Rodičovská kontrola detí na internete. Áno či nie?

zuka
3. okt 2011

Ahojte, zaujimal by ma Vas nazor na moznost rodicovskej kontroly aktivit deti na internete. Existuju rozne softvery, ktore tuto moznost ponukaju (vola sa parental control), ale ja sama riesim v sebe rozpor - na jednej strane ochranit dieta pred nevhodnym obsahom, pripadne utokmi na internete, na druhej strane zachovanie sukromia deti a tiez dovery medzi rodicmi a detmi. Samozrejme, zavisi to aj na veku dietata, ale i tak. Dnes uz parental control umoznuje okrem blokovania nevhodnych stranok, aj monitorovanie aktivit na socialnych sietiach, chatoch, dokonca aj e-maily a neviem co vsetko este... Takmer vsetko. Myslite, ze je to ok? Tiez rozmyslam nad tym, ako maju rodicia spracovat informacie, ktore sa o detoch dozvedia...

bodka13
4. okt 2011

my to zatiaľ riešime dôverou a "námatkovou" kontrolou -chalani nám napísali prístupové heslá na FB a maily 😉 ...PC je v obyvke,takže vidím čo hrajú a kadiaľ na internete behajú
...ja osobne necítim v sebe žiaden rozpor-svoje deti ľúbim a chcem ich ochrániť,nemusím vedieť úplne všetko ale prehľad máme... s deťmi sa rozprávame o všetkom,sú poučení čo robiť a ako sa zachovať-tak verím ,že ak by sa niečo dialo zareagujú správne a zdôveria sa nám

zuka
autor
4. okt 2011

@bodka13 Takto si to predstavujem aj ja. Ale mam kamosku, ktora ma pekny vztah s dcerou, doveruje jej, ale napriek tomu sa stalo, ze dcera naletela nejakemu uchylakovi a ten od nej chcel kupit moc... Alebo som tu na MK citala o mamicke, ktora svojej dcere doverovala a nahodou zistila, ze ma niekolko kont na FB a tam nechutnym sposobom komunikuje o sexe...

bodka13
4. okt 2011

@zuka 😒 tak tomu sa asi nijako nedá zabrániť....myslím,že čím budú deti staršie budú nám toho tajiť viac - v prípade tvojej kamošky by som po takomto zistení neváhala ani sekundu a ten program "parental control" určite kúpila 😉

daniel_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz