Ahojte som 8 dni po kyretazi.
Bohužiaľ mi moje bábätko zomrelo v 9+3 týždni.
Zajtra som objednaná na tetovanie .
Môže mi ohroziť to tetovanie moje telo alebo organizmus ?
Vopred ďakujem za rady 🙂
Nie som odbornik ani na tetovanie, ani na gynekologiu, ale osobne si myslim, že to má rovnaký vplyv, aký to má aj mimo tehotenstva, či po pôrode. V podstate pokiaľ ti nejdú tetovať na klitoris (ču dúfam že nejdú), alebo niekde tam, tak je riziko skoro nulové. Samozrejme také veci že otrava krvi a bla bla, ale to je riziko vždy, aj keď tetuješ pred tehotenstvom a na ruku trebars.
Tetovanie a jeho riziká nijak nesúvisia s tým, že si po potrate (čo ma úprimne mrzí). Ja mám tetovaní niekoľko, odporúčam v tomto jedine to, že treba tetovanie riešiť s tatérom, ktorý používa kvalitný materiál, farby neobjednáva niekde z číny a pod...
Záleží od imunity, keď sa dáš tetovac pocas chrípky všetko sa hojí dlhšie, môžeš mať horúčku atď. Takže naozaj veľké farebné veci iba ak si úplne fit. Malé v pohode hocikedy
@beatrixlili no ja neviem....to tetovanie ti bude pripominat to,ze si bola po potrate...vzdy ked sa nan pozries....ja by som nesla...pockala by som na stastnejsi cas....aj ked ja by som sa tetovat nedala nikdy.
@derdia no ona mozno skor chce spomienku na to babo, je v citovom rozpolozeni a mozno jej to pomoze sa s tym vyrovnat. A pyta sa ci jej to neak neuskodi z toho dovodu ze farby su chemia, je to zásah do tela a plánuje znovu otehotniet a chce byt 100percent zdrava aby sa to neopakovalo... Mozno sa mylim ale inak si to neviem vysvetlit.
nie podľa mňa by to malo byť v pohode. a čo si chceš dať vytetovať. más už vybratý nejaký motív? či o bude spomienka na bábo
@zavana áno anielika bude mi to pripomínať moje bábätko 😭❤️
@beatrixlili
Ja som si dala urobiť toto tetovanie cca pol roka po potrate😞 tiež som prišla o bábätko v 9 týždni
@marttinitta tak to je mi úprimne ľúto
@beatrixlili
Ďakujem, sú to už 4 roky...Už vedľa mňa spí 3 ročná dcéra a skoro ročný syn🙂 majú anjelika v nebi 😇
Pocas tehotenstva sa nesmie tetovat pre riziko hepatitidy C,ak už nekrvacaš kludne chod niekto reaguje napr.pocas menštruacie tak že viacej krvaca teda aj pri tetovani sa farba viac vyplavuje von to ale každá pozna na sebe mne to napr.neovplivnuje.
@mariska1989 Dobrý večer. Môžem sa opýtať kde ste to dávali robiť? Ďakujem
@nkns cez FB . zväčša to urobí každý kto má gravírovanie drevených veci
A keby si bola tehotna, zrusila by si tetovanie? Podla mna kazdy zasah do tela je riziko, ci v tehotenstve, alebo mimo. Ak sa na to citis, daj sa tetovat, asi to uz vplyv nema.