Riešia poštárky/kuriéri priezvisko osoby, ktorej je zásielka doručovaná?

2. mar 2024

Ahojte… chcem sa len spytat, riesia postarky alebo kurieri meno cloveka, ktoremu sa dorucuje zasielka alebo len cisto proste adresu? Ja som sa totizto nikdy s tymto nestretla a sestra, ktora byva u priatela, mi tvrdi, ze jej mam balik poslat na jej meno, ale s priezviskom jej priatela (aj ked nie su zobrati), lebo vraj s tym ma postarka/kurier problem, ked dorucuju zasielku na danu adresu (byt jej priatela), ale nie je to na jeho meno, resp. priezvisko, ale na jej. Pride mi to ako totalny nezmysel… ved podstatna je adresa, nie?

muchotrafka298
2. mar 2024

Podla mna ich do toho nic a vobec to neriesia. Jedine to moze byt problem pri uradnych zasielkach, ze ich daju len adresatovi. Pokial maju trebars riadne na schranke meno Mrkvicka, Hraskova, tak neviem, ze aky tam je problem posta, dorucia to tam. Mna jedna kurierka pozna uz strasne dlho, co chodi ku mne do prace a vola mi "Cau hviezda, pod dole" 😂

janka_266
2. mar 2024

Tak asi keď ma frajer na schránke Novák a sestra sa vola mrkvičková, a bývajú v byte, tak ťažko si poštárka priradí z 20tich schránok kam to má hodiť.

vikisisi
2. mar 2024

Na schránke musí byť meno tvojej sestry , aspoň na ten čas,pokiaľ bude doručená zásielka

nikiki29
2. mar 2024

Presne ako píšu vyššie. Kvôli schránke/zvončeku. Môžeš poslať balík na jej meno a dopíš “byt číslo XY” ak to majú označené na schránke alebo napíš “byt Novák” … poštárky to určite neriešia, len potrebuju vedieť kam to doniesť.

petulda333
2. mar 2024

Ako pise
@janka_266 ak tam nema schranku s menom,tak kam postarka zazvoni? Ak su v dome,tak je to jedno. A zas,aky je problem napisat priatelove priezvisko?

januska12323
2. mar 2024

Doručovatelom je to jedno kým sa nejedná o zásielku do vlastných rúk alebo doporučene. Podstatné je označenie bytu/schránky vo vašom prípade. Keď je na nej len frajerove meno prečo by tam mala dávať "cudziu" poštu?

anavixy
2. mar 2024

Zalezi, podla mna, ci je to v meste alebo na dedine v dome. Ked je to na dedine a postarka vie, ze pan v tom dome ma pristelku Zuzku Novakovu tak to tam doruci bez problemov. Pokial je to v meste a este dokonca v byte, tak samozrejme to je nemozne, ak nema na schranke meno. Nemozes to proste poslat na meno toho priatela? Ved tam das odosielatela tak bude jasne ze je to od teba a pre nu.. alebo ako uz pisu napisat na obalku konkretne o ktory byt ide.

hefo
2. mar 2024

Buď tam dať do adresy číslo bytu, alebo ak nie sú na schránkach rozumné čísla tak trebárs s popisom "byt Jána Mrkvičku".

Jedine, že by sa dotyčný hanbil, že žije s priateľkou alebo čo.

sojorez
2. mar 2024

Posli jej balik na postu a nemusis riesit priatela.

ivanaks
2. mar 2024

Poštárka rieši, ak na schránke nie je meno adresáta - ako má vedieť, že sestra býva u pána XY, keď ju nemá uvedenú na schránke? Ak posielaš kuriérom (DPD, SPS, GHL a pod ), ktorý jej predtým zavolá, jeho vôbec nezaujíma meno na schránke, ale adresa (ak to nie je poštový kuriér, lebo aj ten potrebuje hodiť niekam lístoček, ak by Ťa/ju náhodou nezastihol). Takže pošta nerieši, kto má aké priezvisko, ale či je Tvoje/sestrine priezvisko na schránke. 😉

dadis
2. mar 2024

Niekedy ked nenajdu postari meno dotycneho medzi schrankami, nechaju zlty listok na schrankach na viditelnom mieste a clovek si vie ist zasielku na postu vyzdvihnut, mne sa to stalo v prenajme. Kurieri s tym problem nemaju, ti telefonuju, popr.v sprave mas aj pin kod.

betulinka1
2. mar 2024

Ved jej tam napis priezvisko ake chce. Asi vie co a preco tak robi.