu a v druhom rade, na čo by to robili, keď bola ropa a z nej plynúce neskutočné bohatstvo istých skupiniek ľudí?
Dnes už existujú projekty ekologicky "čistých" domov - teda spravovaných len z obnoviteľných zdrojov.
Za chvíľku ropa nebude a bude zase iný zdroj, snáď už čistej, energie.
No ze citate take hluposti... Junovka k tomu clanku- je pravda, ze bola predpovedana vojna, ale vraj sa tento rok 2010 nachadza v roku tigra, a vtedy ludia viac tuzia po moci, mozu vznikat konflikty, cize je mozne, ze tej ,,vestici,, nieco take vyslo. Ale inym zase vyslo, ze nic take nebude. Konflikty sa vyriesia a bude dobre.
daduch ja mam zato ze vojny su uz davno kvoli rope.. 😅
priklad irak.. 😉
nguen suhlas poriadne paky.. 😠
daducha...myslela si toto?http://www.svengrosman.szm.com/Demokracia/buduc...
Irak nebol kvoli rope erika 😉 Mozno tak vojna v zalive ale aj to by som si radsej preverila, ale irak bol oficialne kvoli "udajnym" zbraniam hromadneho nicenia, ktore si tam "udajne" skryval Husajn ale neoficialne si len velke multinacionalne firmy potrebovali zabezpecit nove odbytistia, kedze zapad je nasyteny a ak firma nezvysuje obrat tak stagnuje, pripadne prechadza recesiou. Ludia na cele tychto firiem sa dali do partie s Bremerom zvrhli dikaturu, priniesli "demokraciu", po celej krajine vystavali McDonaldy, Starwood hotely a HSBC banky skor ako nemocnice, prisposobili si danove a ine zakony, aby nic nemuseli platit a 100% kapitalu vyviezt z krajiny uplne legalne. Okrem toho vytiahli od americkej vlady miliardy dolarov na "udajnu" rekonstrukciu ekonomiky v krajine, ktore si samozrejme rozdelili aj s Bremerom, ten rok na to vyhlasil akciu za uspesnu (ved pre neho uspesna bola) vratil sa do statov a prachy si ulozil niekde na Kajmanskych ostrovoch aby ich nemusel vysvetlovat ani zdanovat a Bush bol za hrdinu v boji proti terorizmu. Ropa bola iba bonus, nie dovod. 😉
ja sa 3. svetovej vojny nebojím.... lebo ak bude, tak to bude (pri dnešných zbraniach, aké svet má) rýchle a bezbolestné.... a vôbec... presne, čo také hlúposti čítate.... 😉
carpe diem podľa najlepšieho vedomia a svedomia 🙂
teodorka - ano,je to ten clanok.
baby, a co takto stret civilizacii od johnsona a velka sachovnice od brezinskeho? pripadne fukujama, ekd uz chcete rozoberat vojnove konflikty? a nezaoberat sa pochybnymi clankami z netu? a ked uz "beletriu" o rope tak roman vyhoreni, ktory je tak katastroficky, ze ma presla vsetka nadej na niekolko dni.....
nguen nechcem av niakom pripade hadat ale je vseobecne zname ze zbrane boli zamienka. aby s adostali k rope. maju neskutocne rezervy, 😉
to stale opakovali posledne dve roky.. 😉
veronikapapp - bavime sa o clanku ktory je v odkaze od teodorky,ale ano, na zaklade tohto proroctva som knurala a hladala nieco ,co by k tomu mohlo viest.
bihan- ano, alternativne zdroje energie uz su, no mysliet si, ze môzu nahradit ropu v celosvetovom meradle je utopia.Cela svetova ekonomika na nej stoji a ak by sa ropa dala nahradit niecim inym, tak sejkovia si uz davno nehladkaju pupky a konta v bankach,americania by zvysoka kaslali na cely Blizky vychod.Najhorsie na tom je to,ze cas najst nejaku nahradu sa krati a to rychlejsie ako sme si mysleli a my nemame plan B.Velmi rada by som verila tomu,ze este dlho bude tak dobre ako teraz,no obavam sa, ze aj ked som rodeny optimista,nasa buducnust, ak ludstvo svoje myslenie velmi rychle nezmeni speje k zahube.A bojim sa toho, ani nie tak kôli sebe, ale kôli mojim detom,ktore chcem vidiet rast,chodit do skoly,ozenit sa a chcem byt babkou 🙂 . My ludia sme neuveritelne rozmaznani,egoisticky, hrabeme pre seba a myslime len na seba.A priroda ma toho dost.Nie ze by som ja zila niekde v zemlanke a hrabala korienky, to nie, no snazim sa aspon svojim malo byt prirode kamaratka.Myslim, ze tento clank sa ku mne nedostal nahodou a myslim, ze stoji za to si ho precitat a poslat dalej svojim priatelom.Ako sa hovori - babka k babce,budou kapce.Ten clanok nema vyvolat paniku ( aj ked ja k nej nemam daleko 😀 ) , no ma nam pomôct zacat sa uberat spravnym smerom,nestrkat hlavu do piesku.A nam este zostava dufat, ze ti mocni, ktori za nas v konecnom dôsledku rozhodnu, nebudu hladat cestu moci.Ak ano, tak este len potom to môzeme zabalit.
Ale, ako mi povedal jeden mudry clovek - zbavte sa strachu a zite co najpoctivejsie.Tak sa budem snazit.
cuchre, roman Vyhoreni mam precitany a triasla som sa este niekolko dni .Nechcem sa dozit nicoho, co sa tam pise.
ved jasne ze zbrane boli zamienka a dost chaba (ako pisem v predoslom prispevku - bola to oficialna verzia pre tlac), ale nemyslim si ze aby sa dostali k rope, teda netvrdim ze ju nakoniec nevzali aj tak (ked uz tam boli) ale financovanie takej vojny by sa nevyplatilo iba kvoli rope...tu vojnu platili ini ludia a za inym ucelom, ako tahat ropu, ktoru mozu predavat tak maximalne 20 rokov, kedze ako pise Bihan, po cestach uz behaju hybridy a to sme len 6 rokov od vypuknutia vojny, ktora sa btw stale neskoncila.
tiez sa nechcem hadat, lebo oficialne ti to nikto nepotvrdi a potom je to iba o tom ktorej skupine nezavislych zurnalistov veris, ale mne zo vsetkych nazorov, prehlaseni, reportazi, dokumentov a "Mooroviek" vychadza ako jedine naozaj logicke vysvetlenie, to co som pisala. A nemam to z vlastnej hlavy ani som to "niekde" nepocula, je to z clanku "bagdad year zero" skus si ho precitat a porozmyslaj, baba, co ho napisala ma trosku ine politicke presvedcenie, ako by sa mi pacilo, ale jej knihy a clanky su objektivne a niekedy az nechutne pravdive. Niekedy je spickou ladovca este aj to, o com si myslime, ze je uz ladovec 😉
ono , aj vojna ma penaznu zamienku voci trzbam za vyrobu zbrani a nie len ropa, ono je to velmi tazke avidiet co vsetko je za tym.. 😉
😉
staci ked vidis serial 24 a hned si povies aky sme my vsetci ubohy ako narod , mala ciastka ludi s nami manipuluje.. 😉
nechcem sa rozpisovat..
ja som za hybryd a este keby sa podaril taky perpetum mobile tak to by bol super zivot na zemi.;nie?? 😉
no ono to nie ze je velmi tazke vidiet, podla mna je to nemozne, vsetky info co mame su z druhej az desiatej ruky, takze...ale suhlasim, ze je prilis komplikovane definovat PRECO ktora vojna vznika a KTO konkretne a AKY presne PROFIT z nej ma... a nie je vylucene, ze my (ako sucast "zapadneho sveta" teda toho napadajuceho) z toho tiez dost profitujeme a udrziavame si standardnu zivotnu uroven, na ukor tych co tam stracaju domovy, zdravie a zivoty, takze sa niekedy pytam ci naozaj chcem vediet KTO..
boze ved aj dvojicky si amici sami koli rope zburali a poblaznili cely svet 😠 😠 😠
Der Dritte Weltkrieg werde im Jahr 2010 nach einem Attentatsversuch auf drei Staatsmänner sowie nach Kämpfen in Indien beginnen, soll die Hellseherin beteuert haben.
a este nieco Er soll 2010 beginnen. Die Bulgarin Vangelia Gushterova hat schon den zweiten Weltkrieg und den 11. September vorhergesagt.
no vidite, slov.novinari nespravne prelozil zahranicny pramen (z roku 2008) 😀
konecne, tych predpovedi uz bolo. pamatam si ca pred 12 rokmi si ludia masovo nakupovali potraviny.
treba to brat tak, ak to ma byt, tak asi nase malickosti s tym vela neurobia.
hm mna by len zaujimalo preco ked bola ta "baba Vanga" taka uspesna v predpovediach a predpovedala aj pad dvojiciek a konktretne na 11.9. tak preco sa tomu nepredislo??? A preco sa pise ze nikdy nepisala v datumoch a vzdy sa da dane proroctvo ozrejmit az po danom roku a zrazu od roku 2010 mame presne udaje, presne predpovede, presne datumy, udalosti ...no... 😀 😀 😀 😀
vy verite nejakej vestici?a vojna nebude kvoli rope ale kvoli nenasytnosti niektorych ,,mocnych,, luskych jedincov-sami sa vyvrazdime medzi sebou.MY si robime buducnost-nie vestica.tento svet pokojnejsi nebude lebo ludia vidia len peniaze-a kvoli nim vyzabijaju vsetkych ludi na svete-len aby oni mali dusu na pokoji...a vy este toto citate... 🙄
„Rusko začne v Európe 3 svet.vojnu veľkým ničením, najmä v Taliansku.
Pápež bude mnoho trpieť.
Rusko sa pokúsi získať vládu nad svetom a Cirkev bude prenasledovaná.
Ľudia odmietajú všetky moje výstrahy (VAROVANIA).“
(1895-1961 / m.sr.Helena Aiellová / Panna Mária
- zakladateľke rehoľného rádu: „Utrpenie nášho Pána Ježiša Krista“)
Viac na http://koniecsveta-obnovasveta.webnode.sk/a3-sv...
http://koniecsveta-obnovasveta.webnode.sk/posle...
@pink_lady "mna by len zaujimalo preco ked bola ta "baba Vanga" taka uspesna "
Aj veštica kráľovi Šavlovi (kniha Kráľov / Biblia) veštila čiastočnú pravdu a predsa bola falošná prorokyňa. Falošným ľuďom dá diabol spoznať určitú pravdu, ale zo zámerom, aby zhrešili - spolupracovali s diablom. Nakoniec taký človek prestáva žiť v milosti Božej a sťahuje za sebou aj ostatných, aby spolupracovali s diabom.
Napr. Vanga svojou spolupracou s diablom, poznala niektoré pravdy o živote, ale jej život bol svedectvom toho, že skutočne žila v hriechoch, ked podporovala komunistický režim (bola oficiálnou veštkyňou rumunskeho štátu) a vieme, že komunizmus je násilný systém k zisku.
skor ako ropa ma zaujima stav Eura a jeho kurz 😀
Ja si myslim ze bude vynajdeny iny zdroj energie, ved vedci uz hladaju aj tak ekologickejsie veci ci uz ide o vyhrievanie domov (teplotou vzduchu, zeme alebo slnecnou energiou) alebo elektrické auta spejeme k tomu. 😉