icon

Rímsko-katolícka cirkev

pia22
21. apr 2011

Požehnaný Zelený štvrtok🙂 Pozývam sem všetkých, ktorým sa rímsko-katolícke vierovyznanie stalo súčasťou života a chcú aj tu na MK zažiť radosť zo spoločenstva🙂

kacena4
6. jan 2013

@flower72 my sme tiez chceli krsnu mamu bez birmovky a vobec nam to nepreslo tak neviem ci vam to prejde. proste tou birmovkou sa "dieta" stava "dospelym krestanom" tak az ten moze viest dalsie dieta do dospelosti - tak je to ponate, takze si brasko (tusim si dobre pamatam 😅 ) musi vybavit birmovku, ale priprava na nu zacina vzdy v septembri, a okolo aprila je birmovka, takze ak nezacal s pripravou tak si treba najst fakt dobreho knaza ( odporucam kapucinov, frantiskanov, selezianov) ktory ho pripravy a odporuci na birmovku, ale fakt neviem ci vam to prejde, ak nezacal v septembri. 😉 😉

mizulienka
6. jan 2013

@flower72 ku krstu dietatka treba pristupovat zvlast zodpovedne, krstom vsetko zacina, ked uz raz pokrstime dietatko, ono sa stava krestanom a my ako rodicia sme POVINNI viest a vychovavat ho vo viere. Tato zodpovednost potom prechadza aj na to dieta.

Dnes si ludia myslia, ze knaz musi za kazdych podmienok dieta pokrstit, ale preco by mal? Preco by mal krstit deti rodicov,ktori nechodia do kostola a ani to nechcu zmenit, ktory od knaza vyzaduju len vysluhovanie sviatosti, ale sami neziju vo viere...

Tymto sa ta nechcem vobec dotknut, ak som sa nahodou dotkla, prepac mi, ale zda sa mi velmi nespravodlive, ak niekto takto zmysla a nemyslim si, ze je to spravne.
Ak sa rozhodneme, ze nebudeme chodit do kostola, ok, kazdy mame zodpvednost samy za seba, ale potom nevyzadujme sluzby od knazov, ale nepohorsujme sa, ze knaz od nas chce, nieco pre krst dietata urobit.

pia22
autor
6. jan 2013

Dávam do pozornosti 🙂 www.adoptujsipolitika.sk - nápad so silnou myšlienkou 😉

dadica
6. jan 2013

@voskovka Ja som si ju kúpila cez martinus.sk .... ale čítavam si ju večer, keď deti spia a prvý večer som mala ťažké sny... o to horšie, že je to realita .

mpg
7. jan 2013

@pia22 možno práve v pravý čas prišiel tento nápad - modliť sa za politikov, ktorí vlastne tvoria budúcnosť štátu.
Len mi pripadá trochu neprirodzené, že politici KDH vo svojej práci nepoužívajú nič z náboženstva, že sú to práve oni napr. p. Prochádzka, ktorí kritizujú napr. prezidenta, hoci jeho práci sa v podstate nedá nič vytknúť a nájsť, čo by škodilo štátu. Že sa občas /z vyčerpania, veľkej záťaže a aj pribúdajúcim rokom/ zamotá vo vyjadreniach nie je nič odsúdeniahodné, podstata jeho myšlienok bola vždy správna. Nikto nie je dokonalý a tí kritici, ktorí ho kritizujú napr. na fórach by sa mali pozrieť na svoju úroveň, niektorí neovládajú ani vybrané slová. On nie je moderátor a inak aj oni sa zamotávajú /je to úplne trápne že Puškárová alebo Švajda/ opakujú prezidentové občasné prerieknutia a nepozerajú sa na svoje... V takomto prostredí sa v podstate musí aj politikom špatne pracovať a tvoriť niečo, keď ich kritizujú tí, ktorí netvoria nič dobrého. Ale chcem veriť, že dobro nakoniec zvíťazí nad zlom a nenávisťou, aj nad zakrývaním vlastnej neschopnosti kritikou iných.

maja22
7. jan 2013

@mpg prepáč, ale s tou vetou, že prezidentovej "práci sa v podstate nedá nič vytknúť a nájsť, čo by škodilo štátu" vôbec nemôžem súhlasiť. Nechcem, aby sa to tu zvrhlo do politickej debaty a netuším, aký máš veľký prehľad o tom, čo prezident robí, čo má v právomoci a čo nie, ale za všetko spomeniem len jedno - nevymenovanie generálneho prokurátora! To je už fakt vec, o ktorej sa dočítaš množstvo vecí a keby nešlo o nič iné, len o toto, tak je to dosť. To, že sa ľudia smejú z jeho skomolenín, to je už len výsledok toho, v akej neúcte ho majú, lebo robí pramálo preto, aby si úctu a pochopenie zaslúžil. Viem, že si to myslela tak, že každý človek si zaslúži úctivý prístup a ja s tým súhlasím, keby som ho stretla, aj sa pozdravím, aj mu dvere otvorím, ale ako politik a verejný činiteľ u mňa prepadol. Aj keď to vyzerá, že máme prezidenta len ako "dekoráciu", predsa z jeho rozhodnutí vyplýva veľa vecí, ktoré majú dosah aj na nás. Žiť v štáte, kde sa nebudeš môcť spoľahnúť, že preferované sú dobré skutky a zlé sú odsudzované, je veľmi ťažké a my aj "vďaka" prezidentovi v takom štáte žijeme. Píšem všeobecne, lebo naozaj nemám záujem to tu zvrhnúť, ale nedalo mi...

voskovka
7. jan 2013

@dadica juuj dakujem.idem objednat.....

olejka
7. jan 2013

@katja78 na margo TF ....ano presne tak....stale mi to pripomina liturgicke citanie z piatku
,,Deti moje, nech vás nik nezvedie. Kto koná spravodlivo, je spravodlivý, ako je on spravodlivý. Kto pácha hriech, je z diabla, pretože diabol hreší od počiatku. A Boží Syn sa zjavil preto, aby zmaril diablove skutky.

Kto sa narodil z Boha, nepácha hriech, lebo v ňom ostáva jeho semeno; a nemôže hrešiť, pretože sa narodil z Boha.

Podľa tohto sa dajú rozoznať Božie deti od detí diablových: kto nekoná spravodlivo, nie je z Boha; ani ten, kto nemiluje svojho brata.

1Jn3/7,10''''

,,,,
Ide o skupinu kňazov podporujúcu marxistické myšlienky: Žiadajú vytvoriť "ľudovú Cirkev", kde ľud chápu ako antitézu ku hierarchickej Cirkvi postavenej na Kristovi. Chcú v Cirkvi revolúciu a potom zaviesť egalitarizmus (rovnostárstvo). Chcú, aby Cirkvi vládla vačsina cez demokraciu a nie hierarcha na čele s pápežom, námestníkom Krista Kráľa.
Prepájajú problémových, neposlušných kňazov, ktorých potom organizujú, podporujú a zapájajú do svojich aktivít.
Sú napojení na zahraničné "rozviedky" - tzv. progresívnych katolíkov. Skupiny rozšírené na Západe ako "Priesterinitiative", "Wir sind die Kriche" ktoré spochybňujú Magistérium Cirkvi, autoritu pápeža a vyzývaju k neposlušnosti.
Infiltrujú cirkev cez semináre. Snažia sa formovať seminaristov a nových kňazov cez prednášky a workshopy . Pozývajú na Slovensko zahraničných liberálnych teológov a lektorov, ktorí podnecujú k vzbure v Cirkvi.
Pracujú v utajení. Zoznam ich členov nie je verejne známy. Verejne sa vie len o notoricky známych mediálnych menách. Je ale veľké množstvo utajených kňazov, ktorí ciele tohto hnutia v tichosti podporujú. Verejne však nie sú aktívni. Presne ako to bolo u Pacem in teris.
Znatelný rozdiel je len v tom, že Pacem in Teris bolo riadené z Východu. TeoFórum je zrejme zo Západu.

Teofórum, ako reakciu na odvolanie arcibiskupa Bezáka, zverejnili na svojich stránkach rúhavu báseň v ktorej prirovnávajú Vatíkán, s prepáčením, k ..... """"

😖 a tu mi neda sa nevratit k Bezakovi... video s minutazou je aj na

http://www.lifenews.sk/content/analýza-bezákové...
POZOR: Pre správne porozumenie kontextu je treba pozrieť súvislú časť úryvku. Najlepšie s predstihom aspoň pár minút.

😵 Týždeň pred Vianocami...

Vážne svedectvá a nové fakty:

Bezák priznáva, že účtovníctvo po Sokolovi bolo v poriadku a legálne (23:47), (25:00)
Pred májom "bol som za pápežom..." (7:07)
"Nebol som nikdy za pápežom!" (38:56)
Mons. Bezák vedel hneď po svojom vysvätení, že má vážne problémy v Ríme. (11:35)
(lebo odmietol spolupracovať na oficiálnom predvolaní u kardinála Ueleta)
Mons. Bezák: Robím to, lebo Cirkev "chcela zistiť, či som nebezpečný." (5:00)
Mons. Bezák priznáva, že mohol podpísať otázne zmluvy
"Je možne, že sme šliapli na niektore zmluvy ktoré boli 'výhodné' ako pre koho..." (28:35)
Mons. Bezák sa vyhrážal nunciovi: "Podceňujete našich ľudí, ak si myslíte, že tak ľahko môžete odvolať arcibiskupa!" (53:35)
Mons. Bezák potvrdzuje obvinenia, že použil 500 000+EUR na prebudovanie paláca na jedáleň. (22:45)
Očakával návratnosť financií do 4 rokov (23:06)
Cez reštaurácie chcel dosiahnuť finančnú sebastačnosť Cirkvi (23:20)
Obvinenia:

Mons. Sokol viedol 'nemorálne' úctovníctvo, (25:00)
lebo sám spravoval svoj vlastný majetok a nie cez "gremia". (25:30)
Mons. Bezák, ako štatutár diecézneho majetku s plnou právnou mocou, nevedel 3 roky zistiť za čo ročne dostával 1,5 mil EUR dividendov. Vedel len tolko, že mejetok mu spravovala brúkerská spoločosť Wells Fargo. (31:32)
Kontroverzné výroky:

Bezák: "Boh chce aby bola pohoda, načo by inak nechal vlastného Syna zomrieť? Aby bola pohoda! A táto pohoda zo mňa žiari!" (46:24)
Bezák: "Musím povedať do celého sveta... ale Ja Róbert Bezák, Ja som skutočne Kristov biskup! Búchať do Mňa, to môže byť búchať až do Krista!" (1:02:00)
Dôvod prečo investoval 500 000+EUR na prerobenie historického paláca na jedáleň
"pre Mňa to bolo čosi krásne, že Ja môžem jesť za stolom a ľudia budú okolo Mňa a JA sa s nimi budem rozprávať".(22:27)
Redaktor: Ako vychádzate finančne? Bezák "Som na tom ešte dobre.. vďaka Vám!(TA3?)"(51:35)
Bezák: "Mám šťastie. Ostatní musia pracovať... ale ja nie." (52:50)
Bezák: "Chcem sa poďakovať tým, čo mi pomáhajú. Mne teraz pomáhajú mýtnici a prostitútky... Teda tí, čo nie sú 'katolíci'. (nemajú veľa spoločného s Cirkvou)" (51:45)
Bezákové vianočné prianie: "aby to boli sviatky priateľstva...a aby ste ich nebrali 'legendárne nábožensky' ... Ježisko a tak..., ale aby sme šli na vianočne trhy a dali si toho grogu." (1:05:34)
Mons. Bezák mal ponuky založiť novú cirkev:

Redaktor: Čo to spravilo s Vašou vierou? Bezák: "Hovoria mi, aby som založil novú Cirkev. Čo by som zakladal. Len by som skončil ako tie iné Cirkvi, o ktorých sa už nič nevie." (50:15)
Bezák: "Ja nemám čo stratiť. Čoho sa mám báť? Ja z Cirkvi neodídem!" (56:10)
Bezák: "JA chcem, aby sa Cirkev 'ozdravila' ( zreformovala)." (56:16)
Bezák:"Preto som ani doteraz neodišiel. Hoci tých možností čo mi boli ponúkané 'bolo veľa'."(56:20)
Bezák: "Nechcem isť budovať iné cirkvi kdesi do Londýna. Ale mohol by som... a tešilo by ma to". (56:48)
O katolíckej Cirkvi:

Cirkev je ako ŠTB (4:40)
Cirkev je totalitná (5:09) (47:46)
Cirkev nekoná v duchu Lásky (50:07)
Celá Cirkev je skorumpovaná (26:01)
Naznačuje, že pápež je už nesvojprávny (58:14)
Nesúhlasí s suverenným právom biskupov riadiť svoj majetok. (24:56)
Osočovania a vzťah k ostatným biskupom

Biskup Sokol je skorumpovaný, lebo viedol "nemorálne" účtovníctvo (25:06)
Biskup Sokol len kvôli publicite "sa ma akože dotkol ako nového biskupa" (teda svätil) (11:02)
Zvolenský je zradca, lebo mu neprezradil informácie o prebiehajúcom vyšetrovaní vizitácie (6:15)
Zvolenský je skorumpovaný, lebo pracoval pod Sokolom (9:28)
Vatikánska Banka koná kriminálne akcie!? (30:30)
p. Kolenčík, hovorca trnavskej diecézy, je klamár. Lebo sa odmietol vyjadriť, či Mons. Bezák použil 500000EUR na postavanie reštaurácie. (21:38). Sám to ale potvrdzuje. (22:45)
Naznačuje, že Kardinál Bertrone, sekretár štátu Vatikán, je skorumpovaný, lebo ho odkázal na biskupa Sokola v otázke 1,5 mil. šeku (31:45)
Mons. Bezák pripúšťa, že sa choval tvrdo voči pomocným biskupom... lebo sú starí? (12:35)
Mons. Bezák je proti jednote biskupov ak citi povinnost ich kritizovať (14:28)
Mons. Bezákovi nie je ľúto, že narúšal kolegialitu biskupského zboru (14:35)

ANALÝZA: Dôkazy, že Bezákové televízne vystúpenie je súčasť profesionálnej Mediálnej kampane.

katja78
7. jan 2013

@olejka nuž 😅 😕 až sem sa nechcela prepracovať 😕 ja som pozorne počúvala celé interview...ale nedovolím si len na základe neho vynášať akékoľvek závery. Je to jedna z indícií a čakám ďalej, čo sa bude diať...
Tými linkami som len chcela poukázať na to, že kňaz, ktorý si dal tú námahu a sformuloval nejakú "Výzvu", po upozornení svojho arcibiskupa požiadal o zrieknutie sa súhlasu s touto "Výzvou". Čo viac k tomu dodať... 😖

olejka
7. jan 2013

@katja78 TF je pekny priklad ako sa na hacik pre rybicky da pekna navnada....kto by sa nechytil na tuzbu po ludskosti voci rozvedenym...

Co k tomu dodat...asi ze mylit sa je ludske...tak ako knaz ...tak moze byt mimo aj byvaly arcibiskup? Neviem ,...
ja tiez verim ze sa to este cele vyfarbi, co sa Bezaka tyka.....zatial je to cierno/biele a pravda nemoze byt fadna... 😝

...chvilu ked som ho pocuvala som mala pocit ze ak takyto clovek existuje na Slovensku ...ze sa neboji kritizovat papeza a vyhlasovat sa za poskodeneho....ze fakt je a uprimne to tak citi....ako si musi sluzit omsu doma na stoliku...dojemne no.....😢 tak to prave svet uzrel svatca...mozno buduceho kandidata na petrov stolec....hmmmm??
teraz ale ako je to cele sklbene s kauzou Sokol... je to poriadne huste.......je mi Bezaka luto...asi sa fakt teraz stal obetou , nastrojom medii....

...cakajme dalej 🙄

katja78
7. jan 2013

@olejka - ja má rada fakty. A ak sa vyskytnú nejaké 2 protirečiace FAKTY (napr. že počuješ z úst niekoho povedať "toto je čierne" a potom z úst niekoho iného alebo aj toho istého "toto je biele"), tak je isté, že niekto klame, alebo si ten jeden protirečí a treba sa pýtať, prečo...nuž a lož má krátke nohy 😅
Ale hypotézy, aké sú v tom článku, čo si sem dala....hmhmhmhmmmmmm, s tým mám celkom problém to brať ako fakt. Napr. "Infiltrujú cirkev cez semináre. Snažia sa formovať seminaristov a nových kňazov cez prednášky a workshopy . Pozývajú na Slovensko zahraničných liberálnych teológov a lektorov, ktorí podnecujú k vzbure v Cirkvi.
Pracujú v utajení. Zoznam ich členov nie je verejne známy. Verejne sa vie len o notoricky známych mediálnych menách. Je ale veľké množstvo utajených kňazov, ktorí ciele tohto hnutia v tichosti podporujú. Verejne však nie sú aktívni. Presne ako to bolo u Pacem in teris."...toto sú pre mňa zatiaľ konšpiračné teórie. Lebo mi chýbajú argumenty, a zatiaľ mi to celé nedáva logiku. Ale zas ja som malý človek, aby som vedela o všetkom, čo sa deje....

pia22
autor
7. jan 2013

@voskovka juuuj prepáč, zabudla som napísať....dostala som ju pod stromček, ale mám zaručené info, že ju "Ježiško" kúpil v predajni Lúč na Mariánskom námestí v Žiline 😉

olejka
8. jan 2013

@katja78 mam pocit ze po Bezakovom vystupeni tam dali komentovat celu vec rakuskemu knazovi ktory asi podla nich na slovo vzaty odbornik to prirovnaval ku kauze stihania ineho knaza v Rakusku...ci Nemecku..neviem presne...za to ze podporoval vysvatenie zien za knazky.....znie mi to ako z podobneho sudka ako TF...ale tiez nemam vsetky informacie...takze netusim ako to vlastne je...

Pacem in teris?

pia22
autor
8. jan 2013
maja22
8. jan 2013

@pia22 výstižné 🙂

pia22
autor
8. jan 2013

@maja22 😉

maja22
8. jan 2013

@olejka tá analýza, čo si sem dala, hmmmmm, prebehla som to celé, vypočula som si z toho interview len tento výsek: Pred májom "bol som za pápežom..." (7:07)
"Nebol som nikdy za pápežom!" (38:56)
A konštatujem, že tu sa pán biskup Bezák pomýlil. Pozornému poslucháčovi neujde, že hovorí o metropolitovi - "Stanislav", začal o tom, potom ho moderátor prerušil, tak sa trošku zamotal, lebo napriek tomu, že povedal, že bol za pápežom, ďalej pokračuje - pán arcibiskup ma vypočul...atď. Hovorím mu, Stanislav... považoval som ho za svojho priateľa, bol o tri ročníky vyššie odo mňa... atď. To sa snáď už stalo veľa ľuďom, že sa pri rýchlom slede myšlienok pomýlili, či nie? Celkovo mi táto "analýza" pripomína len hon na čarodejnice 🙄 Vety vytrhnuté z kontextu, zdôraznené slová, ktoré biskup Bezák nezdôraznil - ide totiž aj o tón vety, akým sa hovorí, to tiež veľa napovie, proste veľmi ale veľmi mi to pripomína časy spred 60 rokov, keď sa politicky nepohodlným ľuďom vkladali do úst vety, ktoré nikdy nepovedali, alebo ich mysleli úplne inak, len aby boli skompromitovaní a na základe takýchto pochybných analýz mohli byť odsúdení za protištátnu činnosť. Som sklamaná, že takáto "analýza" sa teraz vyskytuje na kresťanskom portáli. Áno, bola som sklamaná, aj keď som uvidela biskupa Bezáka v médiách, nepáčilo sa mi to, ale toto sa mi nepáči dupľom. Je totiž možné, že množstvo ľudí si tú analýzu neporovná s interview a uverí tým "výňatkom". Toto sú praktiky sektárov, vyťahovať si z kontextu veci, ktoré sa im hodia. 🙄

ewellina
9. jan 2013

@maja22 Môj názor na kauzu Bezák poznáš, ale s týmto, čo si včera večer napísala, úplne súhlasím.

olejka
9. jan 2013

@maja22 myslis ze musel vystupovat v TA3? den pred jeho vystupenim vysielala tato televizia reportaz o Sokolovom,,klamstve"....velmi mudro pripravene....
...prekrucanie jeho slov v krestanskych mediach je zlo, to s Tebou suhlasim....,,praktiky sektarov"pises...nuz nie som si ista ..skor by som povedala ze prilisna snaha zpochybnit roztrzite vyroky samozvaneho sudcu...lebo presne tym sa teraz Bezak stal.....

prekrutit sa da vsetko...mohol to ocakavat ze ho niekto vytrhne z kontextu.....ale vstupit do kampane proti svojmu predchodcovi tiez nie je skutok lasky k bliznemu... 😖

Nech sudi Pan kto poskodil cirkvi viac...a hlavne jeho umysel...

..je mi 😝 z toho ako kazdy clanok ktory si utiera usta do Vatikanu teraz v mediach zacina Bezakom...

kaki
9. jan 2013

Ahojte, aj ja som veriaca.
Som vychovana ako veriaca a chcem ostať veriaca.
Budme úprimné, myslíte si že sú ľudia v cirkvi iba dobrí?
Ján Pavol II sa ospravedlnil za niektoré činy (križiacke výpravy...). Tak nebudme naivné a nemyslime si, že ľudia v dnešnej dobe - ktorý majú moc (čo cirkev má nemalú) nemajú tendenciu ju využiť.

Verím že Biskup Bezák konal s dobrým úmyslom. Verím že je to dobrý človek. Spravil pre ľudí viac dobrého ako ja. A aj v príhovore hovoril že ide o hľadanie pravdy. Podla mňa nehovoril zle ani na jeho predchodcu Sokola, povedal len fakty žiadne vymyšlaniny... Ak jeho vyjadrenie niekto vníma iba emotívne, mohol by to skúsiť racionalne vnimať? Ja si myslím že jeho vyjadrenie je na úrovni, bez urážok či osočovania. Možno ak by ho vypočuli (pred jeho odvolanim) v cirkvi, nemusel by to riešiť cez média. Každý z nás má povinnosť bojovať za pravdu, prečo by mal Biskup Bezák mlčať? ☹
Vďaka Bohu za Bezáka. Modlím sa za neho a aj za celú cirkev. Tak sa spojme, nehádajme sa na kauzách ale modlime sa za pravdu a spravodlivosť v cirkvi.
Rozdielny pohľad na kauzu "Bezák" by nás nemal rozdľovať ani rozčuľovať.

Dúfam že som sa nikoho nedotkla. Bola by som rada, keby tu neboli ostré výmeny názorov. Radšej sa dohodnime na spoločnej Modlitbe za Pravdu. Ste za? 🙂
Kto chce tak nech sa na tento úmysle dnes pomodlí jeden desiatok. Verím v silu spoločnej modlitby. 😵

Ahojte veriace ženy 🙂

ewellina
9. jan 2013

@kaki Na aký úmysel presne? Lebo z Tvojho príspevku mi nie je celkom jasné, či za Pravdu, či za Bezáka, či za čo sa chceš modliť spoločne?

vejula
9. jan 2013

@ewellina ja si myslim, že to netreba takto špecifikovať... či? Za lasku pravdu vo svete, za menej konfliktov a viac porozumenia aj v cirkvi.... Asi tak to myslela

ewellina
9. jan 2013

@vejula No, keď sa máme modliť na nejaký spoločný úmysel, tak by bolo vhodné to aj nejako konkrétne dohodnúť, za čo sa to vlastne modlíme. 😉

kaki
9. jan 2013

@ewellina súhlasím s @vejula 🙂
úmysel: Za cirkev. Za to aby sme boli schopní hladať pravdu s láskou.

Teším sa že sa pridávate, je vidno že ste dobré ženy.

olejka
10. jan 2013

@kaki
Hladajme teda pravdu s laskou?Niekedy je laska schovana v tichu a nevystatuje sa v mediach....

Tiez by som sa pripojila k modlitbe...ale az teraz som si precitala Tvoj prispevok...mozme teda v modlitbe pokracovat?

Prosim...

Povinnosť bez lásky je mrzutosť,
zodpovednosť bez lásky je bezohľadnosť,
spravodlivosť bez lásky je tvrdosť,
dôvtip bez lásky je chytráčenie,
prívetivosť bez lásky je pokrytectvo,
poriadok bez lásky je malichernosť,
česť bez lásky je pýcha,
vlastníctvo bez lásky je lakomstvo,
viera bez lásky je fanatizmus,
múdrosť bez lásky je povýšenosť,
pravda bez lásky je neústupnosť,
obetavosť bez lásky je sebeckosť.

Život bez lásky je bezbožnosť.

Lebo
„Boh je láska,
a ten kto zostáva v láske,
zostáva v Bohu a Boh zostáva v ňom.“
(1J 4:16b)

lubenka01
15. jan 2013

Poradili by ste mi prosím, kde nájdem petíciu na internete za bezáka. Naša babka to zháňa.

lubenka01
15. jan 2013

@fra 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 dakujem pekne

vejula
15. jan 2013

@olejka a najväčšia laska bola schovana v jasliach pri dobytku na sene, nie v zlate a velkolepych budovach. Tak sa modlime 🙂
Na ticho druhych sa väčšinou spoliehla klamstvo nie pravda. O pravde predsa mame rozpravať o laske tiež, hlasať a tešiť sa z nej 🙂

olejka
16. jan 2013

@vejula skoro vzdy to trafis do cierneho 😉 ...ale oponujem ... v tichu sa Jezis krvou potil a modlil sa za tych co ho opluvali bicovali,trnim korunovali a pribili na kriz......takze vyber si aj tak aj tak sa to da vidiet...je mi luto ze ho {Bezaka}nenechaju prehovorit krestanske media...asi preto aby nemusel porusovat svoj slub..ktory dal Bohu......
...
....nuz tesme sa z pravdy ????a kto vlastne okrem Boha pozna celu pravdu...neobratil Sokol v ramci svojich chariziem dost ludi tiez? Vieme my co s tymi stbakmi riesil a ci sa nepodielal tiez na Bozom plane ich spasy??? Co 😵 Jezis netrpel aj za nich???

Na tuto temu sme si uz pisali...Pisala si raz o tom ze sme povolani tym istym Bohom...tak snad suhlasis ze sme povolani v ramci svojich chariziem vsetci ale nie kazdy ma taky isty potencial ....nie kazdy rovnake poslanie...
.nie kazdy dostal rovnako
,,.Lk 12.48 ..Kto mnoho dostal, od toho sa bude mnoho požadovať, a komu veľa zverili, od toho budú viac žiadať. "

Keby bol Jan Sokol taky obdareny schopnostou pritahovat ludi a oblubeny ako Bezak nepovedal by nam tiez pravdu?Tiez tu svoju verziu ktorou by si ziskal vsetkych...ved kazdy je vo svojej podstate ,,ospravedlneny zo skutkov" ked jeho umysly boli dobre a toto vidi len Pan... ci boli alebo nie...

....na dobru vec sa nema pouzivat zle prostriedky..zial...za toto safarenie s majetkom bude pykat...media ktore chcu reformovat cirkev ociernovanim ..to je takisto zly prostriedok.....takto sa pravda s laskou nestretnu....

Ta Tvoja poznamka o modlitbe je myslena ako?

🙂 Za cirkev. Za to aby sme boli schopní hladať pravdu s láskou...znie to smiesne?

Ved vzdy je moznost sa modlit za Boziu volu....ak to chce Pan tak nech povie Bezak pravdu aj v ramci porusenia jeho slubu ,aj napriek zakazu?...aj zlymi prostriedkami?

Vzdy som si myslela ze ak je niekto uz v sluzbe zasvateny Bohu...v reholi ..v knazskom...biskupskom povolani...tak nemoze zabludit az tak velmi...knaz ktory sa dotyka Boha denne ...mnich z radu co sa niekolko hodin denne spaja modlitbou so svojim zdrojom obzivy....s Laskou...myslela som si ze nemoze uplne zist z cesty.....

..kazdy moze zist z cesty...sme len omylni ludia.... svedectvo..

,,,,,,,,Bol som mimo: Štefan Esztergályos

Jeho otec zomrel, keď mal Štefan 9 rokov. Pochopil to ako trest od Boha za svoje vlastné hriechy. Uveril tomu a podvedome prestal dôverovať Bohu. Napriek tomu, po r. 1989, keď bolo možné žiť verejne vieru, vstúpil do 3. rádu sv. Františka z Assisi. Zároveň začal úspešne podnikať. Zo strany priateľov bol obvinený z dvojtvárneho života. Na jednej strane biznis a kšefty, na druhej participácia v duchovnom spoločenstve. Rozhodol sa, že opustí svetský františkánsky rád. Prirodzený hlad po duchovne potreboval nasýtiť. Stretol človeka, ktorý sa venoval bojovým umeniam, meditáciám. Pod jeho vedením sa začal venovať liečiteľstvu, konkrétne reiki. Ľudia sa uzdravovali a on bol presvedčený, že im robí dobre. Zabezpečil sa literatúrou, na ktorú minul nemalé finančné prostriedky. Venoval sa aj astrológii, predpovedaniu budúcnosti. Jedného dňa dostal ponuku zo strany istého človeka, že ho zasvätí do tajov okultizmu. Dával mu rukou písané knihy, ktoré sa odovzdávali z generácie na generáciu, alebo vyvoleným. Počas zasvätenia do služby sa mu otvoril duchovný svet. Videl rôzne bytosti, ľudí, ktorí patria diablovi. Rodina si všimla, že je zle, tak ho vzali na psychiatriu. Po čase sa vrátil o 30 kg ťažší a neustálený. Musel sa tam znova vrátiť. Manželka sa vtedy rozhodla pre rozvod. Z toho pramenili ešte väčšie depresie, strach, úzskosti. V noci bol navštevovaný duchovnými bytosťami. Dôsledok – dvojnásobný pokus o samovraždu. Vyričal Bohu svoju zlosť, no zároveň si uvedomiil, že z tohto trápenia sa nedokáže dostať vlastnou silou. Vedel, že potrebuje Boha. Začal sa stretávať s kňazom Jozefom Haľkom, ktorý mu odporučil, aby hľadal cestu naspäť do Cirkvi. Na fare spoznal spoločenstvo, ktoré ho medzi seba prijalo. Nič sa ho nepýtali, neposudzovali. Pri modlitbe sa ho Boh dotkol, čo prežíval veľmi emotívne. Odovzdal sa mu a On pri chválach, ktoré často spievali, uzdravoval jeho srdce. Zbavil ho aj závislosť od fajčenia. """"

...