Aj katolícki biskupi sa pridávajú ku kritikom novely školského zákona, ktorú pripravil minister školstva Tomáš Drucker. Biskupi odmietajú zmeny pohlavia vo vysvedčeniach, náboženskú neutralitu na cirkevných školách a žiadajú informovaný súhlas rodiča minimálne v prípade výchovy v oblasti sexuálneho správania.
A tiež to, že manželstvo je u nás podľa ústavy možné len medzi biologickým mužom a biologickou ženou, čo by prijatá zmena mohla ohroziť. Napokon uviedli, že cirkvi pri prijímaní uchádzača do seminára „majú právo vyžadovať a poznať jeho skutočné biologické pohlavie“.
https://standard.sk/800454/slovenski-biskupi-kr...
Stvrtina obyvatelov na Slovensku je bez nabozenskeho vyznania...
Náboženstvo nech ostane náboženstvom a nech sa už prestanú starať do života tým, ktorí sú bez nejakého vyznania. Nech riešia veci vo svojej komunite.
keď prestanú zneužívať malé deti a potrestajú pedofilov (zavrú ich do basy) potom môžu kritizovať iných
cirkev (akákoľvek) nech si uprace najskôr vo vlastných radoch a hlavne 👉🚩 Nech neprejavuje lásku k blížnemu spod sutany na detskom tele!
Bolo by načase, aby sa cirkev odlúčila od štátu a nech žije len z príjmov od veriacich. Hneď by sa % veriacich znížilo 😄
Nuž a keď už tak veľa čítajú, modlia sa a rozjímajú, mali by vedieť, že historicky, od počiatku sveta homosexualita tu bola vždy. A mali by tiež vedieť, že aj LGBTIQ ľudia sú potomkovia splodený a výsledkom muža a ženy. Žeby chyba v Matrixe?
Počula som už aj také, že satanizmus, pokušenie diabla, dá sa to liečiť a kresťanský psychológ... Ty môj Boh 🤦 načase, aby niekto klepol po prstoch tejto najbohatšej firme na svete.
Ale to sa nestane, lebo v ľudských hlavách stredovek neskončil, stredovek trvá 🤷♀️
Tu nejde o vyjadrenie cirkvy. Tu ide o to, ze predvolebna kampan sa nezakladala na poburovani proti rovnosti pohlavi, proti lgbt, proti registrovanym manzelstvam a podobne. Vsetko prekrucala v zapase proti PS a teraz zacina pekne pomaly robit vlastne to iste, proti comu "zbrojila".
katolícka cirkev by sa už mala konečne prebudiť do 21. storočia a neľpieť len na dogmách spred sto- a tisícročí
Preco koalicia spomina meno bozie (Fico, Pellegrini a dalsi) a biskupi nemozu mat namietky? Ked si upratat, tak na oboch stranach
Ja sa zgrcam uz. Odluka cirkvi od statu hned.
@victoriab Slovensko je sekularnym statom.
Ako viem, aj podla Biblie cirkev nema zasahovat do politiky.
Pritom sucasny papez sa tiez vyjadruje - vyzyva k mieru, k ukonceniu bojov. Aj k zastaveniu utokov na Palestincanov. To mu kvitujem.
Ak si volila sucasnu koaliciu a mas pocit ze ta oklamali tak uplne spravne lebo presne to robia. Vsetky predvolebne sluby o stabilite, konzervativizme, lacnych potravinach, “ani naboj na Ukrajinu” a suverenite isli do kelu lebo treba sa postarat o kamosov. Nechala si sa znova oklamat a teraz sa necuduj🤭
@titi22 dlhodobo sa burilo proti rodovej rovnosti a teraz je v pohode "anonymita" navrhovana Druckerom?
Ja som neni volicka tohoto vladneho zlepenca takze ja sa len smejem kolki hlupacikovia ste im sadli na lep - reci o konzervativizme a rodine a mieri a stabilite a tradicnych hodnotach, a hla, sam fico tam sa pelesi s mladou prokuratorkou co mu moze byt vnuckou a vidis druckera a tepleho prezidenta😁😁 mne to nevadi, ja som rada ze sa aspon niekde robi nieco nie uplne nespravne, len teda chapem aky chaos mate v tych vasich hlavickach ked vase sluby narazili ma realitu a bavim sa😁😁
@titi22 presne k tomu som smerovala. Zalozena protikampan na tom, co sami teraz potichucky presadzuju.
Tak. Nechala si sa oklamat. Ale zato budes mat teraz novu hymnu, 90e dialnicnu znamku, 23%dph, platis nejakeho strapateho magora co tam rozprava o nanocipoch vo vakcinach a ficovi sa budes skladat na dozivotnu rentu. Super, ze?😁😁
@titi22 podla akych indicii si dosla k zaveru, koho som volila?
Cirkev je velke hovno do sexualneho spravania inych ludi, aj do vyuky na skolach. Nabozenstvo ma byt na skolach hned zrusene. Je to proti ustave. Mozu mat deti poobedny kruzok a nie skolsku osnovu. Nie sme v stredoveku. A este aby pedofilni cernoknaznici urcovali, co sa bude ucit. O chvilu zacnu upalovat oponentov ako v stredoveku.
Uvodny prispevok asi zavadza, pretoze som spomenula cirkev.
Slo mi o toto:
Druckerov predstavený plán tak nie je žiadnou novinkou. Dokonca kopíruje návrh, ktorý priniesol v roku 2021 vtedajší minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Vtedy kontroverzný návrh však vláda rázne odmietla.
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/drucker-...
Koalicia predklada, co odmieta.
Podľa návrhu by mohli občania, ktorí majú problémy na matrike alebo podstúpili zmenu pohlavia, požiadať o nové vysvedčenie zo základných a stredných škôl, ktoré absolvovali. Inými slovami, školy by mali spätne vydať vysvedčenie absolventom, ktorí prešli zmenou pohlavia. Žiakom s mužským menom, ktorí si po štúdiu zmenili pohlavie, by tak po novom museli dať nové vysvedčenie so ženským menom, a naopak. Na vysoké školy sa tento návrh nevzťahuje. Univerzity túto povinnosť majú už od roku 2018, keď je vtedy presadila vláda Petra Pellegriniho.
Cirkev by sa nemala starat do skolstva.
O chvilu budu ziadat skrtat v dejepise a biologii o vzniku zivota a cloveka. Tam nech si hovoria v kostoloch oveckam co chcu.
A čo je na tom zle?
@titi22 sucasna koalicia vyhrala volby na zaklade klamsrva, v tom sme zajedno
Presne tak. Mne vobec nevadi ze sa v tomto zlepenci najde par pricetnych ludi a urobia nieco pre ludi, napriklad vyzera ze by to mohol byt drucker, uvidime dokedy. Napriklad toto s tym lgbti dokladmi nikomu neublizi a pomoze to aspon tym ktorych sa to tyka. Do toho este takyto zakon urobi chaos v hlavickach ich pologramotnych volicov takze aspon je aj zabava - za mna super😁👍🌈🏳️🌈🏳️⚧️
@huginko poukazujem na to, ze vlada, kym nebola pri moci, to povazovala za zle a odrazu to sama navrhuje.
Akože furt rovnaké témy dookola... Ľudia majú hlboko do vrecka, ale naša spoločnosť len zmenu pohlaví, sobáše a sexuálnu výchovu rieši...😬
@huginko vdaka sireniu strachu z lgbti vyhrala tato vlada.
Tento prispevok je pridany kvoli tomu, aby sa ludia zamysleli, rozmyslali, komu daju svoj hlas v buducich volbach. Je to mala, nepatrna, ale dolezita poznamka.
Kampan vs. skutocnost.
Zvelicovanie a zavadzanie. A pritom sa zisti, ze vsetko bol len humbuk
Biskup nech úpracu pred svojím prachom a učia sa rešpektu a úcte k ľuďom, ktorí nie sú kresťania.