Cawte zeny,tak viem ze vela z nas sa do aut nevyzna,ale aspon lajcky mi poradte nejake kvalitne bezpecne auto pre 4-clennu rodinu.dakujem..nekazove samozrejme
velmi vseobecna otazka veru -- chces kombi, chces velke, chces male? aka cena asi? na vyber je toho strasne vela....co sa kvality tyka, tak nemecke auta samozrejme, ale tam zalezi aj na znacke a potom aj cene..tiez chces jazdene ci nove?
ja mam hyundai santa fe. Kvoli kufru. Ono totiz ak si vsimnes SUVcka povacsinou maju strasne maly kufor. Navyse aj napriek velkemu kufru je velkoryso dimenzovane pre spolujazdcov, kazdy kto si sadol dozadu bol prekvapeny z komfortu. No a co sa tyka bezpecnosti. Kupovali sme ho v 2012, kedy aj bolo vitazom medzi velkymi SUV http://www.topspeed.sk/test-recenzia-hyundai-sa...
@onestar zalezi kolko chcete investovat. Pre rodinu s detmi, skor ako Suv by som volila auta typu VW Multivan, Touran... Ford Tourneo, renault Espace, Citroen C4 Grand Picasso...
a ak naozaj SUV tak napr. AUDI Q7
LandRover, RangeRover iba vtedy ak mate dostatocny limit na kreditke ked sa pokazi 🙂 😅
@onestar ahojki. No my mame KIU Sportage, ale rok vyroby 2007, je to ta druha generacia. Miesta tam je bohato, v pohode sa odvezie vzadu neterka v sedacke, synovec aj s mamou... je to vyssie auto, bezpecne... ked kupis v dobrom stave, na nezaplatenie. My mame 4x4 lebo byvame v horach ale su aj dvojkolky.... krasne tichucko chodi, super odhlucnene, mas tam krasne velky kufor, das tam pohodlne kocik alebo velky nakup. Fakt vrelo odporucam, pokial nechces uplne fungel nove autko 🙂 a soferuje sa mi jedna basen 🙂
my mame seat alhambru a sme velmi spokojny, vzadu mozme aj party spravit, tolko je tam miesta 🙂 do kufra sa da nabalit pol bytu, co ja aj vyuzivam 🙂 a manzelovi sa na nej dobre jazdi, ja to moc nesoferujem, iba ked musim, ale chodi to super, podla mna idelane auticko pre rodinu 🙂
Dakujem zeny
ahoj, za mna mozem odporucat ford s-max. nie je to sice suv, ale ako rodinne auto je urcite perfektne. my sme mali diesel 1.8 92kW - nizka spotreba cca. 5.4 l/100km, velmi dobre sedelo na cestach, tlmilo nerovnosti, jednoduchsie nastupovanie, sedis vyssie, takze mas lepsi vyhlad na cestu pred sebou. na zadne sedadla sa zmestia v pohode 3 autosedacky. da sa kupit 5 a 7 miestna verzia. pri 5 miestnej verzii je objem kufra 700 litrov.
ak chceš SUV, tak škoda YETI ... 4 členná rodina v pohode vojde, aj kopec batožiny 🙂, máme ho zatiaľ 3 roky (úplne nové kúpené) ide ako hodinky, okrem pravidelných servisných prehliadok som nepotrebovala nič riešiť, opravovať.
Ja som veľmi spokojná, pred tým sme mali fabiu, ale SUV je pre mňa oveľa lepšie. Spotreba 5,8 - 6,8, podľa toho ako sa ponáhľam 🙂
@vierocka888 aj mne sa pozdava auto ale maly kufor ma a to ma odradilo, ty si spokojna hej?
@emogeon vies co ano, podla mna je ten kufor dost velky, ale samozrejme kazdy ma ine naroky na velkost 🙂 my si v pohode vystacime a ak mas lahko skladaci kocit tak mas vyhrate 😉 ja urcite odporucam 😉
Asi ste uz auticko kupili ale poradil by som mozno na chvilu opustit mantru "jezis maria prve dieta na ceste = potrebujem suv/kombik/...!"...toto sa samozrejme netyka tych vsetkych statisicov slovenskych bohatých mamiciek, ktore si mozu kupil akekolvek auto v rozpati 30 000 € a viac. V SUV sa len sedi vyssie, byva viac miesta pre 2 metrového chlapa na zadnom sedadle (co je pre beznu rodinu asi na nic) a su viac vzdialene od vozovky, cize lepsie znasaju rozbite cesty (nerovnosti znasaju dobre aj mnohe obycajne sedany) ale primarne sa o jedna o moznost ist "offroadovat" niekam na chatu do lesa a pod. po nuepravenej ceste (ruku na srdce kolko majitelov SUV sa realne vôbec vyskytlo na takom mieste...). Vo vseobecnosti su SUVcka vacsie len zvonku, vo vnutri to byva casto aj horsie. Cenovo je tam extra par tisíc €. Fakt by som si zvazil ci naozaj treba SUV, osobne by som radsej volil klasicke auto s lepsou výbavou.
@onestar tak 4členná rodina sa v pohode odvezie aj vo fabii... mohla by si aspoň napísať rozpočet, nejaké základné požiadavky a tak, lebo inak napríklad aj lexus rx je super rodinné auto...
vo všeobecnosti najkvalitnejšie autá sú japonské, aj sa najmenej kradnú... ale servis a náhradné diely sú drahšie...