Ahojte, chcem sa opytat, mozem si rodicak vybavit aj mimo trvaleho bydliska ?
Asi ano, tak za skusku nic nedas a teraz sa stale chvalia, ze uz to maju vsetko prepojene cez pocitace tak nech to predvedu :D
@jarca1111 ano, musia ta vybavit na ktoromkolvek upsvare. aj ked budu mozno somrat. vlastna skusenost, vypisala som 500 papierov, ktore tetula nahadze do PC (lebo vsak elektronizacia verejnej spravy). poom mi domov na adresu tp prislo oznamenie, ze moju ziadost o rp postupili prislusnemu upsvaru v mieste tp 🙂 a to si nie som ista, ci to neslo na moj domovsky upsvar tiez neslo fyzicky postou, aby tam mali zaevidovane podpisane ziadosti 🙂🙂🙂 ale rodicak prisiel v pohode, nebol problem.
teta sice na zaciatku somrala, no ja som jej povedala, ze som telefonovala na moj upsvar a tam mi povedali, ze nemusim chodit kvoli tomu. a ked somrala dalej, tak som jej povedala, ze ked je problem, nech povie, startujem auto a cestujem domov (s tonom v hlase, ktory daval vediet, ze to bude so staznostou) .. takze v poho, nenechaj sa odbit.
@joja101 ale prt makovy maju 🙂 ale vybavit musia. vrchol bolo, ked moj chlap - bol evidovany ped rokmi po skonceni VS - a teraz po 15 rokoch znova - a teta sice v PC videla, ze ho ma vedeneho ako ing, no musel opat dokladovat aj titul kopiou diplomu - sa smial, ze ci odstudoval za tie roky .... a zase. ja, ked som vybavovala (neviem, ci RP, alebo porodne ), tak som vypisovala informacie, akoze od kedy som zdravotne poistena - a vrabvim tete, ze co tam mam napisat, ze ci ako zamestnanec, alebo ako poistenec statu ... sama nevedela. taktiez presne datumy dokoncenia VS, datumy nastupu do zamestnania, no hovno si ja to uz pamatam - pritom stat vsetky tie udaje ma, len ja som ich rucne vypisovala do nejakeho formulara s malymi linajkami . ako v prvej polovici minuleho storocia hadam. upsvar je skratka kralovstvo nezmyselnosti ...
@jarca1111 podľa mňa áno, ja som si ho vybavovala v cz lebo na svk mi neschválili keďže priateľ pracoval v cz