Reklamácia obuvi

apostolko
23. sep 2021

Ahojte,

mam obuv ktoru som kupil v kamennej pobocke v nemenovanej predajni. Zaruka je do 19.11.2021. Prva reklamacia bola 19.7.2021 - vybavena k 4.8.2021 (zalepenie paty). Druha reklamacia podana 17.9.2021 (rovnaky problem, odlepena pata). Aktualne je to na reklamacii a 4.10.2021 by to malo byt hotove.

Chcem sa spytat mam pravo po dalsom odlepeni uz na vratenie penazi? nakolko viem ze zalepenie nepomoze kedze to predchadzajuce vydrzalo 2 prechadzky. Ide o obuv v hodnote 35€ - pouzivana na ucely prechadzok - jej status v predajni je vychadzkova obuv.

ďakujem.

nafka0483
23. sep 2021

@apostolko Co mam ja skusenost tak pri tretej reklamacii tej istej zavady je mozne odstupit od zmluvy a ziadat vratenie penazi. Reklamovala som tak telefon aj tablet, vzdy ta ista zavada, 2x opravili a na tretikrat som uz ziadala naspat peniaze.

ivkazba
23. sep 2021

Ako píše nafka, 3x tá istá vada, môžeš žiadať vrátenie peňazí. Ale úprimne, 2 roky staré topánky za 35 euro, ktorých hodnota aktuálne je tak možno 5 max 10 euro, by som ja určite nereklamovala formou žiadania vrátenia peňazí.

nafka0483
23. sep 2021

@ivkazba Poznam jednu, ktora toto robi pravidelne - na tretikrat vratia peniaze, ona zas kupi nove topanky a zas ma na 2 roky. Ja by som uz nemala nervy kupovat tam kde to proste nevydrzi, ale ona hovori, ze jej to vyhovuje :D

apostolko
autor
24. sep 2021

dakujem pekne babulky za odpovede, ja mam prvu skusenost s tymto obchodom tak preto chcem peniaze naspat a kupit si v inom obchode po dolozeni penazi nieco kvalitnejsie.

livka283
24. sep 2021

@apostolko riešila by som to tak isto, vrátenie peňazí, 3x tá istá vada alebo 4x iná, máš zo zákona nárok, prečo by nemala obuv vydržať 2roky keď bola používaná na účel, na ktorý bola vyrobená? Pre niekoho aj 35€ je dosť.