Ahojte, zaujimal by ma Vas nazor na moznost rodicovskej kontroly aktivit deti na internete. Existuju rozne softvery, ktore tuto moznost ponukaju (vola sa parental control), ale ja sama riesim v sebe rozpor - na jednej strane ochranit dieta pred nevhodnym obsahom, pripadne utokmi na internete, na druhej strane zachovanie sukromia deti a tiez dovery medzi rodicmi a detmi. Samozrejme, zavisi to aj na veku dietata, ale i tak. Dnes uz parental control umoznuje okrem blokovania nevhodnych stranok, aj monitorovanie aktivit na socialnych sietiach, chatoch, dokonca aj e-maily a neviem co vsetko este... Takmer vsetko. Myslite, ze je to ok? Tiez rozmyslam nad tym, ako maju rodicia spracovat informacie, ktore sa o detoch dozvedia...
@bodka13 Takto si to predstavujem aj ja. Ale mam kamosku, ktora ma pekny vztah s dcerou, doveruje jej, ale napriek tomu sa stalo, ze dcera naletela nejakemu uchylakovi a ten od nej chcel kupit moc... Alebo som tu na MK citala o mamicke, ktora svojej dcere doverovala a nahodou zistila, ze ma niekolko kont na FB a tam nechutnym sposobom komunikuje o sexe...
my to zatiaľ riešime dôverou a "námatkovou" kontrolou -chalani nám napísali prístupové heslá na FB a maily 😉 ...PC je v obyvke,takže vidím čo hrajú a kadiaľ na internete behajú
...ja osobne necítim v sebe žiaden rozpor-svoje deti ľúbim a chcem ich ochrániť,nemusím vedieť úplne všetko ale prehľad máme... s deťmi sa rozprávame o všetkom,sú poučení čo robiť a ako sa zachovať-tak verím ,že ak by sa niečo dialo zareagujú správne a zdôveria sa nám