Dievčatá. Mali ste niekedy pocit, že už máte všetkého dosť a že už nevládzete? U mňa to je asi 5 dní, čo mám nanič náladu, nevládzem upratovať, variť, starať sa o domácnosť, rodinu 😢 čo vám pomohlo v takej situácii?? Vďaka za rady.
ak nechodíš do práce ale si doma - začni napr.cvičiť.....treba si nájsť nejakú aktivitu čo ťa nakopne...alebo ísť do prírody - kludne zobrať decká, bicykle a na pol dna niekde vypadnúť najlepšie do prírody, ak máš malé deti - otvorili napr.ZOO v BA a teraz tam veľa ľudí nebude....
Ked nasi zobrali maleho a ja som zacala robit z domu.... 👍😊. Ponorka vsetko stale dookola.
@stanislavicenka
@mogaa
@mirkava
Ďakujem za rady, von chodíme ale prídeme domov a akoby znova to isté stále dookola. Moja povaha je totiž taká, že chcem mať vsetko na 100% 🙄
My tvoju povahu nezmenime, to musis ty na sebe zapracovat a hladat v beznej kazdodennosti vynimocne momenty
najlepsiw fakt zabere cerstvy vzduch priroda a tiez sa mi kolkokrat nechce no ked sa premozem pride energia, tiez som zacala s malou behat ona je v kociku ak mate hradzu, aspon kusok kilometer dva trochu endorfinov. Inak ti velmi dobre rozumiem 4roky na materskej, stale to iste dokola, des, tiez mam niekedy o nicom dni ☺️ najlepsie byt bez deti aspon par hodim vtedy sa citim super 😂
Zapojit do domacich prac manzela.
Kedysi som citala taky dobry citat. Nieco v tom zmysle, ze krasa zivota spociva v tom, vediet na ktore veci sa mas vysrat. Som doma cca 8 rokov. A dalsich cca 6 budem. Pretoze syn je ZTP. Uz davno by som sa zblaznila, kebyze sa neriadim tymto heslom. Bola som zvyknuta mat doma poriadok, uvarene, nakupovat, vybavovat. Vsetko sama. Potom som otehotnela, prevracala cele tehotenstvo, od 20tt mi tvrdlo brucho, potom synove zdravotné problemy, atd. atd atd. Musela som sa naucit, ze nic uz nebude take, ake by som chcela. Dlho mi trvalo, kym som na to prisla, ale je to najlepsia vec, ktoru som dokazala za ten cas vymysliet. Neriesim, ze mam bordel, upracem ked budem moct. Neriesim, ze neni uvarene. Mam nieco v mrazaku, urobim hranolky, mliecnu ryzu a kaslem na to. Nemozem nikam len tak ist, vsetko musim prisposobovat synovi.
Pridala som ale cas pre seba. Kazdy den cvicim. Zacala som ked mala dcera 1 rok, syn 3 a prechadzal najtazsim obdobim, diagnostikou a cely nas zivot sa otocil naopak. Pol hodina, kym spali, oslobodenie od reality. Kaslat na poriadok, ja som cvicila. Vysledky boli dva: pekny zadok a lepsi pocit, ze nieco robim sama pre seba. Obcas necham deti muzovi a idem len tak von. Sama, sadnut na caj a citat knihu. Alebo dame deti nasim na vikend a oddychujeme.
Deti ta maju naucit, ze nemozes robit vsetko dokonale na 100%. Vsak sa zblaznis. Raz deti vyrastu a budes mat casu na cokolvek budes chciet😉
@brita7777 a deti komu davas? 😇
@stanulienkat pomáha mi so všetkým. 😇
@katkakovac jaaj no, čistá pravda. 😇 A práca ti nechýba?
nuz moc tych chvil neni..ked som obcas u rodicov dvakrat za rok sme tam, kedze zijeme v cudzine, takze vtedy, niekedy ma muz obe deti a ja idem robit nieco pre seba, no bohuzial tych chvil je minimum zatial 😂
Chyba, ale naucila som sa to neriesit. Chcela by som este vysoku skolu si urobit, ale momentalne to nie je mozne. Ked to bude mozne, budem mat po 40 a budem zacinat odznova. Take dobrodruzstvo😆Vsetko je to len o tom, ako sa k problemu postavis. Bud sa budes hnevat na zly osud, nespravodlivost a podobne, alebo to vezmes ako to je a zacnes menit to, co zmenit vies. Svoj postoj. Tesim sa z malych uspechov mojich deti, chvil, ked mam volno, z cvicenia, zo sitia a pod.
ak mas deti, predstav si, ze nemozes mat deti a nemala by si ich...
@anonym0001 áno viem. Často myslím na ženy, ktoré nemôžu mať deti. Modlím sa, aby otehotneli.
Najst si chvilku pre seba. Kazdy den. Spokoja mamina, spokojna cela rodina