Ahojte.. je tu niekto, kto si myslel, že je vodičský antitalent a robil si vodičský vo vyššom veku a nie hneď v 18 až 20, ale teda chcem skúsenosti žien, ktoré už mali viac ako 30, 40 a urobili si ho a zvládli to na prvú (max.druhú).. som mama a budem musieť si ho urobiť asi budúci rok.. mám predtým rešpekt, nie som si istá, či by som to zvládla, mám aj strach, ale budem ho potrebovať.. aj teraz sa snažím pýtať sa manžela, keď cestujeme, veľa križovatiek už poznám, aj značky, len ten blok.. plánujem si robiť len na automat.
Neodporúčam si robiť vodičák len na automat, co ked sa automat pokazí? Čokoľvek môže prísť a budete musieť aj manuál vedieť... Teda myslim si ze je to dôležitejšie... Ak sa na vodičák necítiš tak by som si ho už nerobila.. aj keď na tom nie je nič ťažké sa naučiť testy zvládneš ľavou zadnou su aj aplikacie.. no cvičisko a jazdy su už o tebe a tvojich schopnostiach
Planujem zacat autoskolu v januari. To, ze mam dieta s tym nema nic spolocne. Vyssii vek beriem, mam pred tym respekt, ale verim, ze to pojde 🙂
Trochu odveci, ja vodičák zatiaľ nemám, tiez som rozmýšľala, že ak si raz urobím, tak iba na automat, ale manžel mi povedal vraj to nie je možné..vodičák sa dá urobiť len na manuál 🤔či?
mala som 30 (syn vtedy 1rok) ked som si robila. viac menej ma donutil manzel. nemam k soferovaniu vobec vztah a jazdim v podstate len po nasom meste - max. do vedlajsieho 🙂. Ale aspon porozvazam deti, spravim nakupy a stane sa, ze manzel zabudne doma doklady, tak vtedy za jeho asistencie, srandiciek a podpichovaciek zvladnem aj dlhsiu trasu 🙂. Ale sama som sa na dalej neodvazila.
@elia9 da sa - toto je napr. z jednej autoskoly
Automatická prevodovka sa čoraz viac presadzuje v motoristickom svete. Ide o systém šoférovania, ktorý je podstatne jednoduchší a má veľkú perspektívu do budúcnosti. Ak niekto jazdí na vozidle s automatickou prevodovkou, môže sa viac sústrediť na situáciu v cestnej premávke, ktorá je čoraz náročnejšia. Jednoduchšie zvláda krízové situácie, má viac času na sledovanie premávky a dopravných značiek. Navyše sa nezaťažuje radením rýchlostných stupňov a stláčaním spojky. Kto sa raz zaľúbi do automatu, málokedy sa už potom vracia k manuálu. Po absolvovaní výcviku a skúšky je žiadateľovi vydaný vodičský preukaz, ktorý obsahuje harmonizovaný kód - obmedzujúci jazdu len na automate. To však nevylučuje, aby si človek, ktorý má vodičské oprávnenie na automat, urobil neskôr aj vodičský preukaz na manuál. Stačí aby sa neskôr podrobil skúške pozostávajúcej len z jazdy na aute s manuálnou prevodovkou.
Ja som si robila keď som mala 27 rokov...už ako mama....dala som to na prvu, a šoférovať sa nebojím šoférujem len na manuále, inak by som ani nechcela 😉
Ja som si robila vodičák ako 34 ročná s dvoma malými deťmi. Moja požiadavka bola výlučne automat. Teraz to už autoškoly bežne majú v ponuke. Či sa mi pokazi alebo nepokazí automat neriešim. U nas ženy v rodine si automaty nevedia vynachváliť. Vo vodičáku máš kod, že môžeš riadiť iba automat. Síce si môžeš dorobiť aj manuál, ale nepoznám nikoho takého🙂 Určite si to kôli deťom sprav. Držím palce, dáš to.
Ahoj,robila som vodičák ako 38r.,doma tri deti,jednu v puberte,,dve malé,2rocny rozdiel, najmladšej práve zistili autizmus,,,,bolo to zaujímavé,ale bolo to najlepšie rozhodnutie, šoférujem denne a veľa,s zistila som k môjmu počudovaniu že ma to veľmi baví,,, myslela som si že to nikdy nedám,bola som veľký zmetkar,za mňa odporúčam,ale myslím že lepšie normálnu prevodovku, neviem si predstaviť jazdiť na automate,ale každý ako sa cíti,,,no manuálna prevodovka je podľa mňa super,nejako to patrí k tomu,držím ti palce,určite to zvládneš
Práve si robím vodičák (tiež na automat) - mám 28 a jedno malé bábätko. 🙂 Neboj, nie si sama.
Zváž ten "len automat". Budeš mat veľké obmedzenie pri šoférovaní. Jazdím teraz už len s automatom, ale vela krát sa stalo, že som musela odšoferovať aj manuál. Povedala by som, že je to obmedzenie ako keď nemáš vodičak. Čo sa týka veku, kedy robíš vodičak je to podľa mňa jedno. Poznám ľudí, ktorí si robili vodičak neskôr a šoférujú bez problémov. Naopak aj takých, ktorí robili v mladosti a majú blok zo šoferovania
Tiez som za automat jednoznacne.. Ine auto uz by som nebrala😊a Das aj vacsie vzdialenosti....mna skoro porazilo ked manzel koli zdr stavu neaky ten mesiac bez VP a ja som zrazu Musela kerovat cez pol SK a vidis tu som... 😊
Ja som, si robila pred 2 rokmi a mala som už malú a zvládla som to ako iných veľa žien.
Zvládneš to aj ty
Mala som takmer 32, dcera mala priblizne 9 mesiacov a vodicak som urobila na prvy sup.
Ak si urobíš vodičák na automat,budeš môcť šoférovať iba automat.Ak si spravíš vodičak na manuál,budeš môcť šoférovať aj aj
Mala som 34, robila som si vodičák na manuál, inak sa nedalo. 2 roky som jazdila na manuáli, teraz mama cca pol roka automat a manuál už chcem vidieť len z miesta spolujazdca
Legislatíva poznám vodičák "len na automat"?🤔
Ďakujem vám baby za odpovede, tak to teda skúsim.. je mi jasné, že keď budem mať vodičák len na automat, tak nebudem môcť sadnúť do manuálu a tak to aj chcem.. hlavne jednoducho, už beztak budem mať čo robiť so sebou 😂 verím, že to zvládnem..
Urobila som ako 29 ročná na 1x. Mala mala par mesiacov. Problém je ze najazdím. S deťmi sa bojím a z našej dediny idú strašne úzke cesty
Ja som si o sebe tiez myslela, že som antitalent, urobila som skúšky hneď na prvý raz, s jazdením to bolo v praxi slabšie, ale zdokonalila som sa, len treba jazdiť. Na vodicak som sa prihlásila ako 52 ročná. Netreba sa báť, smelo do toho.
Mám 27 , dve deti a robím si ho práve . 🙏
Poznám pani, ktorá si robila vodičák v dôchodkovom veku. Nahovorili ju deti a potom si pochvaľovala ako dobre že ho má.
Keď si manžel zlomil nohu vozila ho do mesta po lekároch.
V 30tke, zrychleny kurz. Na zaciatku som nevedela ani nastartovat auto. Od zaciatku som soferovala bez manzela (odcestovany - dovod robenia vodicaku), s poldruharocnou dcerou.
Hlavne si vyber podľa odporúčaní známych takú autoškolu, kde majú kľudných a kultúrnych inštruktorov.
Manželka takto prvý pokus vzdala, lebo inštruktor bol blb a nervák, a majiteľ autoškoly jak by dal. Potom o pár rokov (a to končila za polovicou tretieho tehotenstva) to dala, inštruktor bol vraj veľmi v pohode (a skúšajúci policajt, keď videl, že je tehotná, tiež bol k nej tolerantnejší než k iným)...
Ja som si síce urobila vodicak v 18ke, ale používala som ho reálne asi dva mesiace. Jazdiť som začala až teraz v 41 rokoch a ide to lepšie, ako som cakala, akurát diaľnice sú peklo 🙈 (ale raz sa aj na diaľnici zaradim na prvý šup aj cez pracovný deň, teda dúfam 😁)
mala som 29 a 2 male deti doma...vsetko v pohode