Dobrý deň. Ako je to prosím ak si ztp osoba zaobstara diaľničnú známku na auto ktoré nepoužíva výlučne ona ?
Mam ztp starého otca - onko pacient.. chodí na liečbu 2,5h cestu tam a po diaľnici.. no mimo toho chodím aj ja s rodinou na výlety a podobne kedy sa často dostaneme na rýchlostné a diaľnicu... ako to potom bude ak sa ta osoba nenachádza v aute ? Mam si na to isté auto kúpiť ďalšiu diaľničnú alebo ? Neviete poradiť?
@srdiecko4u to aj má
Nemusí byt v aute ZTP osoba, by ste mohli ísť na diaľnicu
je to priradene autu, osoba, ktorá to má schválené, tam nemusí byť
mne bolo pred par dnami vysvetlene, ze mozete pouzivat auto aj ked v nom nie je osoba ktora ma priznany parkovaci preukaz
Na oslobodenia od platenia diaľničnej známky má nárok osoba ktorá je držiteľom ZŤP parkovacie preukazu. Oslobodenie je viazané na konkrétnu ŠPZ osoba sa nemusí vo vozidle nachádzať a dokonca nemusí byt viditeľný ani ZŤP parkovací preukaz.
Už to bolo napísané - nemusí byť osoba ZŤP v aute. Oslobodenie sa viaže na EČV. Kamery na diaľniciach kontrolujú iba EČV, nie osoby, ktoré v aute sedia.
Presne tak, osoba musí mať priznaný parkovací preukaz na konkrétne auto, sedieť v ňom nemusí, o oslobodenie treba požiadať. Ja nie som zástancom e-vybavovania. Napr. v TN je kancelária NDS, kde som vybavila osobne. Myslím, že cca do 30dní prišlo schválenie. Po kúpe nového auta sme požiadali o zaregistrovanie oslobodenia na nové.
baby, prosim Vas, nemate niekto skusenost, ako dlho trva schvalenie tej ZTP rocnej znamky, ked sme tam uz poslali vsetky tie papiere?
dakujem🙂
Na oslobodenie nestačí ZŤP preukaz, osoba musí mať schválený parkovací preukaz.