Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu ohľadne reklamácie.
Manžel si kúpil v máji tenisky Fila v e-shope so športovými potrebami, kupoval si také určené na šport- boli udávané ako bežecké, používal ich len na tenis vonku na antuke, po cca.3-4 mes. sa mu odlepila polovica podrážky na jednej teniske a začala sa aj na druhej, tak sme ich reklamovali - resp.poslali na reklamáciu na adresu uvedenú na stránke s tým, že požadujeme vrátiť peniaze, nakoľko opravenie - zalepenie by bolo určite len dočasné riešenie a určite by sa zas odlepovali.
Po urgencii o vyjadrenie nám bola poslaná odpoveď, že reklamáciu zamietajú, vraj tenisky boli nadmieru opotrebené a využívané na nesprávny účel.Na čo sme reagovali a odmietli vyjadrenie reklamácie, oponovaním, že tenisky boli niekoľkokrát použite na tenis, žiadne extra zaťažovanie,ani nič podobné, na čo nám bola doručená odpoveď, že tak potom musí mať manžel nejakú poruchu chôdze, resp.nesprávne chodí a tým tak tenisky zničil.Po viacerých našich nesúhlasných mailoch, v ktorých sme udávali, že tenisky mali na stránke v kategorii bežecké - na šport a mali vydržať primeranú záťaž, sme nakoniec dostali mail, že teda nesúhlasia, ale teda vrátia sumu za tenisky, takúto odpoveď sme dostali pred mesiacom a peniaze neprišli a keď sme písali mail, že čo teda, neprišla žiadne odpoveď.Reklamácia trvá už viac ako 2 mesiace a ja už neviem, na koho sa obrátiť, poradíte mi niekto, máte podobnú skúsenosť?Budem rada za každú radu.
@tittika ďakujem za odpoveď, i keď troška nesúhlasím s tým, že boli využívané na nesprávny účel, muž si ich vybral len preto, lebo boli udávané v kategórii bežecké - čiže určené na šport, musia vydržať aj vačšiu záťaž - taký bol popis k teniskám, keby chcel tenisky na voľný čas, kúpil by si vychádzkové, alebo na voľný čas.A ako tenisky na tenis mužovi predajca následne po reklamácii odporučil halovky a vzápätí upravil celú webovú stránku, takže popisy k teniskám majú teraz úplne iné /to len na margo toho, ako si teda vybrať správne tenisky/
Keby to bolo tak ako píšeš,isto by sme priznali, že má pravdu predajca a nehádali sa o 34 EUR.Ide o princíp a nie o peniaze.
Viem, že ako predajca máš skúsenosti s kopou špekulantov, ktorí tenisky použijú potom reklamujú a ide to tak dookola, skutočne do tejto kategórie nepatríme a dovolávame sa iba spravodlivého posúdenia reklamácie.
Ako píšeš jediná možnosť poslať na znalecký posudok, tak aj teda urobíme, ďakujem za radu 😉
ja som mala takýto problém s čižmami, nosila som ich dva týždne a z celej podrážky mi zišla farba, keďže čižmy boli hnede podrážka vyzerala ako keby bolo na nich zaschnuté blato. podotýkam, že čižmy stáli 120 eur a boli kupované u známeho predajcu obuvy. Vyjadrenie k reklamácii, bolo nesprávne ošetrovanie a keďže si predavčka všimla, že mám v ruke klúče od auta ich vyjadrenie bolo, že čižmy nie sú vhodné na šoferovanie a mala som sa prezúvať do auta 😖 , takže reklamácia neuznaná. Čižmy nenositeľné, vyzerali ako keby som s nimi chodila po stavbe, a to podotýkam, že mali 2 týždne a som sa naozaj väčšinou do práce vozila autom, kde som sa prezúvala, takže naozaj som ich von využívala minimálne. Čo iné mi ostavalo ? Správať sa tak ako sa mi vôbec nepáči a čižmy naschvál rozlepiť a ešte pár krát reklamovať, aby som to stihla v 2 ročnej záruke a peniaze sa mi vrátili. Bohužiaľ, niekedy by si mal aj predajca priznať, že nepredáva práve kvalitný tovar, čo sa mne potvrdilo pri tejto reklamácii, kde mi potom časom sama predavčka povedala, že na tieto čižmy mali veľa reklamácií. Takže nechcem radiť, ale možno ti ostáva použiť iba moju fintu, keď to inak nejde.
@tinara23 ďakujem za odpoveď k téme, predstav si, že som si ju prečítala až teraz, no vymyslela si to dobre, čo iné ti ostávalo 😉
U nás to dopadlo tak, že som neustále vypisovala maily, aby mi reklamované tenisky poslali spať aj s ich vyjadrením a pošlem ich na znalecký posudok a samozrejme predajcu nahlásim na SOI za nedodržanie reklamačnej doby a zavádzania kupujúceho.Po viacerých takýchto výzvach prišiel mail, aby sme poslali číslo účtu a vrátia sumu, ale mesiac sa nič nedialo a až na našu neustálu výzvu, že či si to zas rozmysleli a že to už nie je možné takto zavádzať, sumu za tenisky poslali a vtedy ubehlo presne 3 mes.od začiatku reklamácie.
Našťastie naša vytrvalosť to doviedla do úspešného konca 🙂
@tittika dobry den, neda mi nereagovat na tento clanok, ktory i ked je uz starsieho data urcite niekoho zaujme.. V decembri som synovi cez e-shop objednavala tenisky zn.Nike.. Dosli v krabici bez nicoho, ziadny navod na udrzbu, skratka nic.. Na email mi poslali fakturu, ktora nejde ani vytlacit, hm.. Su to kozene clenkove tenisky, klasika vychadzkove, nie su urcene na nic konkretne.. Synovi cestou zo skoly premokli, vsak nenosi do skoly nahradne a na jednej teniske mu vystupili take bublinky vpredu navrchu, na kusku sa mu odskerila koza, nie je este odtrhnuta, ale ak by ich nosil, urcite by sa odtrhla! Su bielej farby, takze ani zatriet to nejde a ani nevidim dovod, stali 94,99 eur, co nie je malo si myslim.. Takze aky nazor na to mate vy, kedze mate 15rokov obchod so sportovou obuvou? Vlastne ma celkovo zaujima, kde sa docitam, do akych teplot a akeho pocasia su tenisky urcene? Aj cizmy su kozene a nosia sa aj v minusovych teplotach, myslite ze aj s teniskami je to rovnako? Dakujem za precitanie a vas nazor!
@sisaklenkova waw no pekna firma 😠 zial bez dokladu o kupe ste stratena 😔 jednoznacne reklamovat a neako skusit vytlacit tu fakturu( resp. viete im ju preposlat naspat a oni ju vedia teda mali vediet otvorit ) , napiste , ze sa obratite na slovensku obchodnu inspekciu a nie len tam ale poslete na nich colnu kontrolu !!! dajte vediet ked im napisete mail ako reaguju a nenechajte sa odbit ! ziadajte od nich aby poslali obuv na "znalecky posudok" . Nepisali ste ako rychlo sa objavili tieto chyby ... ale aj tak za tu cenu 😲
ja mam vypis z uctu, ale pride mi to zvlastne, poslat im moj vypis z uctu, mam tam kopec inych poloziek.. no toto tie tenisky http://nahodsa.sk/all/men-2/obuv-muzi/kotnikove... a skvela firma! Ked ste mi napisali, aby som im pohrozila aj colnym uradom, az vtedy mi napadlo, ze firma sidli v Michalovciach a vobec by ma neprekvapilo, keby to boli nejake prasiny dovezene z Ukrajiny.. Sa mi zda, ze som niekde citala, ze je nejaky zakon na ochranu spotrebitela, ze predajca vam nie je opravneny zamietnut reklamaciu pocas prvych 12mesiacov zarucnej doby bez toho znaleckeho posudku a naklady znasa predajca v oboch pripadoch.. Tenisky sme kupovali koncom decembra a syn nema len jedny tenisky, tak neviem ako dlho zhruba ich nosil a kolko krat ich mal obute.. Skratka mame ich necele 3mesiace, tak nech sa na mna nehnevaju, co je vela to je moc! Kazdopadne vam dakujem za nazor, pekny vikend!
@tittika ja mam vypis z uctu, ale pride mi to zvlastne, poslat im moj vypis z uctu, mam tam kopec inych poloziek.. no toto tie tenisky http://nahodsa.sk/all/men-2/obuv-muzi/kotnikove... a skvela firma! Ked ste mi napisali, aby som im pohrozila aj colnym uradom, az vtedy mi napadlo, ze firma sidli v Michalovciach a vobec by ma neprekvapilo, keby to boli nejake prasiny dovezene z Ukrajiny.. Sa mi zda, ze som niekde citala, ze je nejaky zakon na ochranu spotrebitela, ze predajca vam nie je opravneny zamietnut reklamaciu pocas prvych 12mesiacov zarucnej doby bez toho znaleckeho posudku a naklady znasa predajca v oboch pripadoch.. Tenisky sme kupovali koncom decembra a syn nema len jedny tenisky, tak neviem ako dlho zhruba ich nosil a kolko krat ich mal obute.. Skratka mame ich necele 3mesiace, tak nech sa na mna nehnevaju, co je vela to je moc! Kazdopadne vam dakujem za nazor, pekny vikend!
@sisaklenkova urcite reklamuj. Ak mas internetbanking, tak tam si vies podla datumu oznacit iba tuto platbu z daneho dna a tak vytlacit. Ak nemas, tak prefot vypis a ciernou fixkou zamaz ostatne polozky, stav na ucte a este raz to prefot, aby nepresvitali zatmavene cisla.. 😉
@sisaha hi, vidis mne to nejak nenapadlo.. Tu fakturu poriesim, toto tiez vytlacim a poslem im to kade lahsie, vsak nekradnem, do kelu! Pekny zvysok vecera.. 😵
@sisaklenkova netreba sa nechat, lebo takyto "tiezpodnikatelia" by na trhu nemali co robit.. 😉
Dobry vecer, tak nasa reklamacia dopadla dobre, vyreklamovane k spokojnosti! 🙂 Obavy boli zbytocne, vdakabohu..
Ahoj @paula80 , predajca ma pravdu a mozes si skackat kolko chces 😒 obuv sa ma pouzivat na ten ucel , na ktory je urceny !! mam s tym skusenosti, mame predajnu so sportovou obuvou uz vyse 15 rokov. Druha vec , ze aj ked sa obratis na slovensku obchodnu inspekciu, tvoja reklamacia bude zamietnuta tiez koly tomu , ze ste tenisky nepouzivali na to co bolo urcene teda tenis. po tretie, predajca nema narok vyjadrovat sa o reklamacii a musi poslat obuv na znalecky posudok teda k odbornikovi a ten zase len to posudi ze ste si zle vybrali obuv, teda nie na tenis! Alebo ak si stojis za svojim tak mozes obuv poslat na vlastne naklady na znalecky posudok k odbornikovi a ten ti napise vyjadrenie (ktore podla mna bude proti tebe), stoji to okolo 30 eur, ak vyhras musi ti predajca preplatit znalecky posudok a vratit peniaze za obuv. Ak bude znalecky posudok pre teba negativny, prides o dalsich 30 eur .
SOIka by ti pomohla len v tom , ze reklamacia sa ma vybavit maximalne do 30tich dni.