Čo si myslíte o mladých ľuďoch, ktorí nevlastnia auto? Nájde sa v dnešnej dobe niekto kto sa vie bez neho zaobísť? Moji rodičia nikdy auto nemali, dokonca ani vodičák. Kvôli tomu smeboli označovaní za chudobných lebo nemáme auto. Teraz žijem s priateľom, auto nemáme. A je mi tak trošku trápne že sme niekde na návšteve, stretneme sa viac rodín, a všetci prídu autom len my autobusom. Alebo včera idem s obrovskou taškou z nákupu a vonku stojí sused, videl ma ako idem od zastavky. Kto vie čo si o mne myslel. Zo susedov sme jediní ktorí auto nemajú. Ostatní susedia nás kvôli tomu veľmi nemajú radi.
Nechcem ako týmto príspevkom vyvolať búrlivé reakcie, len chcem vedieť, ako to je. Či to sa hodnota človeka posudzuje podľa toho či niekto vlastní auto?
nemma auto nakup si tiez nosim a nikdy s ana mna nikto zle nepozeral .. je to normalne ..su ludia co auto maju a aj tak chodia busoma su taky,co na aute idu par metrov lebo su lenivy ..
Preco by vas susedia nemali mat radi kvoli tomi, ze nemate auto?
Podla mna to ostatni neriesia, ale skor vy
Nemyslím, že to niekoho trápi okrem teba.
Ako si prišla na to, že vás susedia nemajú radi, lebo nemáte auto? Veď aspoň nezaberáte miesto na parkovanie.
poznam taku rodinu, v meste si všetko vyriesia peso, alebo bicyklom, ale byvaju blizko mesta, v dedinke, kde sa da pekne ist bikom, busy choida fajn. a my mame auto a ja vsade chodim busom, nie autom, iba ked ide muz chodi autom, za mna auto ak netreba su zbytocne peniaze na servisovanie a všetko, a naco ak bude stat. nasi kedysi velky nakup nosili v tych turistickych batohoch, aj na bicykli, kedze vtedy auta tak neboli a v pohode zvladli, na dvojtyzdnove rpazdniny sli s troma detmi 200km k starym rodicom vlakom a busom a ziju.
netusim, ktory nas sused auto ma a ktory nie a je mi to jedno 🙂 my sme auto nemali, kupili sme prve, ked som bola tehotna, ze keby nieco a to zijeme v BA, ja stale nesoferujem, s malym chodim vsade peso/mhd a nik to neriesi aj na nakupy chodim peso alebo objednavam donasku a pritom mame auto v garazi, manzel chodi do prace na bicykli, lebo parkovanie v meste je hrozne, cize pokojne si moze pol bytovky mysliet, ze auto nemame a je mi to jedno, trapi to teba viac ako ich, im je to uplne...ved vieme kde
a kde si zobrala, ze vas nemaju radi, lebo nemate auto, tak to teda netusim, to uz je vysoky level fabulacie
Šetríte životné prostredie. Za mňa plus. 👌
Neverím, že kvôli autu vás nemajú radi. Skôr ty máš z toho mindraky, lebo sa porovnavas
Ak vás susedia nemajú radi, tak to bude z nejakého iného dôvodu, to auto si tam dosádzaš len ty, lebo ti očividne chýba. A čo si myslel sused, keď ťa videl ísť s nákupom? Pravdepodobne vôbec nič o tebe, lebo to, že niekto pozerá tvojím smerom, vôbec neznamená, že premýšľa nad tebou. Alebo myslel na to, ako sa asi v ženskom jazyku volá farba tvojho trička, prípadne na to, že máš dobré prsia 😄
Pozri, ak máš vodičák, auto si kúp, mňa moje prvé stálo 200€, áno bolo staré a nevyzeralo kúl, ale vozí ma už 7mi rok a občasný servis stojí pár faciek 🙂 ak vodičák nemáš, pošetri, možno skús víkendovú brigádu, ak sa ti z platu nedá, lebo teda za mňa ťa tá túžba po aute robí už paranoidnou.
Inak, my máme 2 a najradšej chodíme všade busom/peši. Obaja totiž nenávidíme riešiť parkovanie.
Mam brata.. ma 50 rokov a nema auto..aj on aj jeho zena vlastnia VP...ale nemaju potrebu vlastnit auto...chodia na bycikloch...im to vyhovuje...a nik sa na nich nrpozera škaredo kvoli tomu...
Este napisem, ze si ho kludne mozu dovolit...ale nechcu..vlastnia dva byty, 4-5 krat rocne chodia letecky na dovolenku, plus vikendove pobyty v ramci europy...ziju si velmi slusne...
Nie kazdy mmusi mat auto...
Aj u nas v bytovke su dve rodiny co auto nemaju a nik to neriesi.,,
Ak Tebe nevadi, ze nemate auto, tak nechapem, preco riesis inych. Kde si vzala to, ze vas susedia nemaju radi z dovodu, ze nemate auto? Ak vas nemaju radi, tak dovod bude uplne iny.
Pokial ho nepotrebujes … naco. Na dedine s obmedzenymi moznostami sa napr podla mna neda, rano by som nestihala skolka jednym smerom, robota opacnym …kvoli autu nikto nikoho neriesi …
Máme takú klebetnu susedu a ona nás poohovarala po všetkých susedoch, viem to
Ja nemam ani obchod v pesej dostupnosti, ale pamatam si, ze ked sme boli mali, mama chodila na nakup autobusom. Je pravda, ze teraz beriem auto ako samozrejmost, ale ak ho nemate, a viete bez neho zit, vobec vas nemusi trapit, co si myslia ostatni
Inak máme vodičáky aj ja aj priateľ, ale bývame vo veľkom meste s dobrou dostupnosťou MHD, taxíky jazdia. A nemáme odvahu šoférovať.
A to vas ohovarala len preto, ze nemate auto? A toto niekto berie vazne? Takych, co toto beru vazne, nemusis brat vazne Ty.
keď sme bývali v BA, tak sme auto nemali, lebo načo. teraz auto mať musíme, lebo "kompetentní" nie sú schopní pochopiť, že keď má vlak príchod 12:35 a autobus odchod 12:30, tak to proste nevydá. ešte sa máme čo učiť.
@dskjhfdlkdjhl také narozpravala že sme obycajni chudáci. A ja som veľmi citlivá osoba, dosť ma to vzalo. Preto som založila ten príspevok lebo som chcela vedieť ako to vidia ostatní. Oni majú v rodine dve autá.
Poznam kopec ludi v mojom okoli, ktori nemaju auto… nikdy som to neriesila… v meste sa bez neho zaobidu… mhdcka ich vsade odvezie…
A aby ste si nemysleli, nikomu tie auta nezávidím
Popracuj na sebe, toto nema s autom nic, to je cisto tvoj problem vnimania seba samej.
Joj, aká som ja rada, že neriešim co kto o mne hovorí. Susedov zdravím a tým končíme. Vôbec netuším koho auto je ktoré.
Vypustí susedov a ich reči z hlavy bude ti lepšie. Nernamýšľaj si co beha v hlave susedovi keď ta stretne, budeš stastnejsia.
Auto nemáme a chyba mi tak 2x v roku
Nie si trochu moc a zbytočne vztahovačná?? Mne by nikdy nenapadlo posudzovať človeka podľa toho, či ma alebo nemá auto…🤷♀️
@dskjhfdlkdjhl je pravda že s tou našou susedou sme už 2 roky ako sa hovorí „na nože”
@tiezjedna nemám pocit že by som bola vztahovacna
zartujes? mne je sympaticke,ze niekto nejde s davom a vie si poriesit co treba aj bez auta. Pre mna je to istym sposobom obdivuhodne, ja sama sa veziem aj kam netreba, lebo som pohodlna hnida ale zas cas je vzacny. pozri, kupit auto nie je vec prestize. Budv klude, ludia vas kvoli autu neodsudzuju. Ci kvoli niecomu inemu, to uz nevedno
je to uplne vasa vec pokial to vam vyhovuje . my mame jedno auto zijeme na dedine a dochadzame do prace ale v meste v dosahu mhd preco nie bez auta