Ahojte, má z Vás niekto skúsenosť s rekonštrukciou strechy a podkrovia (zobytnenia) na jeseň? Čaká nás to pravdepodobne, ale bojíme sa, že nám preprší dnu, pričom spodok domu máme prerobený.. Chceme vymeniť koplet krov a dať novú škridlu, bude to robené formou drevostavby s murovaným vencom.. Len si chcem urobiť taký prieskum tu, či ste niekto takto na jeseň prerábali dom a či by ste to odporučili.. Určite zavoláme na shmu, aká je predpoveď počasia.. Chceli by sme to risknúť, ale dosť ľudí nás už od toho odhovára.. Ďakujem
my sme to chceli robiť v auguste, ale veci sa vyvinuli takto.. bohužial..
@darja12 strecha sa vždy zvykne robiť od júna do septembra,lebo tam máš zaručené počasie aspon na ten týždeň,kým sa nepoložia aspon hranoly a škridla..
ako vravím ani tam nemáš istotu že sa to stihne urobiť,lebo dnešné firmy niesú spolahlivé a budú sa motať mesiac kým to dorobia...my sme napr. robili strechu v auguste pred 2r kedy bolo celé leto upršané a boli záplavy..ale nám vymenili podlatnice a škridloplech za 2 dni a hned ako skončili chlapi,tak lialo týždeň v kuse...čiže ak by ma naťahovali ešte pár dní,mám mokrý celý dom
neviem no. cez leto je práveže tiež riziko.. najlepšie je na jar.
Ahojte, mame v plane zateplit podkrovie A strechy na strsom RD v Bratislave. Neviete mi pls. poradit kontakt na nejaku šikovnu partiu (s dobrym tesarom, kedze treba vyspravit krov), s ktorou ste boli spokojni a nezodrala Vas z kože??? Dakujem vopred za info.
@darja12 ak by ste to začali robiť hned tak za mesiac to stihnete..ale ak sa rozhýbete v polke oktobra,novebra tak môžeš volať aj prezidentovi,rátaj s daždami...tak isto môžeš mať pekné počasie týždeň,ale stavbári sa budú motať mesiac..mali ste to robiť v lete