Prosím vás, poraďte ako to teraz funguje na robenie si riga na PF (ja si chcem robiť na Trnavskej). Vyberiem si tému, urobím prácu a potom je aj nejaká rigorózna skúška. Sú nejaké okruhy, otázky alebo také niečo každý rok? Striktne sa ich pridŕžajú? Alebo sa pýtajú k téme rigoróznej práce? Ja by som si najradšej dala pracko alebo obchod (prípadne trestné). Ďakujem za každú odpoveď
Ja keď som robila rigoróznu skúšku v roku 2005 na UPJŠ, tak som okrem vypracovania a obhajoby rigoróznej práce musela absolvovať aj rigoróznu skúšku z dvoch predmetov. Ja som mala trestné právo hmotné a trestné právo procesné.
Ahoj, od februára 2018 sa menilo niečo ohľadom rigoróznych skúšok.
Ja som si robila rigoróznu pred necelými 2 rokmi, ale tiež na UPJŠ a bola obhajoba práce + ústna skúška. Ja som mala medzinárodné právo a skúška pozostávala z MPV a MPS, dokopy bolo necelých 40 otázok.
@zuzkaluk Ahoj chcem sa opýtať, či máš materiály z ktorých si sa pripravovala na skúšku alebo aspoň okruh otázok. Plánujem podať prihlášku a rozhodla som sa tiež pre TP hmota a proces.
@extension_salon Ahoj. Bohužiaľ, ja som mala rigorózne skúšky pred 15.-timi rokmi, takže už z toho nič nemám.
http://iuridica.truni.sk/rigorozna-skuska