Rigorózna skúška na právnickej fakulte

slnecnica87
6. apr 2018

Prosím vás, poraďte ako to teraz funguje na robenie si riga na PF (ja si chcem robiť na Trnavskej). Vyberiem si tému, urobím prácu a potom je aj nejaká rigorózna skúška. Sú nejaké okruhy, otázky alebo také niečo každý rok? Striktne sa ich pridŕžajú? Alebo sa pýtajú k téme rigoróznej práce? Ja by som si najradšej dala pracko alebo obchod (prípadne trestné). Ďakujem za každú odpoveď

zuzkaluk
7. apr 2018

Ja keď som robila rigoróznu skúšku v roku 2005 na UPJŠ, tak som okrem vypracovania a obhajoby rigoróznej práce musela absolvovať aj rigoróznu skúšku z dvoch predmetov. Ja som mala trestné právo hmotné a trestné právo procesné.

andrbeata
7. apr 2018

Ahoj, od februára 2018 sa menilo niečo ohľadom rigoróznych skúšok.
Ja som si robila rigoróznu pred necelými 2 rokmi, ale tiež na UPJŠ a bola obhajoba práce + ústna skúška. Ja som mala medzinárodné právo a skúška pozostávala z MPV a MPS, dokopy bolo necelých 40 otázok.

slnecnica87
autor
7. apr 2018

@zuzkaluk
@andrbeata Ďakujem. Bola som zvedavá, či pitvajú tie otázky alebo sa venujú hlavne rigoróznej práci. Diky

extension_salon
20. nov 2020

@zuzkaluk Ahoj chcem sa opýtať, či máš materiály z ktorých si sa pripravovala na skúšku alebo aspoň okruh otázok. Plánujem podať prihlášku a rozhodla som sa tiež pre TP hmota a proces.

zuzkaluk
20. nov 2020

@extension_salon Ahoj. Bohužiaľ, ja som mala rigorózne skúšky pred 15.-timi rokmi, takže už z toho nič nemám.