Rodinné auto pre 4-člennú rodinu

17. dec 2024

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť nejake dobré rodinné auto pre 4-člennú rodinu hlavne po meste na nákupy ročník aspoň 2022 a do 50 000km? Máme budget tak okolo 20 000 +/- 2-3k k tomu no absolútne neviem do čoho ísť, počujem same chvály na Toyoty ale tie RAV4/Corolla Cross stoja okolo 30k € čo si už dovoliť nemôžme..možno nejaká KIA sportage (počula som že majú záruku 7rokov)? Veľkosť kufra ani tak neriešim to by sa kúpila truhla na auto ale hlavne nech sa nekazí, ďakujem 🙏🏻 rada si prečítam aj vase skúsenosti s inymi autami

carrot_apple
17. dec 2024

Honda CRV

ifava
17. dec 2024

Vsak pozri nejaky autobazar, ktory je doveryhodny, a nie ten, kde su uvedene tri rovnake pismenka. 😂 Myslim si, ze istotne najdes nejake spolahlive rodinne auticko. Vsak je takych vela. 🙂

wade
17. dec 2024

Pomer cena vykon, dostupnost servisu na svk - Skoda Octavia - tuctove, ale dobre rodinne auto.

madeincssr
17. dec 2024

Skoda Karoq alebo Seat Ateca 1.5 TSI manual.

autor
17. dec 2024

@ifava no pozeram stale ale mam v tom hotovy guľáš, príde mi ze za 20000 sa snad ani novsie dobre auto neda kupit a zadlzovat sa kvoli autu čo ja viem.. ked som sa pytala znamych tak kazdy ma uplne iny nazor toyoty su super ale hrdzaveju, tenky lak..kia nie je to zle ale nie je to nic moc...vw uz to nie je co to bolo a su predrazene..mazdy su drahe suciastky 🤷🏼‍♀️

petka5656
17. dec 2024

Hyundai tucson?

lenka.25
17. dec 2024

Nissan qashqai

domcci72
17. dec 2024

hyundai a kia boli zatial u nas dve najspolahlivejsie znacky, s akymi sme mali skusenost. 🙂

ivuska027
17. dec 2024

Ja som pozerala aj na spotrebu. Kúpila som Škodovku. Nebavilo ma do bezvedomia tankovať.

luxus10
17. dec 2024

vw golf sportsvan, vyssie nastupovanie, vela priestoru vo vnutri...aj vedla seba aj za sebou...sklopne nastavitelna opierka chrbta na zad, sedackach -vyborne pri polohovani autosedaciek...

madeincssr
17. dec 2024

Nepriestrelne kvalitne, absolutne spolahlive auto neexistuje. Aj Toyota sa obcas pokazi (aj ked benzinove su spolahlive). Skoda/Seat su vzdy take "svadby z rozumu", ked sa aj nieco obcas pokazi, je to dobre riesitelne. Aj preto si tak Skody drzia cenu ako ojazdene.
Na (vacsinou spolahlivych) aziatoch byvaju drahsie niektore diely (len origo), u niektorych este obcas problemy s koroziou (ale toto ide pomaly dolu vodou aj u europanov). A dizajn no - niektore auta cloveku nesadnu, neprekusne dizajn exterieru ci interieru.

tani777
17. dec 2024

Mne teraz muz obzera hlada skoda scala..idu v dobrej vybave za dobru cenu celkom..velkostne ako fabia combi,tu mame teraz a uplne v pohode tam chodime,vzadu mam dve autosedacky (obe uz posledna kategoria,ale mala som tam aj velku protismerku a uuuplna pohoda),len uz dozadu nikto nesadne medzi nich

54tinka54
17. dec 2024

Áno kia má 7 ročnú záruku, dá sa preniesť aj na druhého majiteľa, ak by ste napr kupovali auto z druhej ruky. Treba si ale dať pozor na to či má pravidelné servisné prehliadky, inak záruka padá.
My máme v pláne kúpiť kia xceed. Novú s manualnou prevodovkou vieš kúpiť za 21tisic€

madeincssr
17. dec 2024

Fajn je aj Skoda Kamiq (a jeho sestrenica Seat Arona), su to "o cislo mensie" auta ako Skoda Karoq (Seat Ateca), ale stale su celkom pouzitelne.

renka30
17. dec 2024

Škoda Superb, za mna bezkonkurencne rodinne auto pre 4 ludi, pohodlne, velky kufor, za 4 roky co sme mali prvy ziadny servis navyse, iba bezny servis, uz mame druhy v poradi. A hlavne aj dostupnost nahradnych dielov (to hovorim ako manzelka majitela servisu, netykalo sa to nasho auta)

madeincssr
17. dec 2024

@renka30 urcite dobra volba, len pre niektore damy uz je prakticka verzia Combi prilis velke (dlhe) auto. Ale stale je tu standardny Liftback, ktory je trosku kratsi.

kiki68
17. dec 2024

Isla by som kia/ Hyundai skrz spolahlivost. Toyota je fajn, ale tie vacsie su drahsie. My mame skodu ( muz sa jej drzi a to neni Slovak) a to je taky kompromis.

lindusss2016
17. dec 2024

Skoda Octavia a u mna to nebola len svadba z rozumu, ale laska na prvy pohlad, ked som do nej sadla 😍

gubcikova
17. dec 2024

DongFeng

pralinka86
17. dec 2024

Ak je to jedine auto doma, tak nielen cena servisu, ale aj ako su dostupne nahradne diely, aby nevypadlo auto na par tyzdnov.. lebo aj take sa môže stat.. takze asi skoda v tomto pripade. Par kusov v okoli a všetky ok x rokov. Pripadne Toyota..ale aj tak mozes mat stastie na taky aj onaky kus

betulinka1
17. dec 2024

Pozrite si Suzuki S cross.

pe_mi
17. dec 2024

My máme Superb a Octavia , naj auta.11ty rok ťaháme len škodovkove auta.
Priestranné auta.

ivik4
17. dec 2024

My sme kupili prave Peugeot 2008 hybrid a maximalna spokojnost , aj 4ja by sme v pohode boli , no keby mam mat dalsie dieta,praktickejsie by bolo s velkym kufrom ako sme mali predtym, Mitsubishi . Ozaj sme don dali vsetko v pohodicke

tundra
17. dec 2024
andrejka1974
17. dec 2024

My mame Toyotu s syn kúpil Daciu tie sú tiež dobre