Rekonštrukcia strechy a zobytnenie podkrovia na jeseň

darja12
14. sep 2016

Ahojte, má z Vás niekto skúsenosť s rekonštrukciou strechy a podkrovia (zobytnenia) na jeseň? Čaká nás to pravdepodobne, ale bojíme sa, že nám preprší dnu, pričom spodok domu máme prerobený.. Chceme vymeniť koplet krov a dať novú škridlu, bude to robené formou drevostavby s murovaným vencom.. Len si chcem urobiť taký prieskum tu, či ste niekto takto na jeseň prerábali dom a či by ste to odporučili.. Určite zavoláme na shmu, aká je predpoveď počasia.. Chceli by sme to risknúť, ale dosť ľudí nás už od toho odhovára.. Ďakujem

dominika6
14. sep 2016

@darja12 ak by ste to začali robiť hned tak za mesiac to stihnete..ale ak sa rozhýbete v polke oktobra,novebra tak môžeš volať aj prezidentovi,rátaj s daždami...tak isto môžeš mať pekné počasie týždeň,ale stavbári sa budú motať mesiac..mali ste to robiť v lete

darja12
autor
14. sep 2016

my sme to chceli robiť v auguste, ale veci sa vyvinuli takto.. bohužial..

dominika6
14. sep 2016

@darja12 strecha sa vždy zvykne robiť od júna do septembra,lebo tam máš zaručené počasie aspon na ten týždeň,kým sa nepoložia aspon hranoly a škridla..
ako vravím ani tam nemáš istotu že sa to stihne urobiť,lebo dnešné firmy niesú spolahlivé a budú sa motať mesiac kým to dorobia...my sme napr. robili strechu v auguste pred 2r kedy bolo celé leto upršané a boli záplavy..ale nám vymenili podlatnice a škridloplech za 2 dni a hned ako skončili chlapi,tak lialo týždeň v kuse...čiže ak by ma naťahovali ešte pár dní,mám mokrý celý dom

darja12
autor
14. sep 2016

neviem no. cez leto je práveže tiež riziko.. najlepšie je na jar.

dominika6
14. sep 2016

@darja12 tak počkaj do jari

kaizkaiz
17. sep 2019

Ahojte, mame v plane zateplit podkrovie A strechy na strsom RD v Bratislave. Neviete mi pls. poradit kontakt na nejaku šikovnu partiu (s dobrym tesarom, kedze treba vyspravit krov), s ktorou ste boli spokojni a nezodrala Vas z kože??? Dakujem vopred za info.