Rodičia detí v zahraničív-máte deti v škôlkach ?

25. mar 2020

My sme momentalne dobrovolne doma, zaujimaju ma Vase nazory tych, ktori ziju v zahranici a maju mensie deti. Dakujem🙂

marci77
25. mar 2020

kamoska z Nemecka mi pisala, ze az po Velkej noci mozno otvoria skolku, maju zatvorenu

maciatkolulu
25. mar 2020

Nie všetko zatvorené... Otvorené, len pre tých, ktori musia byť v práci, obaja rodičia

babi81
25. mar 2020

u nas zavrete od 24.2 a otvoria asi az v maji...

zuzzinka
25. mar 2020

U nas su skolky a skoly zatvorene, teraz druhy tyzden a otvarat sa maju az po VN prazdninach ( polovica maja ), zatial. Skolka sa prve 2 tyzdne platila, na zbytok sme zatial oslobodeni. Ja pracujem normalne, aj muz ( nezijeme spolu ) deti su u susedov, kedze nemam ich kde dat a najom platit treba. Irsko.

sovica
25. mar 2020

Nemecko - predbežne všetky škôlky a školy zatvorené do konca veľkonočných prázdnin - do 19.4. Predpokladám však, že pri tomto tempe, keď im čísla stúpajú (denne cca o 4000 nakazených) karanténu predĺžia (momentály stav - 33 593 potvrdených nakazených, 164 mŕtvych).

autor
25. mar 2020

U nas vo Svedsku su stale otvorene, tak preto sa pytam.

sovica
25. mar 2020

...a kde v zahraničí ste?

autor
25. mar 2020

@sovica Štokholm

anega79
25. mar 2020

Taliansko 6 tyzdnov doma

sense
25. mar 2020

Svajciarsko zatvorene niektore kantony do 19.04. Niektore do konca aprila

lubina
25. mar 2020

Holandsko -skoly a skolky zatvorene, staraju sa iba o deti rodicov, ako lekari, policajti, hasici - tie potrebne profesie. Zatvorene zatial do 6. 4. ale uz sa hovori o tom, ze to asi bude predlzene

sovica
25. mar 2020

Zatvoria aj u vás. Vidíme veľmi vtipný príklad premiéra Johnsona (niekedy neviem, či sa mám smiať, či plakať), ktorý chcel vo GB budovať kolektívnu imunitu. Po pár dňoch zistil, že "tudy cesta nevede"🙈 Zatvoril škôlky, školy, obchody, obmedzil pohyb ľudí, žiadne svadby, krsty...

lavender273
25. mar 2020

Australia, skolky a skoly otvorene.

lauritkatesty
25. mar 2020

@sovica inak podobne sa chova aj Trump... 🙈.. zachvilku uz chce rusit niektore obmedzenia... boji sa o ekonomiku USA

tenerifka
25. mar 2020

@lavender273 prosimta, aka je tam naozaj situacia? Nakazenych si viem vygooglit, ale realne, robia sa testy vsetkym s priznakmi, alebo len tym, co maju zly priebeh? Ludia nosia ruska? Uvedomuju si vaznost situacie? Je tam asi stale este teplo (na severe bude aj v juli/auguste), co juh, uvedomuju si, ze sa to moze za par tycdñov zacat nekontrolovane sirit ako inde?

tenerifka
25. mar 2020

tu v Spain je od 14.3. povinna karantena pre vsetkych obyvatelov, vsetko zatvorene, tato situacie bude trvat minimalne do 11.4.

sapetka
25. mar 2020

My sme v nemecku a skolka je uz druhy tyzden zatvorena. Ma to tak byt do 17.4 uvidime. Myslim si ze mozno ak dlhsie bude.

ajka0207
25. mar 2020

@tenerifka mozem sa opytat, čo presne znamena povinná karantena?

eva112014
25. mar 2020

@anega79 Obdivujem Vás, že ste tam a nevrátili ste sa domov. Ako to tam vyzerá? Aká je vaša reálna skúsenosť?

eva112014
25. mar 2020

@maciatkolulu Vy ste kde konkrétne?

eva112014
25. mar 2020

@sense Bude to aj dlhšie. Už vyše 10 000 nakazených ... A Swiss je malé, nie ako napr. Nemecko. I keď tam ide tiež rapídne hore.

sense
25. mar 2020

@eva112014 tak co uz ked si myslua. Ze ivh sa to netyka a hlavne ti ci maju cucat doma necucia...
Sak su na 5priecke pred nimi su len taliani,francuzi ,spanieliba tusim nemci ...
Ale hlavne ze maju nakupeni wc papier

tenerifka
25. mar 2020

@ajka0207 ludia mozu ist von mimo byt/dom len ak idu do prace, do potravin, do lekarne a vyvencit psa. Vzdy moze ist len jedna osoba, aj v aute len sofer

tenerifka
25. mar 2020

Deti maju absolutny zakaz, len ak je to naozaj vyssia moc a nemaju s kym zostat. Doporucuje sa robit velky nakup na co najdlhsie obdobie. Manzel bol teraz po 10-tich dñoch, nejake ovocie a zeleninu mame aj v zahrade, syr a sunku dal rozvrstvit a zabalit vakuovo, aby to vydrzalo dalsich 10 dni

nerya
25. mar 2020

Zatvorené v UK, ale keďže som key Worker môj malý môže a chodí do jaslí a ja bohužiaľ stále do roboty :-/ radšej by som bola s ním doma

anega79
25. mar 2020

@eva112014 Ja mam muza tu, dcera robia skolu cez net. Inak konecne z parkov a ihrisk zmizli ludia, lebo kaslali na karantenu. Sme v druhom najhorsom kraji, Emilia Romagna

eva112014
26. mar 2020

@anega79 A ako to máte s nákupom? A vychádzky máte ako? Jedna Slovenka robila video. Je tiež v Taliansku. Že po uliciach sú už aj vojaci. Všade je ticho a bola na prechádzke v noci vonku. Dni sú rovnaké, počet nakazených stále rastie. Také to je tam?
Vieš správy sú jedna vec a osobná skúsenosť je vec druhá.

prasiatko30
26. mar 2020

@tenerifka uz povedali ze tobude urcite 15 dni dlhsie 😔 z domu nevylezieme az po velkej noci - pri tych najpozotivnejsich predpovediach pri tych negativnych az koncom maja zaciatkom juna a tiez je velmi pravdepodobne, ze decka sa uz do skoly nevratia 😰

lavender273
26. mar 2020

@tenerifka podla mna sa nestestuje poriadne lebo by bolo viac pripadov. Ruska sa velmi nenosia, ale ludia sa snazia dodrziavat odstup od seba (aspon tu naokolo) uz je tu chladnejsie a uz ideme do 'chripkovej sezony' (kazdy rok stale to iste). Takze mozno este len bude veselo.
Minuly tyzden stat (nsw) povolil vyletnu lod do pristavu v sydney, na palube mali pripady korony hej. A vypustili tych vypasenych turistov domov, a hadaj co ...mali tam potvrdene 15 pripadov korony, dnes pani zomrela v nemocnici. 2700 pasazierov. Bez testov. Maju sa dat do karanteny. No uz ich vidim jak to budu dodrziavat. Len zo srandy si daj do googlu Bondi beach covid/ images..4 dni dozadu. Napeckovana plaz, hlava na hlave!. Sami backpacker, jebnuti narod.

tenerifka
26. mar 2020

@prasiatko30 moja E ma EBAU, vobec sa nevie, co bude, zatial to odlozili na obdobie od 22.6. do 10.7., ale je to naozaj na plac, uci sa od rana do vecera, chce sa dostat na dobru univerzitu a nieco dokazat, robi preto vsetko a ma to aj vsetky predpoklady, ale co ked ten svet uz nebude taky, aky sme ho poznali doteraz? Buducnost uplne neista....