Reprezentatívny vzhľad

brunetka77
11. júl 2014

Ahojte kočky, mám takú možno blbú otázku no chcem počuť resp. si prečítať názory iných.. Hľadám si prácu (konkrétne sa jedná o pozíciu akejsi nazvime to recepčnej) a v požiadavkách majú aj reprezentatívny vzhľad. Čo si pod tým predstavujete? Pýtam sa preto, že moje sebavedomie je dosť nízko, a neprispieva k tomu fakt, že nemám rovné zuby 😖 a v dnešnej ,,dokonalej" dobe sa mi to zdá ako dosť veľká nevýhoda.. a tak isto k tomu neprispieva ani to, že nosím okuliare (mala by som ich nosiť stále ale nosím ich len k PC a na čítanie). Myslíte si, že aj s takýmto výzorom by som sa mohla o tú prácu zaujímať? Viem, že to vyzerá zrejme divne, ale aj tak 😲 Ďakujem za každý názor. Pekný deň 🙂))

ukulela
11. júl 2014

no, pokial sa dobre uceses, nemas mastne vlasy, mas upravene nechty, decentne sa namalujes a slusne oblecies, to je reprezentativny vzhlad 🙂 okuliare nie su prekazkou, dobry ram urobi vela, a ja nosim okuliare stale, ak ti vadia, resp. ich nechces, popremyslaj nad sosovkami

mawka
11. júl 2014

@brunetka77 okuliare su krasny doplnok, ak su decentne. upravena zena s okuliarmi posobi velmi seriozne. dalej by si mala mat rozhodne upravene nechty, nie dlhe a nie nejake vyrazne, staci decentna klasika, francuzska manikura, karierny typ. take, ktore decentne precnievaju za bruskom prsta. dalej na pohovor odporucam jednoduchy kostym so zaujimavou bluzkou. ziadne hlboke vystrihy. make up staci decentne. nie kazdy sa narodil s dokonalym chrupom, takze si nacvic prijemny usmev, kde teda ciastocne chrup prekryjes perami. bud mila, prijemna, nevtierava, ale aj asertivna. pretoze sa predpoklada, ze ak budes mat nejakeho nespratneho klienta, aby si dokazala asertivne vyriesit situaciiu.

bonaqa2013
11. júl 2014

Skús ísť ku kaderníčke nech Ti spraví slušivý účes, ak sa nevieš namaľovať choď ku kozmetičke, resp. daj si spraviť trvalý make up, uprav si nechty, popr. namaľuj a pekne sa obleč. Nemali by to byť športové nohavice, ani rifle, skor niečo elegantné. obchodov s elegantným oblečením je dosť. Topánky skor na opatku, možu byť aj na platforme. Nechty na nohách si pekne namaľuj . Nezabudni na kabelku - niečo menšie, troška može ladiť buď s topánkami, Alebo s niektorým kúskom oblečenia

emkab
11. júl 2014

@brunetka77 Podla toho, co pises, tak sebakritika ti nechyba 😉, takze sa len normalne uprav, oblec a sup na pohovor, aby si bola prijemna, klientom/hostom sa s tebou prijemne komunikovalo.. Treba to prisposobit miestu, o kt. sa uchadzas, rozhodne by som vsak nerobila zo seba niekoho, kym nie som, takze by som neriesila kadernicku, vizazistku, ak to miesto dostanes, tak tam budes chodit kazdy den a to asi nebudes chodit pred pracou dat s aucesat a namalovat sa. Nechty na nohach nechaj na pokoji, pri formalnych prilezitostiach ako tato su nepripustne topanky s otvorenou spicou.
PS: toto nebola kritika prispevku predo mnou, len nechcem zakladatelku vystresovat, ze naozaj toto vsetko treba?! 😉

dada1212
12. júl 2014

@brunetka77 pri takejto pozícii fakt nemusíš byť modelka, modelky skôr hľadajú nejaké podniky ako čašníčky alebo niektoré butiky s oblečením.
ide hlavne o to, aby si vyzerala slušne, teda nie ružovo-fialové vlasy, nejaké výrazné tetovania a výrazné piercingy ,ružové očné tiene a tak dalej.
ak sa slušne oblečieš,upravíš si vlasy, dáš make-up,púder,riasenku, určite máš šancu uspieť aj s okuliarmi.

namornicka
12. júl 2014

Momentálne nosíš do práce aký typ oblečenia prípadne akým štýlom sa upravuješ? Ak nie si si istá či je tvoj šatník a spôsob úpravy v móde, pozri si na internete nejaké ukážky "business" vzhľadu a prípadne sa na základe toho obleč a uprav. Budeš v obraze aké sú trendy. Upravené vlasy ako ti už baby poradili, dlhé vlasy zopnuté, decentný make up, nie príliš vyzývavé oblečenie, jednoduchý šperk - nie prehnane ovešaná.

brunetka77
autor
13. júl 2014

Ďakujem krásne za názory a rady 🙂.. Momentálne pracujem v jednej firme ako administratívna pracovníčka/účtovníčka ale je to taká ,,rodinná atmosféra" tam, čiže rifle nejaké tričko a svetrík a je to vybavené. Lenže táto pozícia, je recepčná, konkrétne v jednom štúdiu estetickej medicíny, tak to ma dosť odraďuje :/.. V obliekaní som skôr ten konzervatívnejší typ, nič priveľmi výrazné.. doplnkov radšej menej ako viac a make up tak isto. Bežne chodím len tak, že make up, farba na líčka riasenka a upravené obočie..a vlasy rozpustené lebo ich mám zhruba do polovice chrbátu.