Reklamačná doba

mirkave
15. apr 2013

ahojte
viem,ze reklamacna doba je 30 dni.ale.....
tovar na reklamaciu som musela poslat ako balik do ineho mesta,kedze u nas bola predajna zrusena.reklamacku zacali riesit 14teho minuly mesiac.zevraj 11teho tento mesiac mi bol tovar poslany nazad (som dnes volala,ze co sa vlastne deje s mojou reklamackou.zo strany predajne 0 bodov,vobec sa mi neozvali za celu dobu).poslali to tiez ako balik. lehotu 30 dni splnili??? aj ked tovar zatial nemam v rukach je to ok? nie je to tak,ze ako reklamujuca kupujuca musim mat tovar na 30ty den u seba?
vopred diky

sisaha
15. apr 2013

@mirkave myslim, ze rozhodujuci je datum peciatky..uvidis ked ti to pride. Ak lehotu prešvihli, mozes kontaktovať SOI

mirkave
autor
15. apr 2013

@sisaha peciatka datumu podania?

sisaha
15. apr 2013

@mirkave nie som si ista, zavadzat ta nechcem. Mozes si skusit zavolat na SOI-ku..

mirkave
autor
15. apr 2013

@sisaha asi zajtra cinknem na soi-ku.diky 🙂

mirokinder
16. apr 2013

Zrušený predajca je vždy problém, nakoľko partnerom pri reklamácii je práve on. Pri predaji sa totiž uzatvára kúpno-predajná zmluva v zmysle Občianskeho zákonníka medzi kupujúcim a predajcom. Reklamačná doba začína plynúť dňom doručenia reklamovaného predmetu do predajne, alebo servisného strediska spolu s dokladom o kúpe a riadne vyplneným reklamačným listom, kde je presne uvedená reklamačná závada. Ukončenie reklamácie môže byť aj písomné oznámenie o ukončení opravy a vyzvanie na prevzatie opravenej veci, preto podľa nášho názoru by sa mal počítať deň odoslania - nie doručenia kupujúcemu, nakoľko dobu prepravy poštou nemôže už predávajúci ovplyvniť. Zároveň je dosť dôležité, či pôjde o uznanú reklamáciu ako oprávnenú, ďalej čas od zakúpenia veci.....Problematika reklamácii je dosť komplikovaná, nakoľko podobne ako nepoctivých predajcov, existuje aj skupina zákazníkov, ktorá pozná len svoje práva a nie povinnosti, ako napr. - reklamovať vec neodkladne ihneď pozistení závady, aby sa závada nerozšírila, zanedbaný servis, údržba veci, bežné opotrebovanie....
Vyššie uvedené informácie sú len náš názor, ktorý je bežne potvrdený praxou. Negarantujeme 100%-ný právny výklad súvisiacich zákonov.