Reklamácia mobilného telefónu kvôli batérii

2. aug 2024

Ahojte. Mám záruku telefónu ešte do konca roka, jedná sa o Motorolu E60. Má batériu 6000. Čiže obrovská no v poslednom čase sa začala rýchlo vybijat. Ráno ju mám nabitú na 100% a za hodinu mám už 20% preč. Je to dôvod na reklamáciu ?

thirstymonk
2. aug 2024

Skús a uvidíš, ale myslím si, že nie. Baterie sa berú ako spotrebný tovar a skoro dva roky, to už je dosť dlhá doba.

wade
2. aug 2024

Problem nebude v baterii ale v nejakej apke, ktora bezi na pozadi.

autor
2. aug 2024

@wade hm, snažím sa všetky vypínať. Ale pozriem to.

madeincssr
2. aug 2024

Originalne baterie v novych mobiloch (ak sa spravne pouzivaju, nechavaju sa pracovat v plnom rozsahu 0 az 100%) vydrzia byt v dobrom stave roky. Vybijas bateriu niekedy (obcas) az do vypnutia sa mobilu? Neprerusujes (neukoncujes) nabijanie casto pred nabitim mobilu na 100%? Viem ze niektore zdroje doporucuju nevybijat bateriu uplne a dokonca ani ju nenabijat doplna, ale moje skusenosti su opacne. Podla mna uz samotny mobil strazi vybitost (0%) aj nabitost (100%) tak, aby to bolo s rezervou. A naopak, kazdy cyklus (nabitie a vybitie) sa uz pocita a kazda bateria vydrzi byt v top kondicii dany pocet cyklov (v praxi ovela mensi ako udavaju vyrobcovia).

martinka17
2. aug 2024

Riešila som podobný problém. Problém nebola batéria ale aplikácia ktorá bežala na pozadi ani sme o nej nevedeli, že je nainštalovana. Bol to nejaký ochranný program. Stačilo odinštalovať danú aplikáciu a batéria išla zase optimálne.

autor
2. aug 2024

@madeincssr telefón nabíjam väčšinou cez noc. Mám zapnuté optimalizované nabíjanie, čiže mi chráni batériu pred prebitím. Vydržala mi kľudne ten cely deň pri plnom používaní. No teraz keď sa začala už viac vybijat, musím ho pocas dňa na chvíľu zapojiť na nabíjačku. Tak samozrejme nečakám kým sa úplne nabije ale aspoň do polky. Dávam ho nabíjať, keď sú cca 3%.. no vecer kým bola batéria dobrá tak áno, dávala som aj skôr nabiť ako bola úplne vybitá ale predajca mi povedal, že to už nie sú také batérie ako kedysi. Že môžem 🤷🏼‍♀️ tak neviem či som si ju sama pokazila alebo je to uz tym časom že bude mať za pár mesiacov 2 roky

madeincssr
2. aug 2024

2 roky je nic. Pozri v nastaveniach, bateria, detaily, ktore cinnosti / aplikacie spotrebuvaju najviac energie. A skusila si telefon restartovat (t.j. podrzat vypinacie tlacidlo a zo zobrazenych moznosti dat "Restartovat zariadenie")?
Takmer kazdy mobil by mal zvladnut z rannych 100% aj pri vacsej zatazi vydrzat ten den do neskoreho vecera/noci.
Aspon z casu na cas (vikend?) nechaj mobil vybit az do vypnutia. Nabijaj az ked treba (pod 10 az 5% a nabijaj doplna).

niekto2hy
3. aug 2024

Vypni si Wifi a Data.

autor
3. aug 2024

@niekto2hy to je práve to, čo potrebujem a kvôli čomu som kupovala telefón s veľkou batériou. Aby vydržal aspoň celý deň pri plnom používaní.

madeincssr
3. aug 2024

Ak mas kontakty (a ostatne dolezite veci) na google konte (pamatas si svoje heslo) a mas zapnutu synchronizaciu, vies ktore appky si doinstalovala (naozaj ich potrebujes/pouzivas) a poznas mena/hesla kont do nich, tak poslednou moznostou je vzdy reset do tovarenskych nastaveni. Ale je s tym potom trosku roboty ponastavovat a poinstalovat si vsetko potrebne.